Nieuw seizoen van Game Of Thrones & GoT sneakers op de blockchain

Maandag 15 april 2019 start het nieuwe en laatste seizoen van Game of Thrones…

En dat wil HBO graag vieren. Niemand minder dan sneaker designer ‘SBTG’ oftewel Sabotage heeft in opdracht van HBO vier sneaker designs onder handen genomen in de stijl van Game of Thrones. SBTG heeft onder andere schoenen ontworpen voor Kobe Bryant en Stephen Curry, om er maar even een paar te noemen.

Check de promo video van de GoT sneakers hieronder

Game of Thrones schoenen

De vier verschillende soorten sneakers hebben elk hun kenmerkende eigenschappen. Drie zijn in de stijl van huis Lannister, Stark, Targaryen gemaakt en één in de stijl van de White Walkers. Alle sneakers zijn zorgvuldig ontworpen met de juiste kleuren en kenmerkende woorden van de verschillende families in Game of Thrones.

SBTG gebruikte al eerder blockchain technologie van VeChain

SBTG rustte al eerder zijn speciale schoenen uit met blockchain technologie om zijn authenticiteit op deze manier te waarborgen. Zijn designs zijn zo razend populair dat er veelvuldig geprobeerd is deze na te maken. De handel in fake-sneakers is dan ook niets nieuws. Deze slimme ontwerper heeft echter met de blockchain technologie van VeChain, een krachtig wapen gevonden om terug te vechten.

De GoT schoenen zijn uitgerust met ingebouwde NFC chips van VeChain

Wat de schoenen namelijk zo bijzonder maken, is dat zij een ingebouwde NFC-chip van VeChain bevatten. De chip is geïntegreerd in de zool of tong van de schoen en heeft een uniek ID welke is vastgelegd op de blockchain. De chip kan met een app uitgelezen worden op de VeChain blockchain.

Met de app kunnen gebruikers de authenticiteit van de schoenen controleren en waarborgen bij een aan- of verkoop. Ook krijg je door middel van timestamps en video opnames via de NFC chip een overzicht van het complete productieproces in de app te zien. Deze features maken het voor echte sneaker verzamelaars natuurlijk een zeer gewild object.

Voor het eerst in de geschiedenis kunnen handelaren en verzamelaars met 100% zekerheid vaststellen dat de schoenen (of elk ander product dat de technologie gebruikt), authentiek zijn en niet uit een namaak-fabriek uit bijvoorbeeld China of Bangladesh komen. Deze technologie staat dan ook aan de voet van een ware revolutie. Meer weten? Check dan onze andere blogs over VeChain.

Zit jij maandag klaar voor de eerste aflevering van het laatste seizoen van Game of Thrones? Wij in ieder geval wel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!