Muang Sing

Bezienswaardigheden Muang Sing

Muang Sing is een ideaal gelegen plekje in Laos. Deze plaats maakt deel uit van de beroemde of beter gezegd de beruchte Gouden Driekhoek. Muang Sing zit er wel midden in wat een prachtige vallei is in bergachtige omgeving. Bovendien is deze vallei omringd door verschillende dorpjes waar je kennis kunt maken met traditionele bergstammen. Deze behoren ongetwijfeld tot een van de Muang Sing bezienswaardigheden die je kunt bekijken.

Muang Sing zit in de Gouden Driehoek die gevormd wordt door Laos, Myanmar en Thailand. Het is bekend en berucht om de opiumproductie. Het spul is illegaal en je kunt er flink gestraft voor worden. Toch kun je die nog steeds hier gemakkelijk vinden. Vermeldenswaard over de ligging van Muang Sing is dat de plaats ook dichtbij China ligt, namelijk op een kleine 10 kilometer afstand.

Mooiste Muang Sing bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Muang Sing te bieden heeft, worden gevormd door de omgeving zelf. De ligging van de vallei in bergachtig gebied met rondom verschillende dorpjes, is al heel mooi om te zien. Niet gek dat de plaats bekend staat om geweldige uitzichten en niet zo zeer om unieke bezienswaardigheden. Voor de meeste toeristen is het een mooie plek van waaruit andere leuke trips geregeld kunnen worden.

Je kunt verder de minderheden leren kennen in het gebied. De plaats zelf kun je lopend verkennen, maar ook op de fiets voor een prijs van onder de € 1. Leuk is ook een bezoek aan de ochtendmarkt, want daar kun je zelfgemaakte producten van de minderheden kopen.

Wat te doen in Muang Sing

Wat is er te doen in Muang Sing? Voor de economie van de plaats vestigt men de aandacht meer op toerisme. Dit heeft ertoe geleid dat je steeds minder van het traditionele te zien krijgt. Toch kun je het nog ervaren waarbij je zult moeten trekken naar de omliggende dorpjes. Het zal je daar ook opvallen dat het traditionele plaats moet maken voor het toerisme. Het voordeel hiervan is dat de gelegenheden voor toeristen steeds aangenamer worden.

Van de grote minderheden kun je nog maar weinig zien in het dorp. Maar de plaats op zich is mooi en uniek te noemen. Genieten van de omgeving en de uitzichten is zeker aan te raden in Muang Sing. Je kunt de sfeer echt proeven als je lopend het gebied gaat verkennen. Zoals eerder vermeld kun je verder gaan en je gemakkelijker verplaatsen op een gehuurde fiets. En zo zelfstandig Muang Sing verder leren kennen.

Als je verre afstanden wilt afleggen en niet zelf wilt rijden, kun je ook tuk tuks huren. Zo kun je relaxen, terwijl je tegelijk geniet van de omgeving en de uitzichten.

Activiteiten

Veel bezienswaardigheden zijn er niet, dus zul je het echt moeten hebben van wandeltochten door de omgeving die uitgewerkt zijn door de lokale mensen. Je kunt jezelf ook vermaken door zelfstandig wandelingetjes te maken en de bergstammen bijvoorbeeld een bezoekje te brengen. Jammer is het feit dat de traditionele leefstijl aan het vervagen is, omdat het gebied zich steeds meer toewijdt aan toerisme.

Het voordeel voor jou als toerist is dat de accommodaties steeds beter eruitzien. Wat te doen in Muang Sing met regen? Maak je geen zorgen over slecht weer in Muang Sing, want er zijn meer dan genoeg guest houses beschikbaar. Deze zijn redelijk ingericht om te voldoen aan de minimale eisen van een toerist. Bovendien hoef je niet diep in jouw buideltje te tasten.

Zo kun je rekenen op een prijs van tussen € 3 en € 4 voor een eenvoudige kamer. Na gewandeld te hebben door de plaats, zul je waarschijnlijk meer verlangen naar een bed dan luxe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!