Monument Valley | 5 | Camperbus Roadtrip West Amerika

Monument Valley is de volgende stemming van onze roadtrip door West Amerika. Lees snel verder voor de leukste bezienswaardigheden + budget tips!

Beste Lezer! Deze blog over Monument Valley is onderdeel van onze reisroute door West Amerika serie. In deze serie nemen we je in woord, beeld en geluid mee naar alle highlights van West Amerika in ons hippe camperbusje!

Ben je van plan om zo’n te gekke roadtrip te maken met een camper of camperbusje? Lees dan eerst onze blog ‘Reisroute & Tips | 1 | Camperbus Roadtrip West Amerika‘ om te weten te komen hoe de reisroute precies in elkaar zit en waarom we bepaalde keuzes gemaakt hebben.

Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties! Onze redactie of mede-reizigers helpen je graag.

Monument Valley

We vervolgen onze roadtrip vanaf Antelope Canyon bij het stadje Page richting Monument Valley. Het is enkele uurtjes rijden, hemelsbreed ligt het niet heel ver uit elkaar (voor Amerikaanse begrippen dan) en we deden het ook nog lekker rustig aan. Omdat we pas in de middag vertrokken vanuit page kwamen we tegen de avond bij het reservaat aan. We besloten om een camping te zoeken om de volgende ochtend er weer vroeg op uit te gaan.

Video – Hoogtepunten Monument Valley – 3 min

Voordat je verder leest: zet de soundtrack AAN!

Voordat je verde leest, zet onderstaande video met de #1 soundtrack van het wilde westen AAN voor de maximale beleving van deze blog!

Tips en informatie over Monument Valley

  • Kampeer voor $20 dollar bij ‘Mustang Valley Campground’.
  • Tours bij Monument Valley zijn duur. Check de tour-routes en ga zelf op avontuur!
  • Sta vroeg op wanneer je overnacht vlakbij Monument Valley om een zonsopkomst mee te maken.

Het reservaat van Navajo Nation

Monument Valley is geen National park maar een reservaat dat ligt in de ‘Navajo Nation‘ (Navajo is van oudsher een indianenstam). Omdat Monument Valley geen National Park is zoals bijvoorbeeld Death ValleyGrand Canyon of Yosemite Valley, kan je de nationale park pas hier niet gebruiken. Om het reservaat in te komen betaal je 20 dollar, geen schokkend bedrag maar wel het benoemen waard. Je kan vervolgens op eigen houtje zelf rondrijden door het reservaat of met een tour meegaan.

Wij konden een groot deel van de weg zelf met de campervan bereiken, maar wees voorzichtig! De wegen zijn onverhard en hobbelig met hier en daar zelfs flinke kuilen. Met een flinke RV camper zou ik dit ten stelligste afraden. Heb je een huur auto of campervan zou je kunnen overwegen om net als wij zelf op pad te gaan. Het scheelt in ieder geval een hoop geld want de tours per 4×4 zijn erg duur!

De Camping: Mustang Valley Campground

Er zijn een aantal campings in de buurt van Monument Valley visitors centre. Sterker nog, bij het visitors centre zelf zit ook een camping, echter vonden wij deze erg duur ($80 dollar). Wij kozen ervoor om te kamperen bij Mustang valley Campground, pakweg 2,5 mijl vanaf het visitors centre. De camping ligt aan dezelfde weg, 5 minuten rijden alsmaar rechtdoor en het kost maar $20 dollar per nacht! Dat is weer $60 dollar bespaard!

Op de camping kun je in principe gaan staan waar je wil. Er zijn wat picknicktafels en barbecues, maar er overnachten ook mensen in grote Tipi tenten. Verder zijn er eigenlijk ook geen faciliteiten, er is wel een buiten WC wat eigenlijk niet meer is dan een klein vaag hokje met een gat in de grond. Hiervan gebruik maken bleek een ervaring op zich, de stank was ondragelijk en het doekje wat ervoor hing als afsluiting waaide de hele tijd naar binnen. We voelden ons echt even Clint Eastwood in een oude western film. Part of the experience, laten we maar zeggen.

