Top 5 – De leukste strandactiviteiten in Nederland

Zodra de zon begint te schijnen en de temperatuur omhoog schiet, is het tijd voor half Nederland om een bezoek aan het strand te brengen. Ter inspiratie geven we je een top 5 met de leukste strandactiviteiten om alleen of samen met je vrienden en familie te doen.

1. Surfen

surfen
surfen – leukste strandactiviteiten

Deze strandactiviteit mag absoluut niet ontbreken in deze lijst. Al dobberend op je surfplank wacht je op die ene golf die je richting het strand kan brengen. Als je nog een beginner bent, kun je meedoen met één van de vele surflessen die worden gegeven. Het wetsuit dat je draagt zorgt ervoor dat je ook met wat kouder weer nog kunt surfen.

2. Zandkasteel bouwen

zandkasteel bouwen - leukste strandactiviteiten
zandkasteel bouwen – leukste strandactiviteiten

Herleef je jeugd en maak de mooiste creaties van zand. Bouw een zandkasteel met emmers of graaf een zitkuil en versier je kunstwerk met schelpen uit de branding. Niet alleen leuk voor kinderen, ook volwassenen kunnen hun creativiteit hierin kwijt.

3. Suppen

suppen - paddleboarden - leukste standactiviteiten
suppen – paddleboarden – leukste standactiviteiten

Een activiteit die de laatste jaren in populariteit is toegenomen. Suppen betekent ‘stand up paddlen’, oftewel staand op een surfplank over de golven van de zee paddelen. Een wat meer ontspannen activiteit, waar je nog adem over hebt om goede gesprekken met elkaar te voeren. Vergis je echter niet: een middagje suppen is een goede training voor je spieren.

4. Skimboarden

skimboarden - leukste strandactiviteiten
skimboarden – leukste strandactiviteiten

Misschien wel de minst bekende activiteit uit het rijtje, maar niettemin ontzettend leuk. Skimboarden lijkt op surfen, omdat je op een plank over het water glijdt. Je kunt ook ‘flatlanden’, skimboarden op laagwater. Een hele leuke activiteit om met kinderen te doen. Skimboards kopen kan bij surfwinkels, of gewoon bij bol.com.

5. Powerkiten

powerkiten - leukste strandactiviteiten
Leukste strandactiviteiten – powerkiten

Powerkiten is in wezen een chique benaming voor vliegeren op het strand. Ervaar de kracht van wind en trotseer deze met je kite. Voor elk niveau is er wel een kite te vinden, wat het een leuke activiteit maakt voor grotere groepen (bijvoorbeeld je familie!).

We hopen dat deze tips met de leukste strandactiviteiten je wat inspiratie bieden voor een leuke (mid)dag op het strand. Wil je langer verblijven aan zee en lekker blijven overnachten? Onze collega’s van gezinopreis hebben een aantal leuke vakantieparken aan zee voor je op een rijtje gezet.

Heb jij nog andere leuke tips? Laat het hieronder weten in de comments.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!