Yangon

Bezienswaardigheden Yangon

Yangon dat ook bekend staat als Rangoon, was heel lang de hoofdstad van Myanmar. Vanaf 2005 draagt Naypyidaw deze status officieel. Ondanks deze statuswijziging zien vele wereldorganisaties zoals de Europese Unie en de Verenigde Naties, Yangon nog altijd als de officiële hoofdstad. Het is trouwens nog steeds overduidelijk de grootste stad van het land met meer dan 4 miljoen inwoner.

Met het oog op de economie is deze stad ook het grootst. Het verschil wordt echter kleiner, doordat de regering zich vanaf 2005 vooral richt op Naypyidaw. De meest indrukwekkende van alle Yangon bezienswaardigheden ligt buiten het centrum. Op een paar kilometer afstand noordwaarts vind je de Shwedagon Paya. Een belangrijke boeddhistische tempel en ook de grootste tempel van Myanmar.

Mooiste Yangon bezienswaardigheden

Shwedagon Paya is de mooiste van alle bezienswaardigheden Yangon jou kan bieden. Deze pagode is met 50.000 kilo bladgoud bekleed en gedecoreerd met duizenden kostbare edelstenen. Het is verder 98 meter hoog en meer dan 2500 jaar oud. Het is overdag al gewoon adembenemend, waarbij je in het avond/nacht licht nog meer van onder indruk raakt. De toegang is niet gratis, maar je betaalt een kleine toegangsprijs. Het geld hiervan wordt volgens de verantwoordelijke verzameld voor het onderhoud van het complex.

Eenmaal je tempels aan het bezoeken bent, zijn er ook twee andere mooie, de Botataung Paya in Downtown en de Chaukhtatgyi Paya. Het mooie aan de laatste paya is de enorme liggende boeddha, die een staande boeddha van vroeger heeft vervangen. Voor zij die willen relaxen, is een bezoek aan de Kandawgyi Lake aanbevolen. En mocht je toch iets willen doen? Maak dan een wandelingetje op een houten brug die voor het grootste deel over het water loopt.

Geniet je het meest van uitzichten? Breng een bezoek aan de top van de Sakura Tower en trakteer je ogen op een mooi uitzicht over de stad.

Wat te doen in Yangon

Nu heb je de grootste tempel van Myanmar bezocht. Wat is er te doen in Yangon? Hoe kan het anders dan heerlijk lekker rond te wandelen in Downtown Yangon. Loop langs de vele verschillende marktkramen met een ruim aanbod aan van alles en nog wat. Je kunt hierbij denken aan boeken, zelfs van Nederland, elektronica, voedingswaren, en zo kunnen we doorgaan.

Bovendien is het hier een samenkomst van de verschillende geloofsovertuigingen die voorkomen in deze stad. Je vindt er moskeeën, een kathedraal, en zoals eerder aangegeven de pagodes. En als je zo de hele dag op pad bent geweest, is goed rusten in de avonduren in Chinatown. Hierbij is 19th Street het levendige centrum. Je kunt hier tot een uur of tien genieten van eten en borrels.

Als je op zoek bent naar echt het nachtleven dan zijn er wel een aantal clubs en barretjes. Toch moet je niet zoveel hiervan verwachten.

Activiteiten

Een van de leuke activiteiten die ook een andere manier is van Yangon verkennen, is een ritje met de circle train. Je raadt het al aan de naam van de trein dat je een rondje rijdt om de stad. Een kaartje kost je slechts 200 kyat en je kunt genieten van een drie uur durende treinrit. Je komt langs verschillende wijken en zo kun je goed de verschillen tussen rijk en arm merken.

Het is een leuke ervaring, omdat je tijdens de rit ziet hoe de lokale bevolking leeft. En hoe ze gebruikmaakt van de trein. Tijdens de rit wordt allerlei eten verkocht op de trein. Het is eigenlijk een soort rijdende markt voor de mensen uit Yangon. Voor bezoekers van de stad een aanrader als je tijd over hebt. Wat te doen in Yangon met regen?

De meeste hostels, guest houses en goede restaurants tref je aan in Downtown Yangon. Aanbevolen is het dus ook om hier jouw accommodatie te regelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!