Autovakantie Lac de Serre-Poncon, Frankrijk – Heerlijk kamperen

Zoals je in onze vorige blogpost Monaco on a budget al hebt kunnen lezen, zijn we dit keer met de auto op vakantie. Bestemming is dit keer het prachtige meer van Lac de Serre-Poncon in Frankrijk. De route met de auto was al prachtig, de bestemming nog veel beter!

Kijk naar de beelden, en luister eens naar het gezang van de vogels. De zonsopkomst bij het prachtige Lac de Serre-Poncon is in 1 woord: magisch. Onze auto met tentje stond aan de rand van het stuwmeer en het uitzicht was subliem. Het spiegelgladde water, de kleur, de rust, het bootje. Het klopte allemaal gewoon.

Ochtend zwemmen in het stuwmeer

We kregen hierdoor een overweldigende drang om het water in te gaan. Ineens hadden we zin in een frisse ochtend duik! We namen een duik in het meer en waren direct klaarwakker! Temperatuur van het water? Koud, maar aanvaardbaar. Dat komt natuurlijk omdat het voornamelijk smeltwater is uit de bergen om het meer. Om die reden hebben we ook niet erg lang gezwommen, maar toch was het heerlijk! Even een frisse duik te nemen zo in de vroege ochtend kan ik iedereen aanraden.

Met de auto op vakantie en camping: Le Nautic

Le Nautic wordt gerund door een jongeman die nog niet zo heel lang eigenaar is. Er is een zwembad, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De faciliteiten zijn oud, de wegen versleten en daarnaast is er eigenlijk niets te doen. Heel erg vonden we dat niet, we houden namelijk wel van rauw! En dat is deze camping zeker. Midden in de prachtige natuur. Een van de weinig campings in Frankrijk waar je niet wakker wordt gemaakt door een stel schreeuwende kinderen en huilende baby’s om je heen. Wat ons betreft is dit de perfecte camping voor een romantische nacht, en ochtend, aan het meer Lac de Serre-Poncon.

Wakker worden in je tentje, aan het meer Lac de Serre-Poncon
Prachtige kleur van het water, wauw! Camping Le Nautic, Lac de Serre-Poncon, France
’s ochtends is het net een spiegel, wat een rust. Camping Le Nautic, Lac de Serre-Poncon, France
Het bootje nodigde ons uit om even te gaan verkennen, en een frisse duik te nemen. Camping Le Nautic, Lac de Serre-Poncon, France
Onze camping plaats, wat eigenlijk geen camping plaats is – Camping Le Nautic, Lac de Serre-Poncon, France
Dit zagen we als we uit ons tentje naar beneden keken, half 7 in de ochtend, prachtig. – Camping Le Nautic, France
Wie wil hier nou niet een nachtje staan? – Camping Le Nautic, France
1 van de mooiste foto’s, mijn camera had wel moeite met het tegenlicht van de zon via het water. – Camping Le Nautic

Fietsen in de omgeving van Lac de Serre-Poncon

We fietsen heel graag en de omgeving is echt perfect om lekker rond te fietsen. Er was alleen maar 1 probleem: We hadden geen fietsen bij ons. We twijfelden voor onze autovakantie nog om een trekhaak met fietsendrager aan te schaffen. Dit was er helaas niet meer van gekomen, en wat een spijt hadden we daarvan. We hebben nog even gezocht of we fietsen konden huren in de omgeving, maar dat bleek erg lastig. Uiteindelijk waren we toch echt aangewezen op onze auto, maar beloofden elkaar om thuis toch te gaan kijken voor een trekhaak en fietsendrager.

Trekhaak geïnstalleerd op de auto

Pas toen we thuis kwamen hakten we dus toch de knoop door. Er moest toch echt een trekhaak komen op de cabrio zodat we de volgende keer wel onze fietsen konden meenemen. Na enige tijd zoeken op het internet kwamen we uit op trekhaken van olifanttrekhaken.nl, waar we uiteindelijk een hele fijne, betaalbare (en afneembare!) trekhaak hebben gevonden. Hier hebben we ten tijde van schrijven alweer bijna 2 jaar plezier van!

Prachtige bergen in de verte, heerlijk om lekker rond te fietsen.

Andere leuke autovakanties waar we over geschreven hebben

Meer autovakanties en lekker fietsen op de agenda

Nieuwsgierig waar we de komende lente en zomer nog meer op autovakantie gaan, gewapend met onze cabriolet met trekhaak, fietsendrager en fietsen? Houd dan onze blog in de gaten! Er staan namelijk weer leuke tripjes gepland in eigen land maar ook in België, Duitsland en Oostenrijk. Tot blogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!