Smartphone op reis – 5 handige tips en apps

Een smartphone op reis is tegenwoordig zo veel meer dan een apparaatje om mee te bellen of bereikbaar te zijn. Het is onze navigatie, notitieblok, de gateway naar de beste restaurants, onze booking assistent en zelfs de complete foto en filmploeg zit erin verwerkt.. Een telefoon is gewoon niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en dus ook niet op reis. In deze blog geven brengen we 5 toffe tips onder de aandacht zodat je het maximale (of juist het minimale) uit je smartphone haalt!

Navigatie tips voor je smartphone op reis

Het klinkt allemaal zo logisch maar de weg vinden en weten waar je bent is op reis essentieel. Verbazingwekkend genoeg hebben veel mensen toch moeite met het vinden van de juiste Apps en /of hoe ze te gebruiken. Ik als echte tech guru houd van Apps ontdekken en onderaan de streep zijn er gewoon 3 toppers die boven de rest uitsteken.

Google Maps

De meest bekende en tegelijkertijd ook de meest complete: Google Maps. Eigenlijk zit alles erin! Navigeer via land, ter zee of in de lucht. Zelfs openbaar vervoer zit er in de meeste landen al in verwerkt. Ook is het een topper als het gaat om snel goede restaurants of hotels vinden. Omdat Google maps van alles wat heeft, mist het soms wel wat detail. Iets waar de 2 onderstaande Apps weer wat meer in uitblinken.

Tip: Wist je dat je in Google maps ook stukken kan opslaan voor offline gebruik? Meer over de toffe features van Google maps lees in in deze blog.

Maps.me

Maps.me slaat eigenlijk standaard al grote delen van de map op voor offline gebruik. Maps.me is een stuk lichter voor je telefoon en vraagt minder van je batterij. Minder veelzijdig, maar voor veel reizigers toch de app naar keuze. Het leuke van Mapps.me is dat het veel verborgen leuke plekjes heeft speciaal voor reizigers. Het richt zich op bezienswaardigheden en hotspots voor toeristen, het herbergt vele secret escapes die in Google maps vaak niet eens te vinden zijn!

Komoot

Met Komoot ga je ‘Off the beaten path!’. Houd je van trekking, bergen beklimmen wandelen en fietsen? Dan is deze app echt een must voor jouw telefoon. De app richt zich op de avontuurlijke reiziger en herbergt duizenden trails over de hele wereld. Nooit meer de weg kwijt, zelfs niet wanneer je je ver van de bewoonde wereld begeeft.

Bescherming voor je smartphone op reis

Het beschermen van je smartphone gaat verder dan alleen een hoesje. Niets is vervelender dan tijdens je reis met een kapotte smartphone komen te zitten.

Smartphone hoesjes

Ze zien er niet alleen leuk uit, smartphone hoesjes beschermen je telefoon tegen de elementen van de natuur maar ook tegen jezelf en je (dronken) klungeligheid als je weer eens lekker staat te springen in de kroeg. Er zijn talloze smartphone hoesjes online verkrijgbaar, van simpele silicone bescherming tot complete portemonnees waar je ook je rijbewijs en pin pasjes in kwijt kunt.

Tip: kies een smartphonehoesje die ook de USB poort goed afsluit. Vooral met veelvuldige bezoekjes aan het strand is dit onderdeel het zwakste punt van je telefoon en een goede afsluiting zorgt voor extra bescherming.

Kijk uit voor de zon

Je telefoon is gevoelig voor (extreme) temperaturen en met name als het te warm wordt zal je telefoon zichzelf uitschakelen of zelfs kapot gaan. Met name het zwarte scherm is 1 groot zonnepaneel wat alle warmte absorbeert met alle risico’s van dien. Mijn telefoon overleed vorig jaar door hitte van de zon omdat ik de navigatie non stop aan had staan in een smartphonehouder op de scooter met 42 graden… Achteraf gezien niet echt heel slim. Zorg er dus voor dat je telefoon in warme landen niet langdurig vol in de zon ligt.

Powerbanks en backups

We hebben hier eerder al twee complete blogs aan toegewijd omdat het een belangrijk onderdeel is van je reis en het gewoon doodzonde is als je alles kwijt raakt voordat je thuis bent. Lees onderstaande blogs om alles te weten te komen over onderweg backups maken, slim inpakken en het aanschaffen van powerbank.

Powerbank en gadgets inpakken

https://destift.nl/gadget-inpak-tips-backpackers-powerbank/

Smartphone & foto backups maken op reis

Koop een lokaal simkaartje met internet

Ik koop al jaren telefoons die een ‘dual-sim’ slot hebben waardoor je dus een extra simkaartje in je telefoon kan stoppen. Dan ben je altijd gewoon lekker bereikbaar op je eigen nummer, maar kan je ook gewoon een prepaid simkaartje kopen in het land waar je bent met een paar gig aan data. Zo heb je altijd snel internet tegen lage kosten, en hoef je er eigenlijk niets voor in te leveren. Ook komt het nogal eens van pas als je een local guide of hotel moet bellen, dam bel je gewoon tegen lokaal tarief! Een dual-sim smartphone is wat ons betreft dan ook een echte must voor reizigers.

Zet je smartphone op reis gewoon ff UIT…

Waarom ging je ook alweer op reis? Juist ja, om te zien, te leren en te ontdekken. Om mensen te leren kennen. Pleur dat apparaat zo nu en dan ook in je rugtas en laat hem lekker liggen. Zet hem uit en raak hem gewoon eens een paar dagen niet aan. Niet constant moeten reageren op nieuwe facebook berichtjes, appjes en push meldingen. Niemand dat wat van je wil. Mijn god, wat is dat relaxed! Gun jezelf eens de tijd om mede backpackers echt te leren kennen. Vraag hen eens hetzelfde te doen. Je zal zien dat het een heel vrij en open gevoel geeft. Iets wat je al lang niet gevoeld hebt.

Met alle handige features die deze apparaatjes ons tegenwoordig te bieden hebben, is het soms ook gewoon even lekker zonder smartphone op reis te zijn, om het even allemaal niet te hebben. Alleen dan ervaar je je reis maximaal. Try it!

Meer toffe en handige reistips?

Van je backpack geniaal inpakken tot het vinden van de goedkoopste vliegtickets of de beste reisgadgets. Op onze reistips pagina vind je het allemaal, check it out!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!