Ontdek ongerept Cambodja – Koh Rong Samloem

Als je van onontdekte parels houdt, moet je zo snel mogelijk naar Cambodja gaan. Cambodja is (helaas) een arm land, maar het is ongerept en de schoonheid is prachtig! Het land heeft op veel vlakken veel te bieden aan toeristen, denk hierbij aan historische steden en eilanden met bountystranden. In deze blog neem ik je mee naar twee eilanden: Koh Rong Samloem en Koh Rong. Ook beschrjf ik waarom Koh Rong voor mij eindigde in Koh Wrong.

Koh Rong, Cambodja
Koh Rong, Cambodja

Chillen op bountystranden in Cambodja

Een bountystrand mag voor mij niet ontbreken in een Aziatisch land. Ik was dan ook blij verrast toen ik hoorde dat Cambodja twee prachtige eilanden heeft, genaamd Koh Rong Samloem en Koh Rong. Snel boekte ik een ticket naar Sihanoukville om via daar op de boot te stappen naar de eilanden. Geloof me, in Sihanoukville wil je nog niet dood gevonden worden. Ik zag daar helaas weinig locals, maar vooral investeerders uit China die aan het bouwen waren.
Ook heb ik gehoord dat er plannen zijn om grote casino’s te bouwen.

Horrorrit om bij het paradijs te komen

Ik ben vanuit Siem Reap vertrokken naar Sihanoukville. Ik nam een V.I.P. nachtbus, omdat je hiermee veel tijd bespaart. Er zat helaas geen toilet in. Voordeel is wel dat de bus dan niet stinkt. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel. Omdat ik niet wist dat er geen toilet was, had ik gewoon in de middag smoothies gedronken.
Na vijf minuten rijden moest ik al heel nodig naar het toilet. Maar wat doe je dan? We zouden er in totaal elf uur over doen! Ik heb in totaal meer dan vijf keer een seintje aan de buschauffeur gegeven en gelukkig stopten we toen wel. Toen we stopten zag ik geen toilet. De chauffeur wees naar een boom. Euh oké, welkom in Cambodja :).
Gelukkig heb ik de busrit overleefd! Tip: neem altijd toiletpapier en desinfectant mee.

Hemel op aarde op Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloem is rustiger dan Koh Rong. Mijn gedachte was eerst chillen en daarna feesten. Toen ik aankwam bevond ik me midden in een paradijs. Bountystranden, een chille sfeer en helderblauw water. Het plaatje was gewoon compleet. Ik had geen slaapplek geregeld, dus ik ging met mijn backpack een hostel zoeken. Green Blue resort (klik) zag er super uit en voor € 8 per nacht verbleef ik in een resort. Vanuit mijn kamer liep ik regelrecht de zee in.

Uitzicht vanuit Green blue resort, Cambodja
Uitzicht vanuit Green blue resort, Cambodja

Op de bonnefooi naar Lazy beach

De lokale bevolking zei dat er een ander mooi strand genaamd ‘lazy beach’ was. Je moest dan ongeveer twee uur hiken via de jungle om er te komen. Ik was te ‘lazy’ om er hikend naartoe te gaan. Dus ik ging een stukje mee met de locals op de tractor. Het was erg grappig, omdat we totaal niet konden communiceren met elkaar. We lagen met zijn allen in een deuk.

Lazy Beach Cambodja
Lazy Beach Cambodja
Lazy beach

Geldnood op een eiland zonder pinautomaat

Het eiland vond ik wel wat prijziger dan het vaste land. Tip: bij hostel Onederz is het altijd gezellig en kun je voordelig eten. Van te voren had ik niet kunnen bedenken dat ik zo lang zou blijven op Koh Rong Samloem. Ik had niet genoeg geld gepind. Je raadt het waarschijnlijk al…ik kwam in geldnood. Normaal gesproken zou het geen probleem zijn, want in Cambodja kun je op veel plekken pinnen. Alleen zijn er (nog) geen pinautomaten op de eilanden! Oeps… gelukkig waren er andere Nederlanders zo vriendelijk om mij te helpen.

Koh Rong went totally Koh Wrong!

Het begon allemaal al niet lekker. De boot naar Koh Rong vertrok later en als klapper op de vuurpijl stonden we één uur stil. Ze gingen de boot midden op zee repareren met allerlei vreemde gereedschappen. Vervolgens kwamen er nog twintig andere mensen bepakt en bezakt op de boot. Na een horror bootrit kwamen we aan op Koh Rong.
Dit eiland was veel drukker dus party zou je denken!

Koh Rong Cambodja
Koh Rong Cambodja
Goodbye paradise

Mooi niet, ik ben namelijk plotseling door een straathond gekrabt. Op het eiland was er geen ziekenhuis. Rabiës alert en mijn Koh Rong avontuur veranderde in Koh Wrong. Gelukkig was ik in Nederland al gevaccineerd, maar ik had alsnog twee andere injecties nodig. De injecties waren bijna overal in het land ‘out of stock’. Hierdoor moest ik zeven uur (!) in de taxi zitten om naar de hoofdstad te gaan. Gelukkig werd ik daar wel geholpen en kreeg ik zelfs een kinderpleister :).

Meer Azië?

We hebben door de jaren heen veel landen in Azië bezocht en kunnen je veel vertellen over de beste reisroutes, de meest exclusieve plekjes en natuurlijk ook gangbare trips, kostenplaatjes en reisadviezen. Lees voordat je op reis gaat altijd eerst onze Backpacken in Azië pagina!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!