Top 5 – Vijf tips om lekker te slapen in het vliegtuig

Lekker slapen in het vliegtuig is voor velen onmogelijk. Althans, dat denken ze. Heb je een lange vlucht voor de boeg? Heb je een hekel aan lange vluchten? Moeite met slapen in het vliegtuig? Niet getreurd, met deze 5 tips kan zelfs jij lekker slapen in het vliegtuig! Het vergt misschien wat voorbereiding, hulpmiddelen en discipline maar iedereen kan het. Ikzelf deed voorheen nooit een oog dicht in het vliegtuig, maar vele uren vliegervaring verder ben ik er uiteindelijk toch best goed in geworden. Hoe ik dat doe lees je hieronder.

Slapen in het vliegtuig

Vijf tips om lekker te slapen in het vliegtuig

1. Boek een nachtvlucht!

Nachtvluchten zijn minder populair en ik snap helemaal niet waarom. Nachtvluchten zijn doorgaans goedkoper en je bent ook gewoon écht moe als je het vliegtuig in stapt. Je biologische klok wil slapen in het vliegtuig in plaats van wakker zijn. Tijdens nachtvluchten gaan de lichten vaker uit, is het donker en slaapt men gewoon veel meer dan tijdens een dagvlucht. Alles om je heen is minder storend wat mij weer helpt om makkelijker in slaap te vallen. Nog nooit een nachtvlucht geboekt? Ik zou zeggen probeer het eens…

2. Kijk saaie documentaires in het vliegtuig

Natuur en cosmos documentaires zijn super boeiend, maar kunnen ook ontzettend slaapverwekkend zijn. Met name documentaires waarbij je veel donker beeld hebt en sterren en planeten ziet, werken goed om slaap op te wekken. Wist je dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het kijken naar sterren een soort natuurlijke slaap opwekt? Tienduizenden jaren lang keken onze voorouders naar de sterren voordat ze gingen slapen. Het zit in ons DNA gebakken op dezelfde manier als dat bijvoorbeeld baby’s bang zijn voor dieren met grote tanden, of mensen van nature bang zijn voor grote spinnen.

Slapen in het vliegtuig

3. Eet veel, drink minder

Van eten word je moe. Lekker lamlendig een dutje doen na elke maaltijd. Heerlijk! Dit is het beste moment om te proberen te slapen, gebruik dat. Zorg dat je voldoende drinkt, maar absoluut niet teveel. Je slaapt namelijk erg licht in het vliegtuig en wordt dus vaker wakker tussendoor. Niets is zo vervelend als elke keer te moeten plassen, wat je slaap dus weer helemaal opbreekt en waardoor je daarna weer lastig in slaap valt.

4. Gebruik slaapmiddelen, pijnstillers of reispilletjes

Kennen jullie het verhaal met mijn moeder en haar valium nog? Ik vergeet het in ieder geval nooit meer. Valium is heftig spul en ik wil dat op zich niet aanraden. Maar wat ik wel weet is dat mijn moeder de hele vlucht K.O. heeft gelegen en amper iets heeft meegekregen van de 10 uur durende vlucht naar Aruba. Mams kwam gewoon topfit aan op de bestemming en nam in de Villa meteen een frisse duik, klaar voor de dag! Hoezo jaloers… Andere, lichtere pijnstillers werken voor de meeste mensen ook goed. Zelfs zoiets simpels als een paracetamol. Sommige homeopathische slaapmiddelen blijken ook erg populair onder reizigers.

Ikzelf slaap erg lekker met reispilletjes welke eigenlijk bedoeld zijn tegen misselijkheid op zee of tijdens een lange busrit. Geen idee waarom, maar het werkt voor mij. Een ouderwets lekker Nederlands jointje of CDB olie van tevoren doet voor veel mensen ook wonderen. Whatever works for you, do it! Natuurlijk wel even je huisarts raadplegen en opletten met de regels en wetgeving 😉

5. Oordoppen, noise cancelling headphones en oogmaskers

Licht en geluid houden of maken je sneller wakker. Deze goedkope oordoppen zijn geschikt voor in het vliegtuig (werken druk regulerend) en filteren tevens een groot deel van het geluid. Dan heb je ook nog de alsmaar beter wordende noise cancelling headphones. Deze koptelefoons zijn voorzien van technologie welke geluiden van buitenaf tot wel 99% actief weet te filteren. Je moet het ervaren om het te geloven. De Sony WH-1000XM3 is de absolute topper in dit segment. Zet er een relaxte muziekje bij op en het recept om lekker te slapen is compleet. Tot slot kun je nog een oogmasker gebruiken. Licht is vervelend als je wil slapen en mocht je een beetje humor hebben, koop dan een lekker fout oogmasker van de fop of erotiekwinkel. Je zal merken dat iedereen je extra met rust laat 🙂

Meer handige reistips?

Vergeet dan niet om even door onze handige reistips pagina te gaan. Van het boeken van goedkope vliegtickets, tips voor duurzaam reizen of het voorbereiden van een wereldreis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!