Gadget inpak tips voor backpackers & aanschaf powerbank

Het is tijd om de backpacks in te pakken. De volgende backpack reis door zuid-oost Azië komt nu echt dichtbij en waar we eerder schreven over het maken van foto backups op reis is het nu tijd voor een aantal gadget inpak tips en zoeken we een geschikte powerbank voor onderweg. Wanneer we volledig ‘off the grid’ zijn moeten we het een aantal dagen vol kunnen houden zonder stroom.

Langdurige excursies zonder stroomvoorziening

Er staan namelijk twee excursies op de reis planning waarbij we mogelijk 3 tot 5 dagen op een boot of diep in de jungle zitten en waarschijnlijk langdurig geen stroom hebben. Op een droomplek aankomen en niet meer in staat zijn dat op beeld vast te leggen door een gebrek aan accu capaciteit, aarg! Dat is zo ongeveer mijn ergste nachtmerrie.

Een geschikte powerbank voor o.a. de DJI Mavic Air drone

De zoektocht naar een geschikte powerbank was dus begonnen maar bleek toch best lastig te zijn omdat ik meer nodig heb dan USB charging alleen. De DJI Mavic Air vraagt namelijk gewoon een stopcontact aansluiting om de accu’s op te laden. Er moest dus iets komen in het hogere segment.

De powerbank moet geschikt zijn voor backpackers en reizigers

Na lang zoeken, kijken en vergelijken viel mijn oog op de RAVPower Powerstation (adviesprijs € 129,95,-). Het merk RAVPower staat in de vele online reviews zeer goed aangeschreven en in de prijsklasse van € 100-150 is er eigenlijk geen betere te vinden.

Nog veel belangrijker: het is een behoorlijke powerbank (20.100 mAh) waarbij je echt aan alles ziet en voelt dat het gemaakt is voor outdoor gebruik. Hij is ondanks zijn formaat toch licht en robuust gebouwd. De RAVPower komt daarbij in een handige travelcase die de powerbank goed beschermt onderweg.

RAVPower travel case | Batterij, theelichtje en pen ter illustratie van formaat

Update: Tijdens het schrijven van deze blog zag ik dat de RAVPower in de aanbieding is bij Externebatterij.nl. daar is de RAVPower Powerstation nu te krijgen voor slechts € 94,95,-. Had ik dat maar een week eerder geweten…!

Foto’s RAVPower Powerstation Xtreme Series

Om je een idee te geven van het formaat, heb ik drie herkenbare voorwerpen bij de RAVPower gelegd tijdens het maken van de foto’s. Ik heb geprobeerd om zowel de travelcase als de powerbank zelf goed in beeld te brengen, inclusief alle aansluitingen aan de bovenkant. De stopcontact aansluiting zit ook aan de bovenkant onder het dopje, dat is echter niet zo goed te zien op onderstaande foto’s.

 • Ravpower 4
 • Ravpower 3
 • Ravpower 2
 • Ravpower 1
 

Specificaties RAVPower Powerstation Xtreme Series

De belangrijkste reden om voor de RAVPower te kiezen was dus o.a. het stopcontact en het relatief lage gewicht. Vergelijke powerbanks wegen vaak een kilo of zelfs meer. Als je gaat backpacken is het gewicht echt een belangrijke factor. Wat ook heel fijn is is dat de powerbank 2 apparaten tegelijk kan opladen op volle laadcapaciteit. Ik heb het getest met de drone accu’s en mijn Huawei P20, De telefoon gaf al direct aan dat ‘supersnel laden’ geactiveerd was en inderdaad, binnen een minuut of 10 had ik er zo 40 tot 50% bij. De RAVPower doet dus wat het beloofd.

 • Afmetingen – 14,5 x 6,5 x 6,5 (cm)
 • Gewicht – 558 Gram
 • Capaciteit – 20.100 mAh
 • Energie- 74 Wh
 • Input – 19V/1.6A DC (oplader bijgeleverd)
 • Output- 1x USB-C 5V-3A / 1x USB 5V-2.4A / 1x AC 100-240V 65W max
 • Bijgeleverd – Micro USB kabel (20 cm) / Micro USB kabel (60 cm) / Wereldadapter / Laadadapter / Beschermtasje / Gebruikersaanwijzing

Het inpakken van alle reis gadgets blijft een uitdaging

Met de aanschaf van de powerbank komt wel de volgende uitdaging: Hoe gaan we dit allemaal meenemen op reis? Inmiddels is onze verzameling reis gadgets uitgegroeid van een simpele camera en tablet naar een hele waslijst aan gadgets. Onze digitale gadget inpaklijst is als volgt:

LowePro Slingshot camera tas – De tip der gadget inpak tips

Waar we voorheen alles in onze ‘daypacks’ stopten merkten we dat het tijd werd voor een echte camera reistas die net even dat beetje extra te bieden heeft. Speciale vakjes voor je camera, kabeltjes, SD kaartjes en ga zo maar door. Alle gadgets inclusief al het toebehoren kan ik in deze compacte tas kwijt. De Ik heb een korte timelapse video gemaakt van 30 seconden waarin je kan zien hoe effectief zo’n camera tas echt is. Ik houd zelfs nog ruimte over.

Timelapse video van het inpakken (circa 30 seconden)

https://www.youtube.com/watch?v=sFSGKLyDmJ4
En ja dat zie je inderdaad goed, ik gebruik een vleeswaren bakje voor de drie opladers =)

Heb je zelf nog goede gadget inpak tips?

Deel ze dan met ons via de reacties hieronder, via het DESTIFT.nl YouTube kanaal of via een van onze social media kanalen.

Tot de volgende blog!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!