Aandelen kopen via crypto

Verschillende bedrijven over de hele wereld bieden hun aandelen publiekelijk te koop aan. Dit doen zij om geld in te zamelen voor onder andere investeringen. Je kunt online via verschillende platformen de aandelen kopen en zo aandeelhouder worden. Je bezit eigenlijk een stukje van zo een bedrijf. Online kun je betalen met je creditcard, bankoverschrijving of een van de andere vele mogelijkheden.

Hierbij is vaker de vraag gesteld door geïnteresseerden als zij ook met cryptovaluta kunnen betalen? Hoe zit dat?

Aandelen kopen via crypto

Nu is het inderdaad mogelijk om aandelen te kopen met Bitcoin. Eenieder heeft weleens van de aandelenmarkt gehoord, wat in het Engels ook wel aangeduid wordt als de stock exchange. Dit is de traditionele aandelenmarkt. Echter, de afgelopen tijd heeft zich een nieuwe generatie effectenbeurzen ontwikkeld. Dit zijn crypto-handelsbeurzen die zich hebben opgewerkt om te kunnen werken als compleet effectenbeurs. Deze heten Digital Asset Exchanges (DAE).

Het doel van een DAE is om een nieuwe generatie exchange platform op te zetten. Hierbij wordt de gebruikelijke handelstechnologie voor traditionele aandelen, samengebracht met de mogelijkheden van nieuwe blockchain en smart contract technologieën. Dat betekent ook dat de nieuwe generatie exchanges gereguleerde platformen zijn. Deze zullen volgens de wetgeving werken met de benodigde licenties en onder toezicht staan van de lokale financiële toezichthouders.

De regulering is nodig om wanpraktijken op uitwisselingen te voorkomen, zoals witwassen of marktmanipulatie door pump & dump strategieën. Niet alleen worden wanpraktijken aangepakt en voorkomen. Zo zijn de investeringen van gebruikers beter beschermd met een crypto custody oplossing.

Tokenized assets of equities

En wat zijn tokenized assets of equities? Dit zijn effecten die als tokens op een blockchain worden uitgegeven. Wat er namelijk gebeurt, is dat een aandeel van een bedrijf op een andere manier wordt uitgegeven. Het aandeel kun je opdelen in kleinere stukken en als token uitgeven. Het voordeel hiervan is dat dure aandelen, zoals van Tesla bijvoorbeeld, in goedkopere delen beschikbaar gesteld worden.

Stel dat een aandeel van een bepaald bedrijf € 100 kost. Dit aandeel kun je met 10 tokenized assets opdelen in stukken van elk € 10. Het opdelen van het aandeel in tokenized tokens wordt fractioneren genoemd. Eenieder kan aandeelhouder worden door te investeren in deze goedkopere tokenized assets. En kun je toch nog met een kleine investering aandeelhouder worden van bijvoorbeeld Tesla.

Je kunt als gebruiker op zo een DAE-uitwisseling of exchange investeren in Bitcoin en andere cryptovaluta. Maar je kunt ook investeren in aandelen, derivaten en andere gedigitaliseerde activa. Laatstgenoemde, gedigitaliseerde activa, worden vaak als tokenized assets of equities aangegeven.

Kun je aandelen met crypto kopen?

Je kunt voor deze tokenized assets betalen met fiatgeld via een van de vele betaalmethoden. Afhankelijk van wat een exchange aanbiedt. Het is ook mogelijk te betalen met cryptovaluta voor zo een tokenized assets. En dat is eigenlijk nog een voordeel hiervan. Je kunt op een crypto exchange of Digital Assets Exchange investeren in tokenized assets met crypto, zoals Bitcoin. Maar de exchange moet wel de gespecialiseerde crypto-equities dienst aanbieden.

Om je op weg te helpen, zijn enkele exchanges aangegeven die nu tokenized equities aanbieden. Deze zijn onder andere Abra, FTX Exchange en Uphold. Van deze drie is FTX Exchange een aanbevolen effectenbeurs voor tokenized assets. Je kunt op het FTX-handelsplatform namelijk met crypto investeren in tokenized assets van onder andere Amazon, Facebook, Google en Tesla. Je kunt met Bitcoin betalen.

De DAE of Digital Assets Exchange is een nieuwe generatie effectenbeurzen. Deze maken het uiteindelijk mogelijk voor eenieder om mee te doen aan de traditionele aandelenmarkt. Alleen koop je niet rechtstreeks de dure aandelen van bedrijven op de aandelenmarkt. Je doet mee door tokenized assets te kopen, waarbij je met crypto kunt betalen. De drempel voor investeren wordt zo flink verlaagd en je kunt met je crypto bezit betalen.

Je kunt met je crypto’s, zoals Bitcoins, investeren in traditionele aandelen. De DAE deelt de traditionele aandelen op in kleinere tokenized assets en jij kunt deze gemakkelijker kopen met je Bitcoins. Zo kun je toch nog aandeelhouder worden van onder andere Amazon, Facebook of Google. Voor deze is het niet verplicht om met fiatgeld te betalen. En dit kun je doen op onder andere de FTX Exchange.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!