De Guajira woestijn & Punta de Gallinas, Colombia

De Guajira woestijn, Colombia
De Guajira woestijn, Colombia

De Guajira woestijn in Colombia

Ik ben gek op de woestijnen in Colombia! Zo schreef ik eerder al een blog over de Tatacoa woestijn in het zuiden. Ook het noorden heeft een prachtige woestijn te bieden, die in geen enkel opzicht te vergelijken is met die in het zuiden. De Guajira woestijn ligt direct naast de zee wat zorgt voor prachtige uitzichten! De droogte van de woestijn enerzijds en anderzijds de oneindige blauwe golven van de Caribische zee. WOW!

Guajira woestijn aan zee
Guajira woestijn aan zee

De monstertocht richting de Guajira woestijn

Het is een lange reis om naar het noordelijkste punt van Zuid-Amerika te komen. Maar ja, je moet er wat voor over hebben! En ik kan je verzekeren, het is het waard ?. Vanuit Riohacha namen wij de taxi. We hadden hierbij geluk dat we gelijk weg konden omdat twee andere reizigers ook die kant op moesten. Voor 25.000 pesos per persoon werden we naar Uribia gebracht. Een rit die normaliter 1,5 uur duurt. Omdat onze chauffeur lekker door racete waren we binnen één uur en 10 minuten al daar.

Waar we in Riohacha geluk hadden, hadden we hier helaas pech. Na een uur gewacht te hebben zat de Jeep om naar Cabo de Vela nog steeds niet vol. Uiteindelijk na 1,5 uur heel veel gezeurd te hebben konden we dan toch vertrekken.

TIP: Zorg dat je rond 11.00 uur in Uribia bent. Rond dit tijdstip vertrekken de meeste reizigers naar Cabo de Vela.

Cabo de Vela

Aangekomen in Cabo de Vela hebben we hier een hostel uitgezocht. De naam zou ik niet meer weten. Het toerisme is de enige inkomstenbron van dit afgelegen dorpje dus er zijn er genoeg! Ze zijn allemaal hetzelfde: voor 15.000 pesos heb je een hangmat aan het strand. Bedden doen ze niet aan. Wij besloten om de dag erna direct naar Punta de Gallinas te gaan. Mocht je langer in Cabo de Vela willen blijven om te kitesurfen dan kan dat natuurlijk! Het schijnt namelijk een van de mooiste kitesurf plekken van de wereld te zijn!

Punta de Gallinas

Via het hostel boekten we voor 150.000 pesos de tour naar Punta de Gallinas, het noordelijkste punt van Zuid-Amerika. De volgende ochtend om 5 uur konden we vertrekken!

TIP: Neem genoeg flesjes water en koekjes mee! Langs de kant van de weg staan kinderen met een touw die je er doorlaten in ruil voor wat eten of drinken.

Na een tocht over een klein woestijnweggetje van 4 uur ben je er dan, Punta de Gallinas! Het is een tour dus alle activiteiten worden geregeld. Het eten zit niet bij de tour inbegrepen, maar is normaal geprijsd. De dag bestaat uit: een beetje zwemmen, een paar mooie uitzichtpunten bekijken en natuurlijk de zonsondergang. Er is een mogelijkheid om een flamingo tour (jaa die hebben ze daar ook!) te doen, wij hebben dat helaas niet gedaan.

Ook deze nacht zal je weer heerlijk in hangmatjes slapen. De volgende ochtend is het weer vroeg op! Want er staat weer een helse terugweg voor de deur..

Tot de volgende blog!

Facebook groepen voor Latijns Amerika

Wist je dat er een aantal super handige Facebook groepen zijn waarbij je snel en gemakkelijk in contact komt met mede reizigers in Midden- en Zuid-Amerika? Of je nu een reis aan het plannen bent en vol in de voorbereiding zit of al lang en breed onderweg bent: een snelle vraag stellen is in een Facebook groep super gemakkelijk. Natuurlijk is het ook leuk om daar je foto’s en ervaringen te delen met je mede-reizigers! Zie je daar ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!