Savannakhet

Bezienswaardigheden Savannakhet

Savannakhet is de hoofdstad van de provincie Savannakhet. Officieel heet de plaats Kaysone Phomvihane sinds 2005 en stond vroeger bekend als Khanthaboury. Het is een stad in het westen van Laos. Het is qua inwoners de tweede grootste stad van Laos, na Vientiane. Deels kun je het beschrijven als een oude Franse koloniale wijk van de stad, langs de Mekong River-front, depressief en afbrokkelend.

Toch heeft de bloeiende economie van Thailand geleid tot nieuwe commerciële ontwikkeling in het noordelijk deel van de stad, vlakbij zowel de rivierovergang als het busstation. Dit is nu de belangrijkste reden dat de stad door toeristen wordt bezocht. Het zit in de geografische ligging. Savannakhet bezienswaardigheden zijn er jammer genoeg niet echt. Maar het is wel een leuke korte tussenstop voor je reisroute.

Je kunt met de bus Savannakhet bereiken vanuit de hoofdstad Vientiane binnen ongeveer acht uur over. Pak je de bus vanuit Pakse, dan is het een rit van ongeveer vijf uur. Zit je in Hué in Vietnam, dan kost het je ook ongeveer acht uur met de bus.

Mooiste Savannakhet bezienswaardigheden

De Fransen hadden de stad heel lang in hun handen gehad en dat kun je duidelijk terugzien in de architectuur. Je kunt vrijwel overal mooie oude koloniale gebouwen bewonderen. En ook genieten van boulevards opgezet door de Fransen. Het is bovendien leuk om spontaan een wandelingetje door het centrum te maken. Of een fietstocht om de koloniale gebouwen en andere bezienswaardigheden Savannakhet bezit te bekijken.

De That Ing Hang stoepa kun je hierbij beschouwen als de mooiste bezienswaardigheid van de stad. Het is een belangrijke plaats van aanbidding zowel voor Laotiaanse boeddhisten als ook voor Thaise boeddhisten die in het noorden van Thailand wonen. Deze tempel heeft 16e-eeuwse toren die ongeveer 9 meter hoog is. Interessant te noemen is dat verondersteld wordt dat hierin het bot van Boeddha ligt.

Hou er rekening mee wanneer je de That Ing Hang Stupa gaat bezoeken, kleding te dragen die je schouders, borst en knieën bedekt. Het is best mogelijk dat vrouwen een traditionele sinh, sarong in Lao-stijl, moeten aantrekken voordat ze het tempelterrein betreden. Voor degenen die offers willen brengen. Zijn er kraampjes met lotusbloemen en kokosnoten bij That Ing Hang Stupa. Mooie ervaring op zich, echter wordt het niet gerekend tot de mooiste bezienswaardigheden Laos heeft.

Wat te doen in Savannakhet

Wat is er te doen in Savannakhet, na een bezoek aan het museum en de That Ing Hang stoepa? Leuk is ook het verkennen van het centrum op de fiets. Tegen een goede prijs kun je een degelijke fiets huren. Je kunt er ook voor kiezen de stad lopend te verkennen. Als je liever rondgereden wilt worden, kun je ook kiezen voor een rit door de stad met de gezellige tuk tuks.

Activiteiten

Als je tijd over hebt, is het Savannakhet museum wel aardig om te zien. Het mag dan een klein museum zijn, maar je treft er uitgebreide tentoonstellingen over de prehistorische periode van Savannakhet aan. Je kunt in de hal een verzameling fossielen vinden die tussen 1930 en nu zijn opgegraven. Er zijn zelfs fragmenten te zien van een meteoriet die meer dan 100 miljoen jaar geleden op aarde viel.

Met slecht weer is het best mogelijk dat je liever binnen wilt blijven. Wat te doen in Savannakhet met regen? Simpel, want er is keuze genoeg voor een redelijke slaapgelegenheid in Savannakhet. Op veel plaatsen in de stad kun je guest houses aantreffen. Ook in het centrum dus is het aanbevolen gewoon daar eentje uit te kiezen. Bovendien zijn de kamers goedkoop, want voor 4 – 5 euro vind je zeker al iets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!