4x leuke activiteiten en tours boeken in Antigua, Guatemala

Tours in Antigua! Antigua is een populaire hotspot en uitvalsbasis voor backpackers. Er is in de omgeving veel te doen en veel reizigers zien door de bomen het bos niet meer. In dit blog zetten we de meest populaire activiteiten in de regio van Antigua voor je op een rij zodat je een beter beeld krijgt wat je eventueel kan gaan doen en wat het zou kosten.

4x Leuke tours boeken in Antigua

Foto tours in Antigua

Antigua ligt letterlijk tussen 3 vulkanen in, dat maakt het fotograferen van het stadje zo leuk. Omdat je echt vanuit bijna elke hoek een mooie foto kan schieten met een vulkaan op de achtergrond kan zelfs een beginnende fotograaf toch hele mooie plaatjes schieten. Deze tours nemen je door de smalle straatjes van Antigua en geeft je inzichten hoe je het beste stads – en natuurfotografie kunt doen.


Boek deze foto tour


Vulkaan tours in Antigua

Uiteindelijk zijn de (actieve) vulkanen de voornaamste reden dat de meeste mensen Antigua bezoeken. De meeste bekende is natuurlijk de Fuego, die elke 10 minuten redelijk gecontroleerd uitbarst en die prachtig te bewonderen is vanaf de naastgelegen Acatangango. Acatenango is een slapende vulkaan en veilig om te beklimmen.


Boek deze vulkaan tour


Koffie plantage tours in Antigua

De vulkanen om Antigua heen zorgen voor super vruchtbare grond. Het is dan ook niet zo gek dat aan de voet van alle vulkanen in de regio rote koffieplantages te vinden zijn. In Nederland drinken we vaak koffie uit Guatemala, vaak wordt het in een blend verwerkt in vele populaire koffiesoorten die we in nederland drinken. Een koffie tour is erg leuk en interessant om te doen.
Wat te verwachten van de tour.*

  • Uitleg over koffie, hoe en waarom.
  • Bezoek aan de plantages, hike van 1-3 uur.
  • Het droog process op de daken van de huizen.
  • het brand proces (je gaat dit meestal ook zelf doen!)
Koffie tour Antigua

Boek deze koffieplantage tour


Tikal jungle tours vanuit Antigua

Ik hoor je hardop denken: Tikal ligt toch helemaal niet in de buurt van Antigua? Dat klopt. Toch is het mogelijk om vanuit Antigua een dagtour naar Tikal te doen. Het is een avontuur op zich, want je zal door middel van een super klein vliegtuigje op en neer worden gevlogen naar de stad Flores (welke dichtbij Tikal ligt) en terug. Vliegen in dit mini vliegtuigje was wat mij betreft één van de hoogtepunten van onze reis in Guatemala! Prachtig om vanuit de lucht alle prachtige vulkanen en jungle te zien. Je wordt ’s nachts om 4 uur opgehaald bij je hotel, vliegt om 6 uur richting Flores en voor 8 uur in de ochtend sta je al voor de poort in Tikal.

Voor degene die niet super veel tijd hebben in Guatemala maar Tikal absoluut niet willen overslaan is dit een goede optie. De prijs van ongeveer 300 euro in inclusief de vluchten, retour transfers, toegangsgeld voor het park en een goede lunch. Zelf boeken kan ook, dan bespaar je ongeveer 30 tot 40 euro per persoon maar ik kan je uit ervaring vertellen dan het best een gedoe is om het allemaal goed aansluitend geregeld te krijgen. De keuze is aan jou, wil je gemak of regel je het allemaal liever zelf.


Boek deze Tikal Jungle tour


Meer Guatemala?

Lees de volledige blog van Tikal alhier en de blog over het authentieke stadje van Flores hier. We hebben ook nog verschillen leuke en informatieve blogs over Guatemala geschreven. Bezoek de Guatemala pagina voor meer informatie.

Facebook groepen voor Latijns Amerika

Wist je dat er een aantal super handige Facebook groepen zijn waarbij je snel en gemakkelijk in contact komt met mede reizigers in Midden- en Zuid-Amerika? Of je nu een reis aan het plannen bent en vol in de voorbereiding zit of al lang en breed onderweg bent: een snelle vraag stellen is in een Facebook groep super gemakkelijk. Natuurlijk is het ook leuk om daar je foto’s en ervaringen te delen met je mede-reizigers! Zie je daar ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!