Ulu Ulu Resort – Luxe diep in de jungle van Borneo, Brunei

Verblijf bij Ulu Ulu Resort in het Ulu Ulu nationaal park

Ulu Ulu Resort vanuit de lucht
Ulu Ulu Resort vanuit de lucht

Hoe verder je de jungle in gaat, des te schaarser de accommodatie. Logisch natuurlijk. Maar wil je er toch een beetje comfortabel bij zitten dan zal je daar wat voor neer moeten leggen. Na lang wikken en wegen kozen we uiteindelijk toch voor de meest luxe en dus ook de duurste optie: verblijven in het Ulu Ulu resort. Achteraf gezien vonden we het wel elke euro waard. Ulu Ulu resort heeft namelijk een van de hoogste en mooiste Canopy walks op Borneo (klik). Ulu Ulu resort ligt echt midden in de jungle, zoals je hier op Google Maps goed kunt zien. Dat is precies waar je voor komt natuurlijk.

Tip: Deze blog is onderdeel van onze Reisroute: 4 weken door zuid-oost Azië (voor <1000 euro) | Bangkok – Borneo – Brunei – Filipijnen

Ulu Ulu Resort in Brunei is een begrip en populair bij celebrities

Ulu Ulu Resort is niet bereikbaar met de auto, bus of vliegtuig. Je kan er maar op 2 manieren komen: via kleine bootjes die de (soms wilde) rivier trotseren, of door middel van een helicopter. Ja, dat lees je goed. Ulu Ulu resort heeft een helicopter platform, en dat is dan ook de voornaamste reden dat celebrities hier zo nu en dan op bezoek komen. Celebrities willen namelijk wel graag de jungle in, maar dat moet natuurlijk niet teveel moeite kosten!

De brug over de rivier en het helicopter platform bij Ulu Ulu Resort
De brug over de rivier en het helicopter platform

Onze guide wist in ieder geval vol trots te vertellen dat niemand minder dan Pamela Anderson en Naomi Campbell er pas nog waren, en liet zonder te vragen al meteen met een grote smile de foto’s zien op zijn telefoon. Vind ik leuk!

Wat kost het verblijf op Ulu Ulu Resort?

De prijzen lopen nogal uiteen omdat je verschillende pakketten kan kiezen. Van een nachtje verblijf in een dorm (gedeelde kamer) tot een complete luxe suite voor jezelf met alles erop en eraan. Ik moet erbij zeggen dat de prijzen inclusief activiteiten zijn. Je kiest eigenlijk voor een kamer type en het aantal dagen. Op basis van het aantal dagen dat je verblijft wordt er een soort schema met activiteiten voor je gemaakt.

Family Room - Ulu Ulu Resort
Family Room

Wij boekten 2 dagen en 1 nacht in de family room. De kamer was groot, zeker voor ons tweeën. De douche is niet mega luxe ofzo, maar wel 2 grote regen douchekoppen met veel water en de sfeer en inrichting van de rest van de kamer is werkelijk prachtig. Ik heb nog snel even een video geschoten toen we aankwamen, daar kan je goed zien hoe de kamer er precies uit ziet.

We betaalden hiervoor ongeveer 180 euro per persoon en dat was inclusief pick-up en drop-off vanuit Brunei stad, een aardig eindje verderop. Om in het resort te geraken ben je een halve dag, 2 busjes en 2 boottochten verder! De laatste boottocht is dan wel over de prachtige rivier, dat was echt helemaal geen straf. Onderweg keken we al onze ogen uit en zagen we ontzettend veel mooie bomen, vogels en apen.

Wat is precies inbegrepen in de prijs?

  • Pickup in Brunei stad bij hotel naar keuze
  • Lunch bij aankomst – snacks namiddag – diner – ontbijt – en weer lunch
  • Gratis koffie, thee, koekjes
  • Kajakken op de rivier
  • Night trekking, s’ avonds in het donker de jungle in en sterren kijken
  • Canopy walk. ’s nachts om 4 uur je bed uit, voor zonsopkomst in de top van de steiger!
  • Activiteit – Watervalletje en ‘fish spa’ bezoeken.
  • Drop-off in Brunei stad bij hotel naar keuze

Hoe boek je accommodatie en activiteiten?

Niet via booking.com in ieder geval, daar liggen de prijzen echt een stuk hoger. Boeken doe je gewoon via hun eigen website, stuur ze een mailtje en binnen een dag heb je reactie. Bij ons was alles in een dag geregeld via de creditcard en de communicatie verliep vlot via mail en telefoon.

Tip: Mocht je de beelden nog niet gezien hebben van de Canopy Walk met zonsopkomst, dan hieronder nogmaals de link naar de blog. De beelden in de blog liegen er niet om! De ontwakende jungle, de eerste zonnestralen door de mist en het gebrul van de apen. Gefilmd met hoogwaardige camera’s en vanuit de lucht met een drone! Check –> Borneo jungle canopy walk in Brunei met zonsopkomst – Ulu Ulu Nationaal Park

Heb je zelf nog tips of vragen over de accommodatie, de canopy walk of iets anders over Brunei? Laat dan even een berichtje achter.

Tot de volgende blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!