The Arches | 6 | Camperbus Roadtrip West Amerika

The Arches Nationaal Park is de volgende stemming van onze roadtrip door West Amerika. Lees snel verder voor de leukste bezienswaardigheden + budget tips!

Beste Lezer! Deze blog over The Arches is onderdeel van onze reisroute door West Amerika serie. In deze serie nemen we je in woord, beeld en geluid mee naar alle highlights van West Amerika in ons hippe camperbusje!

Ben je van plan om zo’n te gekke roadtrip te maken met een camper of camperbusje? Lees dan eerst onze blog ‘Reisroute & Tips | 1 | Camperbus Roadtrip West Amerika‘ om te weten te komen hoe de reisroute precies in elkaar zit en waarom we bepaalde keuzes gemaakt hebben.

Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties! Onze redactie of mede-reizigers helpen je graag.

The Arches National Park

Arches National Park ligt in een woestijnachtige omgeving met rode stof waarin mega stenen bogen staan, uitgesleten door eeuwenlange erosie. De bogen zijn echt niet normaal groot! Er staan ook ‘balanced rocks’. Grote rotsen die de zwaartekracht op een onbegrijpelijke manier trotseren. Terwijl ik naar eentje keek probeerde ik me voor te stellen wat voor een impact het zou geven als dat ding eraf zou vallen. Damn! Zo nu en dan gebeurt dat ook, maar ik ben blij dat dat niet gebeurde terwijl wij in Arches National Park rondliepen.

Video – Hoogtepunten The Arches National Park – 3 min

Tips voor The Arches Nationaal Park en omgeving

De camping in Moab

’s Avonds sliepen we op een RV-kamp in een pitoresk plaatsje, Moab. Hier hebben we weer even goed boodschappen gedaan en onze koelkast was weer goed gevuld. zijn meerdere RV parks te vinden. Het stadje ziet er leuk uit en er zijn veel kunstgalerijen. Leuk om even rond te lopen en op zoek te gaan naar lekker eten. Onze keus viel op een authentiek Mexicaans restaurant genaamd La Churo Loco. Jammmm!!!

We hebben ook keer lekker Mexicaans gegeten bij El Charro Loco, Mexican grill, Moab

Omdat we onze koelkast de dag ervoor goed goed hadden gevuld met vers vlees en verse groenten kon de dag erna een heerlijke barbecue ook niet uitblijven. Iets wat we tijdens onze reis echt veel gedaan hebben! Overal in West Amerika kom je openbare barbecues tegen, zowel in natuurparken als op de verschillende campings.

BBQ op de camping in MOAB
’s avonds kon een kampvuurtje natuurlijk ook niet ontbreken. Lekker een boekje lezen voor het slapen gaan.

VIP Entree in The Arches Nationaal Park

The Arches is een Nationaal Park dus met de Nationale Park Pas hoefde we niet in de rij te staan met ons busje en geen entree te betalen. Je kan vervolgens geheel op eigen houtje door het park rijden (het is behoorlijk groot) en bij verschillende punten stoppen om te wandelen of gewoon even rond te kijken. Er zijn veel wandel routes beschikbaar, de een nog mooier dan de ander. Dus wandelschoentjes aan en lekker op pad!

Even gek doen
Balanced rock, The Arches Nationaal Park
Balanced rock, The Arches Nationaal Park
The Arches Nationaal Park
The Arches Nationaal Park

Amerikaans restaurant na een lange dag hiken

Na een lange dag op pad hadden we geen zin meer om de barbecue aan te steken of om uberhaubt nog iets zelf te moeten doen. We besloten naar het lokale restaurantje te gaan, volgens de campinghouders de beste in de regio. We kregen op advies van de campingbaas de lokale specialiteit, wat min of meer gewoon gefrituurde en gepaneerde biefstuk was. Paar frietjes erbij en hoppa, dat was het dan. Op groenten hoef je niet echt te reken in de US of A, haha. Naderhand dronken we er nog een biertje en keken we met wat locals TV, een ervaring op zich.

TV, IPA bier, burgers en beef. Amerikaanser dan dit wordt het niet.

Vervolg van de roadtrip door West Amerika

Nieuwsgierig naar de volgende bestemming van deze roadtrip? Check dan snel de blog over de Bryce Canyon!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!