Leuke dingen om te doen in Siargao, Filipijnen

Welkom in Siargao! Wij zijn Maaike en Mabel, twee studenten die voor een half jaar op reis gaan! Het grootste deel van onze reis bestaat uit stage lopen bij een non-govermental organisation in de Filipijnen. Eerder schreven we al een blog – Manilla ervaren door de ogen van studentes. In de weekenden hebben we tijd over en zijn vele tripjes mogelijk. Wij zullen onze ervaringen delen op DESTIFT.nl!

Vliegen naar het eiland Siargao

Prachtig, prachtig en nog eens prachtig. Dit is tot nu toe een van de mooiste en schoonste eilanden die we tot nu toe bezocht hebben in de Filipijnen. En wij waren in een klap: VERLIEFD!

Het moment dat wij aanvlogen op het eiland, zag je al de ongerepte natuur. Okay okay, dit heb je op mega veel plekken in de Filipijnen, maar wij waren na weken Cebu City en Manilla echt wel toe aan wat natuur zoals dit.

Ook leuk om te lezen..

Tips voor Siargao

Hostel in General Luna

Wij hadden bedjes gehuurd in een hostel in General Luna. Het dorp zat vol met ‘buitenlanders’. Toeristen vind je echt overal. Het is dan ook niet voor niks dat de hoofdstraat door het dorpje ‘Tourism Road’ heet. Voor ons waren deze ‘niet-filipijnse-mensen’ een verademing na een dikke maand alleen maar met de locals te werken en te wonen.

Eten & drinken in General Luna, Filipijnen

In General Luna kan je heerlijk eten. Het aanbod is gevarieerd; van Italiaans, Filipijns en Mexicaans eten tot gezonde vegan fruitbowls. Behalve eten is er ook voor ieder wat wils om te drinken. Ik raad je dan toch wel echt aan om lekker een mega grote fles ‘Red Horse’ te kopen en deze met een groepje te delen. Red Horse is samen met San Miguel een regulier Filipijns biertje. Het drinkt heerlijk weg, vooral als ze ijs in je glas doen. Lees: IJS in je BIER. Dit wil je na een paar lauw warme biertjes toch ook echt wel in je glas hebben. Dan maar iets ‘wateriger’ bier dan je in Nederland gewend bent.

Naast General Luna zijn natuurlijk in andere dorpjes ook mega veel dingen te beleven.

Scooters huren in Siargao

Scooters, je ziet ze overal door de straten scheuren in Siargao. Het is dan ook niet gek dat deze op bijna elke hoek van de straat te huren zijn. Vraag anders je hostel of hotel of zij verhuren, dat kan soms ook net zo makkelijk zijn. Gemiddeld is het huren van scooters zo’n 400 peso’s per dag. Dat is zeker onder de €7,- per dag.

Rijbewijs en verzekeringen bij het huren van scooters

Het is belangrijk om je rijbewijs mee te nemen, indien je van plan bent om een scooter te huren. Op sommige huurgelegenheden is dit de enige reden om het aan je te verhuren. – Dan moet ik er even bij zeggen, ik was het vergeten maar heb het toch via een andere partij, van het hostel, kunnen huren. – Met een scooter tot je beschikking ben je zo vrij als een vogel. Je kan gaan en staan waar je wil. Je kan makkelijk naar een andere leuke tent toe waarvan je net hebt gehoord. Of toch dat ene strandje bezoeken aan de andere kant van het eiland.

Let wel op: In de Filipijnen kent men niet of nauwelijks een verzekering van schade aan derden. Als er al een verzekering is, is dat vaak voor de scooter zelf. Niet voor de schade die je aanbrengt! Indien je een goede reisverzekering hebt ben je wel verzekerd voor medische kosten. Check dit dan ook altijd van tevoren! De rest is dus eigen risico, wees je hier bewust van.

Prachtig om hier met de scooter rond te rijden
Scooter girls on tour!

Palmtree view point

Op weg met je scooter (ik hoop echt dat je deze huurt) richting het noorden kom je langs een prachtig oase van cocosnoot bomen. Je kijkt uit over een zee van bomen waar je u tegen zegt. Het is er zóóóó groen. Ondanks onze bewolkte ochtend, was dit prachtig om te zien en maakte het uitzicht je rustig en kalm.

Palmtree view point, spreekt voor zich denk ik!
Palmtree view point, spreekt voor zich denk ik!

Contact leggen met locals

Onze scooter tocht hebben wij gereden met twee meiden die wij in het hostel ontmoet hebben. Je raakt makkelijk aan de praat en veel vinden het erg leuk om mee te gaan met jouw activiteit.

The Coconut tree swing

Helloooo, verliefdheid! Weer een cocosnoot boom die precies op het perfect plekje staat in de perfecte houding boven een dunne rustige ‘rivier’. De locals hebben hier jaren geleden een ‘swing’ aan gehangen. Met gemak klimmen zij de boom in en slingeren ze als een aap boven het water.

Wij wilden dit maar al te graag ook doen! Echter moesten we wel geholpen worden om boven te komen. We kregen ook het stokje aan het touw aangereikt. Maar goed, als je dan eindelijk die glibberige boom met hulp van de Filipino’s bent op geklommen, is er geen andere optie meer dan gewoon gaan slingeren tot je niet meer kan. Als je sterk genoeg bent hang je een tijdje heen-en-weer te slingeren boven het water tot je je laat vallen. Anderen vielen gelijk in het water.

