Top 5 – Redenen waarom een stedentrip Londen gewoon k*t is

Londen, tsja. Waar moet ik beginnen?? Ik ben de afgelopen jaren meermaals in Londen terecht gekomen. Soms voor een korte doortocht maar ook voor geplande weekendjes of stedentrips. Men heeft altijd prachtige verhalen over Londen. De Big Ben, The Londen Eye, de Tower Bridge en ga zo maar door. Allemaal hartstikke mooi maar er is ook zo veel k*t aan Londen. Het is toch wel de k*tste stad van Europa als stedentrip. In dit blog leg ik je uit waarom.

5 Redenen waarom je NIET naar Londen wil gaan.

1. Alles in Londen is belachelijk duur

Dat Londen duur is weten we allemaal – toch begint het de laatste jaren echt absurde vormen aan te namen. Boek je een goedkope Ryanair vliegticket naar Londen Stansted voor 9,99 euro? Hartstikke fijn. Vergeet alleen niet dat een taxi je 115 euro kost naar het centrum. Een treinkaartje kost je 50 euro (what the fuck?) en een bus die er 2,5 uur over doet in de spits betaal je ook gewoon 22 euro voor. Lekker dan.

Ongekoeld lauwwarm biertje in een crappy bar waar het behang amper aan de muur blijft plakken? 8 euro alsjeblieft. Entree voor een gare club? 35 euro alsjeblieft. Toeristische hotspot zien of een museum in? 25 euro alsjeblieft. Fatsoenlijke accommodatie in het centrum boeken? Ik hoop dat je de loterij hebt gewonnen… Heb je honger? Triple-check de prijzen dan ff want voor een portie Taco’s, Nacho’s, een fish & chips en 2 bier ben je zomaar 120 euro kwijt, zie bon.

2. Openbaar vervoer in Londen is gewoon k*t

Je kan je op vier manieren verplaatsen in Londen. De taxi, de bus, de trein of de subway. Het verkeer in Londen is een totale chaos. Niet alleen zijn de taxi’s schrikbarend duur, je staat de helft van de tijd stil terwijl de meter lekker doortikt. Bussen? 8 euro voor een ritje van 15 minuten is geen uitzondering. Bussen komen ook NOOIT op tijd. Sta je eerst 30 minuten nat te regenen, komen er daarna ineens drie tegelijk. Lekker dan. Denk je met de Underground beter af te zijn? Vaak blijken complete stations gewoon dagen lang dicht te zijn zonder informatie. Diverse treinen vallen gewoon zomaar uit zonder melding en omdat de stations best ver uit elkaar liggen ben je alsnog een half uur aan het lopen van en naar je bestemming. Top!

3. Uitgaan in Londen is k*t

Het is zo tyfus druk in Londen dat er gewoon een chronisch tekort is aan pubs en bars. In andere woorden: De pubs, clubs & bars kunnen doen en laten wat ze willen omdat er elke dag vliegtuigladingen vol nieuwe, dronken, onwetende toeristen ergens naar binnen willen. Ga eerst maar even een half uur in de rij staan, laat die brede bouncer je maar even bij de ballen voelen en betaal dan eerst maar even 35 euro entree. Vrouwen mogen bijna overal gratis naar binnen. Maakt niet uit, de mannen betalen gewoon dubbel. Houd je van lekker koud bier? Jammer dan. In de meeste bars nemen ze gewoon niet eens meer de moeite om het bier te koelen. Ik heb bij bars in een keldertje gestaan waar ze gewoon treetjes bier ongekoeld achter de bar hebben staan. Ze hebben er gewoon schijt aan, het verkoopt toch wel – wel ff 8 euro per blikkie afrekenen – Genoeg van de ellende en wil je naar bed? Dan eerst nog even alle dronken zombies op straat ontwijken voordat je kunt gaan slapen.

4. Het weer is om te janken

Leuk, zon city bus tour….

Londen is op zich best een mooie stad voor sightseeing, zolang je niet per ongeluk in één van de vele Ghetto’s terecht komt.. Het is alleen zo vaak bewolkt en regenachtig dat je blij mag zijn met een fatsoenlijke foto. Sightseeing is hartstikke leuk, maar niet als je dag na dag door de treurende regen moet lopen. En die kans is in Londen groot, heel erg groot. Zelfs in de zomermaanden regent het meer dan je lief is. Ik zie dan ook totaal niet waarom ik ooit nog terug zou gaan naar Londen, als ik weet dat ik in Barcelona altijd een lekker zonnetje heb.

5. De locals zijn chagrijnig

Niet alleen stikt het overal van de dronken idioten – de nette lokale bevolking heeft ook gewoon een schijthekel gekregen aan toeristen. Dit merk je aan alles en ik snap dat ergens ook wel. Je hoeft niet lang in Londen rond te lopen om tientallen kapot-dronken vrijgezellengroepen zich te zien misdragen. Vanuit het hele land – en Europa – komen ze op deze stad af om naar de k*t te gaan. Kei origineel.

De lokale bevolking heeft verder ook niet echt iets om blij over te zijn. Voor een klein 1-kamer appartementje in Londen betaal je zomaar 1500 euro per maand. Je komt door het slechte openbare vervoer nooit ergens op tijd. Je komt overal junks tegen. Het is altijd slecht weer. Laten we eerlijk zijn, in Londen wonen is gewoon geen pretje. Ik snap daarom ook heel goed waarom de locals chagrijnig zijn. Wéér zo’n k*t toerist die dronken de weg komt vragen… Op een gegeven moment heb je dat wel gehad lijkt mij. Wat de meeste Londenaren dus doen is gewoon alles en iedereen ontwijken. Starend naar hun telefoon of het beton waar ze op lopen, elk contact vermijdend. Kei gezellig.

Leuke stedentrips?

Ons advies? Blijf lekker weg uit Londen. Er zijn in Europa echt veel leuke(re) steden om te bezoeken voor veel minder geld. Inspiratie nodig? Check onze stedentrips pagina voor een aantal leuke steden om te bezoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!