Phonsavan

Bezienswaardigheden Phonsavan

Phonsavan is een plaats in Laos, die in het midden van het land ligt. Het is een mooie plaats omringd door een uniek golvend heuvelachtig landschap. De eerste Phonsavan bezienswaardigheden naast de kleurrijke markt. Verder heeft deze plaats ook moeilijke tijden meegemaakt, want de Laotiaanse Burgeroorlog heeft hier jammer genoeg ook gewoed.

Om echt kennis te maken met Phonsavan en Laos moet je beslist de ochtendmarkt bezoeken. Hier wordt letterlijk alles wat kruipt, loopt en vliegt je te eten aangeboden, geregen aan een satéstokje. En gelukkig boven een vuurtje gebraden. Verder kunnen waaghalzen lokale specialiteiten proberen zoals slagenvlees en kevers. Je kunt er ook fruit en groenten kopen en gezellig een wandelingetje maken.

Mooiste Phonsavan bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Phonsavan jou aanbiedt, liggen buiten de plaats, omdat de plek zelf niet zoveel te bieden heeft. Een van de speciale buitenplaatsen en wel de belangrijkste, is de Plain of Jars. Het is een uitgestrekte vlakte met veel stenen holle pilaren. Sommige zijn zelfs 2000 jaar oud en kunnen wel een hoogte hebben van 3 meter. Een compleet mysterie want tot nu toe zijn onderzoekers er niet in geslaagd het gebruik van de pilaren te verklaren.

Als er menselijke resten in bewaard werden of rijstwijn. Echter, je kunt niet het heel gebied rondwandelen omdat er nog onontplofte bommen kunnen liggen uit de Laotiaanse Burgeroorlog. Er wordt gewerkt aan het vinden van deze om ze onschadelijk te maken.

Wat te doen in Phonsavan

Na de Plain of Jars, is het tijd voor iets anders. Wat is er te doen in Phonsavan? Niet ver van de Plain of Jars kun je de Tad Lang waterval bezoeken. Een pracht van een waterval die zich over een lengte van 800 meter, gevormd uit cascades, naar beneden klettert. Op zich is het niet de mooiste waterval van Azie en ook niet van Laos. Toch is het een leuke wandeling als je in de buurt bent van de waterval, als een tussenstop.

Activiteiten

Er zijn ook andere activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Vooral als je houdt van geschiedenis, kun je een bezoek brengen aan de Tham Piew Cave. Misschien wel een mooie plek, maar de geschiedenis is een heel tragische. Tijdens de burgeroorlog kwamen namelijk hier in de grot in 1968 honderden burgers om bij een Amerikaans bombardement. Zij hielden zich schuil in de grot.

Er is een klein museum ingericht, ter nagedachtenis op de plaats, met foto’s en spullen uit de oorlog. Ook staat er buiten een geweldig standbeeld van een vader die zijn kind draagt. Je kunt deze grot op ongeveer 60 kilometer buiten het centrum van Phonsavan vinden. Je kunt zelf Phonsavan verkennen op een gehuurde fiets of scooter. Je kunt ook een van de locals met een tuk tuk betalen om je rond te rijden.

Er zijn ook georganiseerde tours waaraan je deel kunt nemen. Wat te doen in Phonsavan met regen? Online is er niet veel informatie over accommodaties in Phonsavan voor toeristen. Toch hoef je je geen zorgen hierover te maken, want de plaats beschikt over veel guest houses. Het is ook niet nodig om te reserveren want het aanbod is ruim.

Je kunt Phonsavan met het vliegtuig bereiken vanuit Vientiane en Luang Prabang. Hou er wel rekening mee dat binnenlandse vluchten in Laos duur zijn. Je kunt daarom het best kiezen voor een busrit. Het is wel een lange rit waarbij je vanuit Vientiane ongeveer 10 uur onderweg bent. Vanuit Luang Prabang duurt het minder lang. Je bent dan ongeveer 7 uur onderweg. Het is een lange maar toch een leuke rit. Er valt veel te zien terwijl je onderweg bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!