Luang Namtha

Bezienswaardigheden Luang Namtha

Luang Namtha is een kleine stad gelegen in het noorden van Laos. Onder backpackers vooral wordt deze plaats steeds populairder. Het stadje zelf is niet heel bijzonder. Toch wordt menige backpacker erdoor aangetrokken, omdat Luang Namtha een uitzonderlijke uitvalsbasis is. Een centrale plaats voor een meerdaagse jungle trekking door een prachtig gebied. Dit betekent voor de meeste backpackers dat zij één van de hoogtepunten van hun reis door Azië hebben bereikt.

Daarom behoort deze jungle trekking ook tot een van de Luang Namtha bezienswaardigheden. De jungle trekking vindt plaats in de buurt van Luang Namtha waarbij je keuze hebt uit verschillende reisorganisaties. Uit de reviews is opgevallen dat reisorganisaties The Hiker en Forest Retreat Laos de beste service bieden.

Mooiste Luang Namtha bezienswaardigheden

Hoewel de jungle trekking het hoogtepunt is, zijn er andere bezienswaardigheden, Luang Namtha je wilt laten zien. ’s Avonds is er een kleine night market, waar je kunt genieten van kookkunsten van particuliere, lokale inwoners. En voor ongeveer € 1 per maaltijd, kun je al eten. Verder kun je overdag ook genieten van de directe omgeving op een gehuurde scooter.

Trouwens, je hoeft niet zo heel ver te rijden of je geniet al van een schitterende omgeving. Wat je zeker moet doen is een bezoek brengen aan de Nam Dee waterval. Uiteraard bekijk je ook het bijbehorende lokale Nam Dee dorpje. Een gezellig dorpje waar je gewoon doorheen kunt wandelen en kennismaken met de lokale bevolking. Het zal je ook opvallen dat de mensen hier doorgaans een primitief leven lijden.

Beschouw het als een voorproefje van wat je kunt verwachten op de jungle trekking.

Wat te doen in Luang Namtha

De jungle trekking is zowat het hoogtepunt van je trip door Luang Namtha en het antwoord op de volgende vraag. Wat is er te doen in Luang Namtha? Er zijn veel lokale reisorganisaties bij wie je een meerdaagse jungle trekking trip kunt regelen. Hierbij wordt de prijs lager, als je meer mensen toevoegt aan je groep. Nog een voordeel is dat je zelf kunt kiezen hoeveel dagen de trekking moet duren.

Ook waar je slaapt en de moeilijkheidsgraad van de trekking. Trekking in het regenseizoen wordt sterk afgeraden, want door de glibberigheid is het gevaarlijk. Je wordt tijdens de jungle trekking begeleidt door gidsen die je alles over de natuur leren. En over het leven in de jungle. Je leert over welke planten je kunt nuttigen tijdens het trekken door de jungle.

Je helpt verder ook met het zoeken naar ingrediënten voor het avondeten. Uiteindelijk kom je na een aantal uren lopen, ‘s avonds aan bij het verblijf. Hierbij heb je keuze uit slapen in een zelfgebouwde hut in de jungle of in een ecolodge in een lokaal dorp. Zeker is dat je logeert in een lokaal dorp waar het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan. Zo was je jezelf in de rivier en drink je van het gekookt water uit diezelfde rivier.

De lokale mensen kunnen verlegen zijn. Maar als je ze vriendelijk benadert, komen ze vanzelf los en leren ze je over hun primitief leven.

Activiteiten

Los van de jungle trekking tour kun je een leuke kajaktour regelen op de Nam Tha rivier. Ook hiervoor zijn er veel reisorganisaties in het dorp waar je kunt aankloppen. In het droogseizoen is het afgeraden door de lage waterstand. Wat te doen in Luang Namtha met regen? Sowieso geen jungle trekking tour want het is dan glad en riskeer je een ongeluk. Wat je kunt doen is verblijven in een hotel of guest house, die te vinden zijn in het nieuw gedeelte van Luang Namtha. Op slechts 6 kilometer afstand van het oude gedeelte.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!