Top 5 – Praktische backpack tips

Backpack tips zijn overal op het web te vinden. Zo hebben ook wij al eerder een ‘Top 5 backpack tips voor het inpakken van je backpack‘ geschreven. Wat je wel of niet mee moet nemen, of hoe je gewicht kan besparen bij het inpakken van je backpack. De standaard tips kennen we inmiddels allemaal wel. Tijd voor een onconventionele praktische lijst met tips waarvan je (waarschijnlijk) nog niet eerder hebt gehoord!

Top 5 – Praktische backpack tips

1. Raincovers en Flightbags

De normale manier is om een raincover of flightbag om je backpack te doen. Die werken goed, zeker als je je backpack op het dak van een busje moet achterlaten bijvoorbeeld. We weten allemaal hoe hard het kan regenen in Azië! Goede bescherming is dan belangrijk. Een goede flightbag is daarom eigenlijk nooit een miskoop.

Toch zitten er ook nadelen aan raincovers en flightbags. Als je bijvoorbeeld een flinke hike gaat maken op een berg of vulkaan zoals de Rinjani of Bromo, dan telt elke gram. Als je gaat overnachten op grote hoogte moet je echt meer meenemen. Spullen om te slapen, warme kleding, etcetera. Een kleine backpack ga je het dan niet mee redden. Een goede flightbag weegt zomaar 5-600 gram, verre van ideaal. Dus wat nu?

2. Je backpack zelf waterbestendig maken

De oplossing?! Twee of drie lagen van dit topspul maakt van je backpack een anti-vocht-nanomachine. Wat het in feite doet is op microniveau een super glad plastic laagje aanbrengen op je backpack, wat voorkomt dat vocht in de vezels dringt. Spray je backpack grondig en meermaals in met dit spul voordat je gaat, en indien nodig herhaal je dit proces tijdens je reis! Je zal versteld staan van de resultaten, het water glijdt gewoon van de stof af. Ook blijft je backpack veel beter bestendig tegen stof en vuil. Aanrader!

3. Diefstal of verlies van je backpack

We kennen allemaal wel het horror scenario, een scenario waar je eigenlijk niet over na wil denken tijdens je reis: Het verliezen of diefstal van je bagage. Niet alleen vliegvelden maken er soms een potje van, soms wordt je backpack of koffer gewoon gestolen uit of vanaf je bus zoals op onderstaande video te zien is.

Daarnaast zijn kleine backpacks, waarin je doorgaans al je waardevolle spullen en paspoort bewaart, een standaard doelwit van dieven. Er hangt nog net geen grote rode pijl boven met ‘steel mij’, nu! Elke crimineel weet hoe waardevol de inhoud van de kleine backpacks kunnen zijn. Het is zaak dat je je bewust bent van dit gevaar en deze nooit uit het oog verliest.

Mini GPS tracker voor backpacks, honden en katten
Mini GPS tracker voor backpacks, honden en katten

GPS tracker voor je backpack / bagage

Dus hoe wapen je jezelf daartegen? Met deze kleine GPS tracker in je bagage natuurlijk! Ze zijn vaak ontworpen voor katten of fietsen maar dat betekend eigenlijk alleen maar dat ze klein en licht zijn, uitstekend voor backpacks, dus 😉

Verstop de GPS tracker onderin je backpack, bijvoorbeeld in de rits helemaal onderin je backpack waar je raincover zich vaak bevindt. Rol de tracker in je raincover zodat je hem niet zomaar ziet of voelt. Zorg ervoor dat de tracker in ieder geval niet meteen zichtbaar is.

De wat duurdere trackers zijn vaak uit te lezen met je telefoon en bijbehorende apps en zijn op enkele meters nauwkeurig. Leuk voor een crimineel thuisbezoek samen met de politie! 🙂

Frakta 'flightbag' tas, IKEA - 3 euro!
Frakta ‘flightbag’ tas, IKEA – 3 euro!

4. De allergoedkoopste flightbag

Koop de Frakta nu, en bedankt me later. Ik ga er niet veel meer woorden aan vuil maken, dit is echt een prima oplossing voor degene met een klein budget. De Frakta tas van IKEA kost 3 euro, is zo goed als waterdicht en heeft een rits waar een klein slotje op kan. Hoppa!

5. Goedkope lakenzak tegen bedbugs

Al eens het fenomeen ‘bedbugs’ meegemaakt? Geen fijn idee in de tropen en vieze hostels. Een katoenen slaapzak is dan ideaal, want je hoeft niet meer op een vies matras te slapen. Bedbugs en andere beestjes schijnen er niet zo snel doorheen te bijten, en je hebt altijd iets om onder te slapen.  Niet vergeten om de zak te wassen als je weet dat er mogelijk bedbugs hebben gezeten op je slaapplaats van de nacht ervoor.

Meer handige travel hacks & reistips

Klaar om te gaan backpacken?

Alle voorbereidingen gedaan en klaar om echt te gaan backpacken? Neem dan eens een kijkje in onze Backpacken door Azië categorie of in onze Top 5 Reistips categorie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!