Bryce Canyon | 7 | Camperbus Roadtrip West Amerika

Bryce Canyon, waar ik voor het eerst met het blote oog het melkweg stelsel kon zien, zo helder waren de sterren! Sterren en vele prachtige wandelroutes. Lees snel verder om alles te weten te komen over dit prachtige park!

Beste Lezer! Deze blog over Bryce Canyon is onderdeel van onze reisroute door West Amerika serie. In deze serie nemen we je in woord, beeld en geluid mee naar alle highlights van West Amerika in ons hippe camperbusje!

Ben je van plan om zo’n te gekke roadtrip te maken met een camper of camperbusje? Lees dan eerst onze blog ‘Reisroute & Tips | 1 | Camperbus Roadtrip West Amerika‘ om te weten te komen hoe de reisroute precies in elkaar zit en waarom we bepaalde keuzes gemaakt hebben.

Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties! Onze redactie of mede-reizigers helpen je graag.

Bryce Canyon Nationaal Park

We besloten deze ochtend maar eens vroeg te vertrekken. En maar goed ook, want de rit vanuit The Arches duurde uiteindelijk een stuk langer dan we hadden verwacht. De wegen erheen waren niet al te best, rustig aan dus! De wegen waren ook echt eindeloos lang, zo ver als het oog kon zien, alsmaar rechtdoor. We reden grote delen van de dag letterlijk in the middle of nowhere. Toch keken we onderweg onze ogen uit en we werden zo nu en dan getrakteerd op echte Amerikaanse plaatjes (zie foto’s), alsof je zo in een film bent gestapt. Prachtig!

The wegen richting Bryce Canyon zijn eindeloos

Video – Hoogtepunten Bryce Canyon – 2 min

Een roadtrip langs kleine dorpjes, Ford Mustangs en Halloween

Het was leuk om langs de kleine dorpjes te rijden met van die echte boerderijen met oude tractors. We zagen uitgestorven tankstations en roestende Ford Mustangs. De uitgestrekte valleien gaven de roadtrip richting Bryce Canyon echt een extra dimensie. De rit was lang, maar we keken onderweg onze ogen uit. Dit is Amerika op zijn best! Omdat het bijna Halloween was waren ook de veranda’s versiert met pompoentjes en skeletten, hoe Amerikaans kan een roadtrip zijn?

Een oude Ford Mustang bij een verlaten tankstation, alsof de tijd hier heeft stilgestaan
Een oude Ford Mustang bij een verlaten tankstation, alsof de tijd hier heeft stilgestaan
Een verlaten huis in de vallei
Halloween versiering bij een typisch Amerikaans huis op het platteland
Beautiful house in the middle of nowhere
Onze coole campervan en Crackers met pindakaas, Malou is er dol op!
Onze coole campervan en Crackers met pindakaas, Malou is er dol op!

Tips voor Bryce Canyon en omgeving

Aankomst in Bryce Canyon & een camping zoeken

Aan het eind van de middag kwamen we dan toch aan in Bryce. Bryce Canyon is ook weer een Nationaal Park dus alleen toegankelijk met de Nationale park pas. In het park zijn campings beschikbaar. Je rijdt erheen, kiest een beschikbare plek, neemt een envelop bij de ingang, vult je gegevens in op de envelop en stopt deze met geld ($18!) in een brievenbus. Klaar!

De campingplaats midden in het bos

Op de plaats was ook plek om een kampvuurtje te maken, een picknicktafel, toiletten, maar helaas geen douche. De keuze is een dagje niet wassen, of douche-improvisatie met de kraan van je campervan en de ander die een grote handdoek omhoog houdt om een mini-douchecabine te improviseren. Lekker fris en super basic maar het hoort soms bij het leven in ene camperbusje!

Kamperen midden in het bos, het blijft apart. 

