Swipe card

Wat is Swipe card? De Swipe card of Swipe Visa-kaart is onderdeel van het algehele Swipe-netwerk. Dit netwerk heeft verschillende in ontwikkeling zijnde producten en diensten. Hou er rekening mee dat deze Swipe card een prepaid-kaart is. Verder biedt Swipe diensten aan zoals een wallet, een handelsplatform, een uitwisseling en een eigen token in de vorm van SXP.

Swipe card
Swipe card

Als je bekend met het aanbod van creditcards van Crypto.com, zul je het idee achter Swipe en zijn kaarten gemakkelijk kunnen begrijpen. Swipe biedt zijn gebruikers keuze uit vier verschillende prepaidkaarten. Deze hebben allemaal verschillende niveaus van beloningen en voordelen. Voor de gebruiker geldt dat hoe meer SXP-tokens je bereid bent gedurende minstens zes maanden in te zetten, hoe beter de beloningen die aan jouw kaart is gekoppeld.

Je kunt ook meedoen aan verwijzingsprogramma’s als je extra geld willen verdienen door anderen over het product te vertellen.

Voordelen Swipe kaart

Afhankelijk van welke Swipe Visa-kaart je kiest, heb je recht op een aantal voordelen. Swipe biedt je keuze uit vier verschillende prepaidkaarten namelijk Saffron, Sky, Steel en Slate. Voor de eerste, Saffron, is er geen vereiste voor gebruikers om SXP in te zetten. Daar tegenover staat natuurlijk dat de beloningen voor deze instapkaart minder zijn. Bovendien kost het $ 25 om de kaart in de eerste plaats te krijgen.

Als Saffron kaarthouder ontvang je 1% cash terug op al je aankopen, die in Bitcoin wordt uitbetaal. Als je meedoet aan verwijzingen kun je een maximale beloning verdienen van $ 1.000.

Kies je voor de Sky prepaidkaart dan ervaar je als kaarthouder een cashback-beloningen tot 2%. Hiertegenover staat dat je wel 300 SXP moet inzetten om toegang te krijgen tot deze kaart.

Dit brengt ons naar de volgende kaart, de Swipe Steel-kaart. Deze heeft een chromen stijl en vereist dat je als gebruiker 3.000 SXP moet inzetten. Je krijgt dan wel meer cashback op aankopen gedaan met deze kaart namelijk 4%.

De laatste prepaidkaart van Swipe, de Slate-kaart biedt de meeste voordelen en beloningen. Je kunt als kaarthouder 5% aan cashback-beloningen ontvangen op alle aankopen. Het is wel vereist dat jouw inzet 30.000 SXP bedraagt om toegang te krijgen tot deze prepaidkaart van Swipe.

Andere voordelen zijn dat je ook toegang hebt tot contant geld via geldautomaten met alle kaarten. Ook zijn er aanvullende kortingen beschikbaar voor specifieke, populaire apps zoals Amazon, Airbnb, Netflix, Spotify, Uber en meer. Logischerwijs heb je als kaarthouder met elke hogere kaart meer van deze bedrijfsspecifieke voordelen.

Nadelen Swipe kaart

Een belangrijk nadeel van de Visa-kaarten is het SXP-token. Hoewel je toegang hebt tot een aantal geweldige voordelen en beloningen, blijft het feit dat je SXP moet inzetten om ze te ontvangen. Om verschillende redenen is dit toch verontrustend. Zo is een scherpe daling van de prijs van SXP mogelijk, waardoor de behaalde beloningen niet opwegen tegen de geleden verliezen.

Het is ook zo dat je als gebruiker onder sommige omstandigheden de SXP niet eens kunt verkopen, nadat je de Swipe kaart hebt ontvangen. Omdat je ermee moet instemmen de SXP gedurende zes maanden te vergrendelen om de kaart te kunnen ontvangen. En ook om toegang te verkrijgen tot alle beloningen.

Als gebruiker moet je voorzichtig zijn bij het vergrendelen van SXP-tokens. 6 maanden is een lange periode waarbij je geen toegang hebt tot je kapitaal. Je kunt geld verliezen door deze kaarten te gebruiken door de fluctuaties in de prijs van cryptovaluta zo klein als SXP. Echter, aan de andere kant zou SXP ook in waarde kunnen stijgen. Zo kun je als gebruiker in plaats van verlies lijden juist met meer vandoor gaan dan de voordelen van de kaarten en je kapitaal.

Alles bij elkaar genomen zijn er vier verschillende Swipe kaarten die je kunt kiezen. Hierbij biedt de Saffron kaart je het minst voordeel en de Slate-kaart het meest. Er is wel een voordeel aan Saffron en dat is dat je geen SXP hoeft te vergrendelen. Toch betaal je $ 25 aan kosten voor iedere Swipe kaart aanvraag. Belangrijk is dat je goed overweegt als de beloningen het waard zijn om SXP te vergrendelen.

Dit is het geval bij de Sky, Steel en Slate kaarten. Door koersdalingen zou je grote verliezen kunnen lijden. Maar als je geluk hebt, kun je ook veel winst boeken bij prijsstijging van SXP.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!