Prachtige drone beelden in de jungle van Borneo met zonsopkomst

Canopy walk Brunei
Canopy walk Brunei

Diep in de jungle, ver van de bewoonde wereld. Ulu Ulu Nationaal Park ligt in een onbereikbaar deel van Borneo in het oliestaatje Brunei. Op deze unieke locatie gingen we midden in de nacht de jungle in om een klim te maken naar de top van een gigantische steiger. De steiger is in de jaren ’70 door onderzoekers gebouwd om onderzoek te doen naar de flora en fauna in de jungle van Borneo. Hier moesten we natuurlijk in. Vooraf hadden we ons namelijk al enige tijd georiënteerd en de Canopy Walk in Brunei is echt een bucketlist dingetje die we wilde afstrepen!

TipDeze blog is onderdeel van onze Reisroute: 4 weken door zuid-oost Azië (voor <1000 euro) | Bangkok – Borneo – Brunei – Filipijnen

Mist bij zonsopkomst tijdens de Canopy Walk in Brunei
Mist bij zonsopkomst tijdens de Canopy Walk in Brunei

Canopy walk in Borneo, een geweldige ervaring

Hoe mooi de beelden ook zijn, het is met geen pen of letter te beschrijven hoe geweldig deze ervaring is. Je moet het gewoon meemaken. Stel je eens voor en beeld je de tocht eens in. In het pikkedonker door de jungle wandelen en de insecten zo groot als je handen proberen te ontwijken, wetende dat in elk holletje of op elke boomtak een giftige slang of tarantula zich kan verschuilen. We zijn op zich niet bang aangelegd, maar even spannend was het wel.

Hoogtevrees? De canopy walk is zon 50 tot 70 meter hoog

Na een klim van ruim een uur kwamen we aan in de top van de steiger, die op een heuvel staat en een prachtig uitzicht geeft op de ontwakende jungle. Je staat letterlijk in de ‘canopy‘ (het dak) van de jungle. De steiger zelf is ruim 50 meter hoog en is ondanks verschillende spanningskabels en verankeringen nog behoorlijk wiebelig. Zeker als je helemaal bovenin staat! Het mag dus gezegd worden dat het niet voor iedereen is. Ben je echter dapper genoeg en heb je stalen zenuwen…? Go for it! Het zal je zeker niet teleurstellen.

Een foto van een deel van de steiger bij daglicht, gemaakt op de terugweg naar beneden.
Een foto van een deel van de steiger bij daglicht, gemaakt op de terugweg naar beneden.

Ook leuk om te lezen:

In het donker naar de top van de canopy

Maar zodra je dan bovenin de steiger staat terwijl het langzaam licht wordt en je steeds meer geritsel en geluiden hoort komen vanuit de jungle onder je. Wauw, dan komt het echt even binnen… Hieronder een korte video net voor de zonsopkomst. Zet je volume wat hoger en luister naar de ontwakende jungle!.

https://www.youtube.com/watch?v=FfY4vuF1HKw
Zo'n drone is best wel handig voor leuke selfies
Zo’n drone is best wel handig voor leuke selfies

Prachtige drone beelden van de zonsopkomst in Ulu Ulu Nationaal Park

Ook drone beelden konden natuurlijk niet uitblijven. De eerste zonnestralen kwamen inmiddels door de mist dus ik besloot de drone de lucht in de laten. Hieronder nog enkele prachtige 4k video shots die ik met de drone vanuit de lucht heb gemaakt. Ik krijg gewoon weer kippenvel als ik de beelden terugzie, onwerkelijk mooi en een ervaring om nooit meer te vergeten.

https://www.youtube.com/watch?v=gIJ12tet93A

Hoe en waar te verblijven in Ulu Ulu Nationaal Park

Omdat het resort waar we verbleven zo mooi en uniek is, hebben we daar een aparte blog over geschreven. In deze volgende blog zal je alles te weten komen over de exacte locatie van het resort, de canopy walk tour en hoe dit alles zelf te boeken en te ervaren. Check –> Ulu Ulu Resort – Luxe diep in de jungle van Borneo, Brunei

Tip: Ben je gek op drone beelden en wil je meer zien van Borneo? Check dan ook nog onze vorige blog ‘Wat te doen in Kuching, Borneo, Maleisie‘.

Tot de volgende blog!

2 gedachten over “Prachtige drone beelden in de jungle van Borneo met zonsopkomst”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!