7x leuke dingen zien en doen op Camiguin, Filipijnen!

Welkom in Camiguin, Filipijnen! Wij zijn Maaike en Mabel, twee studenten die voor een half jaar op reis gaan! Het grootste deel van onze reis bestaat uit stage lopen bij een ‘non-govermental organisation’ in de Filipijnen. In de weekenden zijn vele tripjes mogelijk. Wij zullen onze ervaringen delen op DESTIFT.nl!

Camiguin het vulkaan eiland in het kort

Camiguin is een vulkaaneiland met maar liefst 7 vulkanen. Het is een prachtig natuur verschijnsel omringt door witte stranden. Op het eiland zijn relatief weinig toeristen te vinden. Het heeft een schattig vliegveldje en vriendelijke bewoners. Daarnaast is het 4 uur varen van Bohol vandaan.

Camiguin airport
Camiguin Airport

Camiguin, Filipijnen op Google maps

Tips om de leukste plekjes te vinden en navigeren

Voor bezienswaardigheden hebben de meeste slaapgelegenheden (lees: hostels hotel resorts) wel een mooie kaart voor je. Daarnaast is het verschrikkelijk handig om de app Maps.me te downloaden. Wil je het nog interessanter voor jezelf maken, vraag de lokale bevolking waar je naar toe moet gaan! Wil je toch een paar tips om voorbereidt op pad te gaan, lees dan verder ;D.

Hot ’n Cold springs

Vanwege de vulkanen heeft het eiland verschillende natuurlijke waterpools die verwarmt zijn door de … ja ja, vulkaan. Toen wij er waren was een hotspring al wat afgekoeld naar zo’n 20 graden. Geen idee hoe dit komt, maar misschien is dit iets dat wisselt. Daarnaast zou een hotspring super goed zijn voor je spieren en je gezondheid… Ik ben geen expert, maar ik vond het wel lekker om er in te zitten. Wees je er wel van bewust, het is verwarmt door een vulkaan, het water kan dus naar zwavel ruiken.

De cold springs zijn natuurlijk… KOUD, correct! Deze bevatten alleen koud berg water, hier vind je dan ook de lokale bevolking veel in. Ze wassen hun kleding in dit zuivere water.

Tip: De gemiddelde Filipijn zwemt niet in zijn zwembroek en bikini. Wil je niet te veel opvallen en goed mengen tussen de bevolking (vooral op plekken waar weinig (tot geen) toeristen te vinden zijn, ga dan vooral in kledij zwemmen.

Beklim vulkanen en bezoek watervallen

Zoals ik al vermelde zijn er vulkanen op dit eiland die het landschap maken. Beklim dan ook deze vulkanen. De Hibok-Hibok is nog actief, maar gelukkig zijn er ook een paar ‘dood’ of ‘non-actieve’ die interessant zijn om te beklimmen. Beste is om te vragen aan je accommodatie waar je een gids kan huren om de vulkaan mee op te gaan. Neem goede schoenen mee en trek je bikini/zwembroek aan. Er is vast een plek waar je een spring of waterval vind waar je in wil duiken.

Een van de talloze watervallen op Camiguin
Een van de talloze watervallen op Camiguin

Watervallen zijn ook zonder gids te vinden, ook hier is de tip, use google, de app Maps.me of mijn favoriet: de lokale bevolking. Huur een scooter en geniet van dit avontuur!

Scooters huren en lekker rond scooteren

Oh, wat is het heerlijk om met een scooter lekker te crossen over dit eiland! Ga vooral de bergen op en geniet van het uitzicht. Laat je net zoals wij deden, misleiden en een pad kiezen dat eigenlijk nergens naar leidt, maar wel heel vet is op te rijden.

Camiguin Uitkijktoren A.K.A. Watchtower

Oh wat klinkt dat prachtig een oude uitkijktoren! Helemaal verscholen achter een school, hadden wij het eindelijk gevonden. Het was inmiddels een ruïne, en niet echt een uitkijk toren te noemen. Wel leuk om te zien, en leuk om fotos’s bij te maken hihi. Omdat wij het rondscooteren erg leuk vinden, was dit opzoeken dan ook helemaal geen onplezierige ervaring.

De zogeheten Watchtower

Sunken Cemetery

Dit zou een prachtig fenomeen moeten zijn. Helaas kwamen wij er toen het vloed was en de stroming te heftig.
Maar, dit is een begraafplaats dat gezonken is, dit is inmiddels een naar horen zeggen, een prachtige snorkel plek! Het is zeker een aanrader!

Tip: Zoek even op wanneer je het beste hier kan snorkelen. Grote kans dat dit vroeg in de ochtend is!

Zonnebaden op White Island en snorkelen op Mantigue Island

Klein maar fijn en warm en snikheet zandbak midden op zee. Wil je bakken zonder schaduw, bezoek dan White beach, ga naar de pier of vissersboten tegenover het eiland en vraag naar de vervoerprijs!

Mantigue island is een schattige prachtig eilandje waar je erg goed kan snorkelen, voor zo’n 500 peso kan je met een traditioneel Filipijns bootje heen en weer. Het is leuk om meer mensen bij elkaar te sprokkelen en met elkaar de boot op te gaan, kost weer minder geld enzo…

Election day op Camiguin & Mantigue

Vanwege Election day (zegmaar gerust weekend) konden wij niet naar het eiland Mantigue gebracht worden, ze deden namelijk helemaal niks op dit eiland. Dat er nog een paar restaurants open waren, was een wonder. Wees gerust dit zal de komende twee jaar niet meer voorkomen. Ondanks dat wij het niet met onze eigen ogen hebben mogen beschouwen, is het toch een aanrader die ik moet delen!

Tip: Election day is een groot fenomeen in dit nieuw democratisch land. Vermeng je er niet in, de politieke toestand is niet heel vrij. Ben je toch benieuwd naar de mening van de bevolking, vraag dit dan met een open houding. De bevolking vind het fantastisch om over politiek te praten. Wees je wel bewust, sommigen kennen geen stop.
Tip 2: Zoek uit wanneer de volgende stemmingsperiode is. Ben je rond die tijd in het land, zoek dan een rustige plek op en ben je van weinig entertainment bewust.

Meer filipijnen?

Inmiddels hebben we al een aardig Filipijnen portfolio opgebouwd op deze website. Wil je weten waar alle mooiste plekjes te vinden zijn? Check dan onze complete Filipijnen pagina!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!