Goedkope roadtrip Monaco + Formule 1 weekend meepakken!

Monaco met een klein budget

Goedkoop en Monaco, dat is een combinatie die je niet vaak hoort. En dan al helemaal niet in combinatie met een Formule 1 weekend! Maar het kan, dat hebben we zelf ervaren en ik zal uitleggen hoe we dat precies gedaan hebben.

Allereerst: de weg ernaartoe. Dat bleek voor ons de grootste kostenpost. Het is natuurlijk wel een eindje rijden (1350 km). Alhoewel we op de terugweg vele stops hebben gemaakt (en daar ruim een week over hebben gedaan) zijn het wel kosten die we indirect voor Monaco gemaakt hebben.

Route Nederland – Monaco

Renault Megane Cabrio op LPG G3

Voor deze roadtrip hebben we gebruik gemaakt van mijn Renault Megane Coupé Cabriolet. Deze heeft een LPG G3 installatie, wat de kosten natuurlijk aanzienlijk drukt. Met 70 liter LPG in de tank vertrokken tegen een LPG prijs in NL van 49 cent. 35 euro voor een volle tank dus! In Luxemburg nogmaals volgegooid, kon amper 20 euro bij maar kwamen hier bijna mee tot onze bestemming: Camping Embruns, net onder Nice. Helaas moet je hier nog wel 70 euro tol bij tellen, wat achteraf nog duurder bleek te zijn dan alle brandstof, maargoed!

Onderweg met onze Renault Megane CC

Camping Embruns Nice Monaco

Camping Embruns

Maar waarom deze camping? Kijk eens goed op het plaatje hierboven van Google Maps, het trein station ligt er letterlijk naast. En de zee trouwens ook! Ik was namelijk op zoek gegaan naar een camping met een goede verbinding tot Monaco. In en om Monaco zijn de prijzen namelijk sky-high, en tijdens een Formule 1 weekend is dit nog veel erger. Na lang zoeken vond ik deze kleine, schattige camping die toch alles had wat we konden wensen. Schone faciliteiten, vriendelijk personeel, een restaurantje en een winkeltje. Prima!

Voor ongeveer 20 euro per nacht verbleven we hier. Tentje opgezet, lekker aan het strand liggen, en de volgende dag (de vrijdag) vroeg de trein gepakt richting Monaco. Voor ongeveer 15 euro hadden we retour tickets met de trein, die er ongeveer 40 minuten over deed.

Voordat we gingen nog even lekkere croissantjes, broodjes en koffie gehaald bij de boulangerie om de hoek, lekker smikkelen onderweg + alvast een lunchpakket voor in Monaco (dit bleek een goede zet, gezien de prijzen aldaar!).

Formule 1 circus

Eenmaal aangekomen in Monaco merk je direct dat het Formule 1 circus is neergedaald. Jan en alleman loopt in race-shirts en vanaf het station loop je al direct tegen kraampjes aan met race-gerelateerde merchandise.

Gratis tickets voor de tribunes

Nu zal je vast denken: wat hebben die tickets voor Formule 1 wel niet gekost? Nou ik zal je vertellen: 0 euro. Helaas krijg je voor 0 euro ook geen Formule 1 auto’s te zien, maar dat doet er eigenlijk ook helemaal niet toe. Wat je namelijk wel te zien krijgt is Formule 2 & 3, Porsche Supercup, Supercar cup en ga zo maar door. Wat namelijk niet veel mensen weten, is dat in Monaco op donderdag al de training sessies zijn voor de Formule 1, en dat de vrijdag een soort rustdag is. Formule 1 tickets voor de Monaco Grand Prix, koop je dan ook voor de donderdag, zaterdag en zondag. De vrijdag? Die is helemaal, 100% gratis. Alle grand stands zijn open, GRATIS toegankelijk voor iedereen.

Onze stoelen

We hebben op plaatsen gezeten, vlakbij de pits, die duizenden euro’s waard zijn op zondag. maar gratis op vrijdag! Je krijgt verschillende raceklasses te zien, van dichtbij, heel dichtbij. Een geweldige ervaring, voor 0 euro! Geen Formule 1, maar wel heel veel ander moois. Met name de Formule 2 is een genot om te zien (en horen). De V8 motoren van de Formule 2 maken namelijk tegenwoordig meer herrie dan de huidige Formule 1 auto’s.

Zie hieronder een korte impressie van 1 van de plaatsen waar we gezeten hebben, voorste rij, tribune L, met zicht op de pitstraat!

https://www.youtube.com/watch?v=QQOEZMQ6tbs
Jachten in de haven van Monaco, de een nog groter dan de ander

uuuuh, sorry?

Helikopter platform op je jacht, kan het nog gekker?
Het prinsendom van Monaco is nogal volgebouwd tegenwoordig
Het befaamde Monte Carlo Casino
Ook een mooie tribune, weet de naam even niet meer
Monaco’s Olympic swimming pool!
Uitzicht op de pitstraat vanaf Tribune L, Monaco
Monaco, Tribune L, Porsche Supercup
Monaco, Tribune L, Porsche Supercup
Monaco, Tribune L, Porsche Supercup
Monaco, Tribune L, GP2 / Formule 2
Wist je dat: Na 14:00uur op vrijdag het circuit wordt vrijgegeven, en dan kun je hier dan vrij kunt rondlopen? Now you do!

De beroemde bocht omhoog net na het rechte stuk, waar Max Verstappen in 2016 hard is gecrasht

Een van de vele mooie straatjes
Een van de vele mooie straatjes

Samenvatting van de roadtrip naar Monaco

Al met al hebben we 2 ontzettend leuke dagen gehad aan het strand bij de camping, en in Monaco zelf. De trein verbinding vanaf de camping was goed te doen, we hebben gratis op de eerste rang gezeten bij de races. De hele atmosfeer geproefd, de heerlijke zon op onze gezichtjes gehad en eigenlijk maar weinig geld uitgegeven!

Kosten van de roadtrip naar Monaco

Al met al (Indien je daarna direct terug naar Nederland zou rijden) hebben we in totaal ongeveer 450 euro uitgegeven.

  • Brandstof
  • Tol (retour 160 euro!!!)
  • Camping
  • Wat boodschappen
  • Ontbijt, lunch en 2 x (budget vriendelijk) uit eten.

Dat komt neer op pakweg 225 euro per persoon, heel goed te doen dus!

Wij gingen echter op ons gemak terug naar Nederland, met nog enkele leuke tussenstops, te beginnen bij het prachtige gletsjermeer Lac de Serre-Poncon (klikkerdeklik). Een uniek stukje ongerept Frankrijk in de bergen, een meer met glashelder water vanuit de bergen. Zeker even het lezen en kijken waard! De foto’s zijn prachtig al zeg ik het zelf. Au Revoir!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!