Toilet on Mustang Valley Campground
Toilet on Mustang Valley Campground
Mustang Valley Campground
Mustang Valley Campground

Maanlicht en lange belichting fotografie bij Monument Valley

De lokatie leende zicht perfect voor wat mooie foto’s dus ik vroeg bij aankomst aan de eigenaresse aan welke kant de zon onder zou gaan en waar deze weer op zou komen. Ik kreeg wat aanwijzingen van de eigenaresse en zette de campervan tactisch neer zodat ik de beste plaatjes kon schieten in de ochtend! Ook in de avond bleef het prachtig helder en terwijl Malou een boek aan het lezen was in de Camperbus was ik buiten lekker aan het hobbyen met mijn camera. Achteraf gezien heel erg blij met het resultaat, wat vinden jullie?

Monument Valley - Een lange belichtingsfoto van de campervan onder het maan en sterrenlicht
Monument Valley – Een lange belichtingsfoto van de campervan onder het maan en sterrenlicht
Nog een lange belichtingsfoto van de campervan onder het maan en sterrenlicht, gemaakt met mijn Canon Camera.
Nog een lange belichtingsfoto van de campervan onder het maan en sterrenlicht, gemaakt met mijn Canon Camera.

Zonsopkomst bij Monument Valley

De ochtend brak aan, ik had de wekker gezet en stond direct op. Ik wilde namelijk de zonsopkomst met eigen ogen zien en natuurlijk wat mooie plaatjes schieten. Het was erg fris deze ochtend, ik denk net iets boven het vriespunt en Malou had echt zoets van: ja doeiiiii! Ik blijf lekker liggen. Ook dat moest ik natuurlijk vastleggen, zoals hieronder te zien!

Malou blijft lekker liggen in de campervan
Malou blijft lekker liggen in de campervan

Maar dat is natuurlijk niet waar ik het voor deed. De zon kwam ondertussen langzaam op wat echt prachtige beelden opleverde, zeg nu zelf! Dit uitzicht is echt geweldig om mee wakker te worden en achteraf gezien zou ik het zo nog eens over willen doen.

Panorama foto zonsopkomst en campervan Monument valley
Panorama foto zonsopkomst en campervan Monument valley
Nog een panorama foto van de zonsopkomst
Nog een panorama foto van de zonsopkomst

Visitors Center – Perfect Uitzicht Monument Valley

Na vele plaatjes en het ontbijt gingen we richting het visitor center. Het visitors center ligt op een centraal punt van de vallei en is met uitstek dé plek om te genieten van een bakje koffie en iets lekkers. We lieten ons dan ook even verwennen en ook al hadden we het ontbijt net achter de kiezen, we aten we hier nog even een lekker gebakje terwijl we genoten van het prachtige uitzicht. Je waant je echt in het wilde westen hier.

Kopje koffie bij het visitors centre, Monument Valley
Kopje koffie bij het visitors centre, Monument Valley
De perfecte foto, het lijkt wel een kaartje uit de winkel - Monument Valley
De perfecte foto, het lijkt wel een kaartje uit de winkel – Monument Valley

Je begeeft je op een filmset

Het is echt alsof je je in een Western film bevindt. Dat is ook niet gek, want hier zijn veel bekende Westerns opgenomen en vele bekende blockbusters hebben hier scenes opgenomen. Denk aan films als Forrest Gump en Back To The Future III, om er maar even 2 te noemen.

De soundtrack van de wereldberoemde Western film ‘The good, the bad and the ugly‘ floten wij terwijl we de monumenten zagen, dit ging vrijwel automatisch! De omgeving ademt de setting van het Wilde Westen en het is echt een plek die je bekend voorkomt door TV. Erg leuk en indrukwekkend om dit ook eens in het echt te zien.

Horse farm in het reservaat. Je kon paarden huren om de perfecte foto te maken op de afgrond van een rots, of ritjes maken door het reservaat. Ik maakte deze foto en werd helaas direct (op een vervelende manier) gewezen op de fooienpot vooraan bij het hek. Beetje jammer.
Horse farm in het reservaat. Je kon paarden huren om de perfecte foto te maken op de afgrond van een rots, of ritjes maken door het reservaat. Ik maakte deze foto en werd helaas direct (op een vervelende manier) gewezen op de fooienpot vooraan bij het hek. Beetje jammer.

Vervolg van de roadtrip door West Amerika

Nieuwsgierig naar de volgende bestemming van deze roadtrip? Check dan snel de blog over de The Arches!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!