Kampvuur, prachtige sterrenhemels en vrieskou in Bryce

In Bryce werd het ’s nachts (begin oktober) ook weer erg koud. Voordat de zon onderging hadden we ons al ingepakt in vier lagen kleding. En ja, dat is echt nodig! Rond een uur of 9 in de avond lag te temperatuur rond het vriespunt, dus het kampvuur moest flink worden opgestookt. Daar was het dan ook heerlijk vertoeven, met een lekkere whiskey in de hand keek ik geregeld naar boven. De sterrenhemel was erg goed zichtbaar door de kraakheldere lucht, en voor het eerst in mijn leven kon ik de Melkweg gewoon goed zien, met het blote oog!!

The Lodge bij Bryce Canyon

Wil je lekker knus en warm binnen zitten dan kan dat ook. Ga dan naar ‘The Lodge’. Hier is het hotel en restaurant en in de lobby was het heerlijk warm bij het haardvuur. Mensen zaten in de comfortabele banken en stoelen te lezen en wij gingen een avondje lekker zitten om te schrijven en foto’s uit te zoeken. Het viel allemaal weer even heerlijk op zijn plek..

Een van de Lodges die je kunt huren

Activiteiten in en rond The Lodge

In “the Lodge’ worden ook geregeld activiteiten georganiseerd. Het programma staat in het krantje wat je krijgt als je het park binnen rijdt. Deze avond was er een Duitse vrijwilliger die vertelde over alle nationale parken in Amerika, de geschiedenis en hoe de nationale parken tot stand zijn gekomen. Met een flinke beamer werd dit ondersteund door foto en videobeelden, best interessant en we zaten lekker warm! Zeker de moeite waard om aan te sluiten, als je er toch bent..

Sterrenkijken bij The Lodge Bryce

We zagen dat je op andere dagen ook door een grote telescoop naar de sterren kon kijken, dat was even balen! We hadden dit namelijk graag willen doen maar helaas konden we niet nog een aantal dagen op deze plek blijven. Teleurstellend, maar het was helaas niet anders.

Hiken en wandelroutes door Bryce Canyon

De volgende dag trokken we de wandelschoentjes aan om daadwerkelijk de canyon in te gaan. Net toen we naar beneden liepen kwamen we gasten tegen die we in The Grand Canyon hadden ontmoet met kamperen. Toevallig! Amerika is toch niet zo groot! We besloten een deel van de wandelroute samen te vervolgen.

Jesse and Jacob, onze vrienden van de Grand Canyon. We kwamen ze weer tegen in Bryce Canyon!

In Bryce Canyon zijn meerdere wandelroutes beschikbaar. Van licht tot extreem lang en zwaar, er is eigenlijk voor ieder wat wils. Hieronder een kleine greep uit de verschillende wandelroutes in Bryce Canyon.

Bryce Canyon hiking trail map
Bryce Canyon hiking trail map

De verschillende trails en afstanden door Bryce Canyon

  • Mossy cave trail – 1,5 kilometer
  • Navajo loop trail – 2 kilometer
  • Queens garden trail – 3 kilometer
  • Tower bridge trail – 5 kilometer
  • Hat shop trail – 6,5 kilometer
Even de bomen knuffelen. Dankjewel, moeder natuur!
Uitzichtpunt over Bryce Canyon
Uitzichtpunt over Bryce Canyon
Prachtige erosie aan het werk in Bryce Canyon
Prachtige erosie aan het werk in Bryce Canyon
Squirrels (eekhoorntjes) in Bryce Canyon. Je ziet ze overal.
Squirrels (eekhoorntjes) in Bryce Canyon. Je ziet ze overal.
De bomen vinden hun weg naar boven, een prachtig gezicht.

Bryce Canyon heeft ons weer verrast

Elke keer denk je het aller mooiste gezien te hebben van West Amerika, en elke keer sta je bij elke volgende bestemming weer vol verbazing te kijken wat moeder natuur nu toch weer heeft gemaakt. Bryce Canyon oversteeg onze verwachtingen en kan dan ook niet achterblijven op je lijstje of reisroute door West Amerika!

Vervolg van de roadtrip door West Amerika

Nieuwsgierig naar de volgende bestemming van deze roadtrip? Check dan snel de blog over de Las Vegas!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!