Wij willen onze skills nog verbeteren. De volgende keer dat we naar het eiland af reizen willen we graag oefenen met de ‘backflip’ zoals bijna elke local wel lijkt te kunnen maken… *Hoor: grote frustratie*

Surfen op Siargao

Siargao is hét surf eiland van de Filipijnen. Hier komen zelfs groot surftalenten heen om de golven te berijden. Er zijn overal surfscholen en plekken om een board te huren. Grootse plekken zijn stranden zoals het welbekende Cloud 9 en Jacking Horse. Voor goede surfspots zou ik vooral de surfsiargao site bekijken. Wij zelf hebben leren surfen op ‘Secret beach‘ wat trouwens echt geen geheime plek meer is.

Helaas moet ik bekennen dat ik geen surffoto’s heb… Ik was echt ietsjepietsje te druk met het leren van surfen. Maar gelukkig reizen wij snel weer af naar Siargao en beloof ik hierbij de foto’s wel te maken!

Eiland hoppen omgeving Siargao

Met zo’n 14 anderen van het hostel en de staff zijn we gaan eiland hoppen. ’s Ochtends om 10 uur vertrokken we. Een hostelganger die net iets voor 10 uur incheckte, was ook welkom om mee te gaan. En zo vertrokken we naar een strand in de buurt van General Luna waar ons bootje op ons zat te wachten.

Vaak worden dit soort tripjes aangeboden via hostels, maar je kan ook zelf mensen zoeken om met minstens 10 anderen een boot te huren en de eilanden te gaan bezoeken. Vraag de locals voor meer informatie.

Naked beach

Het eerste eiland dat we bezochten was Naked Beach. Je hoeft niet lang na te denken om te achterhalen waarom dit eiland ‘Naked’ Beach genoemd wordt. Het is namelijk een eiland met helemaal niks behalve zand. Er zijn geen bomen, geen struikjes, geen huisjes. Nee het eiland is echt helemaal wit van het zand. Het enige wat je er vindt zijn schelpen en groepjes mensen.

Daku Island

Het tweede eiland, Daku Island, was een stuk groter en naast bomen leefden er ook mensen op het eiland. Echter was het er niet zo ‘crowded’ zoals in Siargao (wat best mee valt) omdat er alleen de locals en een paar gestrande bootjes + inhoud op het eiland rondliepen. We hebben er een tijdje gechillt en het eten werd verzorgd door het hostel. Dit zat bij onze prijs inbegrepen.

Na Daku zijn we ‘midden’ op zee gaan zwemmen en surfen. Het water was super helder en je kon de diepe bodem zien. Als je goed zwom kon je een paar meter de diepte in om de grond zelfs aan te raken. Respect voor degene die dat zonder duikerspak eventjes kan doen *Lees: Auw mijn oren*.

Guyam Island

Het laatste eiland, Guyam Island, was minder groot en er leken dan ook geen mensen op te wonen. Maar dat neemt niet weg dat dit eiland niet genoeg zou zijn om te genieten van de zonsondergang in een chille sfeer en een lekker muziekje. Iemand van onze hostel had een boxje mee en de zomerbeats vlogen eruit. Wat een lekkere afsluiting van de o zo warm dag.

In love with the sunset at Gayam beach
No words describes this feeling

De mooiste zonsondergangen

De één nog mooier dan de ander… zonsondergangen. Je kan bijna wel raden wat we hier van vonden… PRACHTIG. Het voelt als moment dat je bewust maakt van jezelf in het hier-en-nu. Tijd lijkt niet te bestaan, tot de zon onder is en de kou je begint te omarmen. Dit is een moment dat je niet in een foto kan vast leggen. Het voelt zowel therapeutisch als magisch.

De sterrenhemel van Siargao

Ik kan met een gerust hart zeggen dat ik nog nooit, maar dan bedoel ik ook echt nog NOOIT, zo veel sterren aan de hemel hem gezien als in Siargao. Ik kan me een zekere uitgaansavond herinneren na het eiland hoppen. We hadden een verjaardags-bbq *Lees: Lechon = varken aan het spit* van een andere hostel eigenaar. Na de verjaardag gingen we naar het feestje waar die avond het halve eiland biertjes zat te nuttigen en dansjes aan het wagen waren. In plaats van langs de weg ernaar toe te lopen, was daar het strand, de perfecte looproute naar het feestje toe. En wat hadden we gelijk. Ik stond midden op het strand, gooide mijn hoofd in mijn nek en zag ineens de sterren. Van verbazing bleef ik staan, zakte langzaam door mijn knieën en zat daar dan, op het strand, starend naar de hemel te kijken. WAUW

Één klein min puntje. Ik heb natuurlijk geen foto gemaakt van dit fenomeen. MAAR niet getreurd. Wij gaan terug en die foto die komt er wel!

Met dik vette vriendelijke groet, De o zo verliefde studenten op het Eiland Siargao, Maaike en Mabel

Je kan onze avonturen ook live volgen via Instagram!

Meer filipijnen?

Inmiddels hebben we al een aardig Filipijnen portfolio opgebouwd op deze website. Wil je weten wat het kost, hoe voor bereiden en waar alle mooiste plekjes in de Filipijnen te vinden zijn? Check dan onze complete Filipijnen pagina!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!