Goud kopen via crypto

Goud speelt al heel lang een belangrijke rol in het leven van de mensheid. De oudste vondsten van het gebruik van dit edelmetaal dateert van zelfs tot 40.000 BC. Op een gegeven moment werden munten geslagen uit goud en zilver en gebruikt als wettige betaalmiddelen. Met een uitwisselingsverhouding tussen beide metalen. Nu, in onze moderne gedigitaliseerde wereld, blijkt de rol van goud nog groter dan ooit tevoren.

Bovendien heeft zich in de afgelopen ruim 10 jaren een ander “soort goud” ontpopt als waarde opslag, namelijk Bitcoin. Veel mensen vragen zich daarom af als je met crypto kunt investeren in goud. Dit vraagstuk is nader bekeken.

Waarom goud kopen?

Zoals eerder aangegeven is goud altijd belangrijk geweest voor de mens. En nog steeds is goud belangrijk, vooral wanneer de economie van een land te kampen heeft met waardevermindering. Hetzelfde geldt ook voor de wereldeconomie. Het is verstandig om goud te kopen en op te slaan omdat het bewezen heeft tijden van financiële depressie te neutraliseren.

Je kunt ook als burger investeren in goud om jouw vermogen beter te kunnen beheren. Je kunt dit doen bij de Nederlandse dienstverleners, The Silver Mountain of Gold Republic. Het goud dat je opkoopt wordt veilig opgeslagen in een goed beveiligde kluis in Zwitserland. Dit omdat goud bij een nieuwe zware financiële crisis door de Nederlandse overheid in beslag genomen zou kunnen worden. Zelf bezit de Nederlandsche Bank over een goudvoorraad als dekking tegen crises.

Dat betekent dat goud niet alleen werkt als dekking maar ook als ratio tussen landen onderling. Als het slecht gaat met de wereldeconomie, zal het land met de grootste goudvoorraad het sterkst staan. Voor ons in Nederland is het mogelijk dat de overheid het goud opeist van burgers om de financiële status van het land te verhogen en te versterken. Daarom wordt geadviseerd dat je het grootste deel van je investering in goud in een buitenlandse jurisdictie laat bewaren. Buiten de Europese Unie natuurlijk.

Nieuw soort goud, Bitcoin

Bitcoin bestaat vanaf 2009. Echter, het zou pas acht jaren daarna in 2017 een opvallende prestatie leveren. Hierbij steeg de prijs naar een onverwachte hoogte. In het laatste kwartaal van 2020 en in de eerste maanden van 2021, heeft Bitcoin zijn prijs en waarde verder uitgebouwd. Prijzen van meer dan $ 50.000 werden bereikt. Deze ontwikkeling heeft mensen uit de financiële wereld tot het nadenken aangezet over fiatgeld, het financieel systeem in de wereld en goud.

Bitcoin blijkt nu steeds meer en meer een digitale vorm van goud te kunnen zijn. Het gaat erom dat bij slecht financieel weer, het systeem gediversifieerd is. Het gaat niet per se om het investeren in Bitcoin, maar om nog een beleggingsinstrument. Nog een veilige optie om vermogens te beheren. Als bewijs hebben een aantal grote investeerders zoals Paul Tudor Jones, Raoul Pal, Dan Morehead en nog anderen zowel in goud als Bitcoin geïnvesteerd. En adviseren de gewone burger dit ook te doen.

Goud met bitcoin kopen

Zoals eerder aangegeven kun je goud met fiatgeld kopen bij The The Silver Mountain of Gold Republic. Echter, er is nog een veilige jurisdictie voor goudopslag, namelijk Singapore. Je kunt goud kopen bij Bullionstar, een Zweeds bedrijf gevestigd in Singapore. Je kunt met je Bitcoins anoniem investeren in goud. En buiten de EU veilig investeren in goud. Als je dus Bitcoins bezit op een erkende exchange, kun je hiermee beleggen in goud bij Bullionstar.

Verder is Vaultoro een nieuwe optie, cryptocurrency gold exchange met onder andere een goudopslag in Zwitserland. Deze exchange maakt het gemakkelijk voor mensen om te verhandelen met goud en Bitcoin.

Als je liever zelf het goud thuis in een kluis wilt, kun je goud kopen in Nederland bij Holland Gold. Waarom, terwijl anderen zoals GoldRepublic zijn aangehaald? Omdat Holland Gold Bitcoin accepteert als betaalmiddel.

Het is per slot van rekening dat goud belangrijk is en belangrijk blijft voor gezonde financiën. Maar Bitcoin is duidelijk nu ook belangrijk. Het is nu mogelijk bij verschillende bedrijven in de wereld met Bitcoins te investeren in goud. Bedrijven zoals Bullionstar van Zweden, gevestigd in Singapore. Vaultoro in Zwitserland, maar ook bij ons eigen Holland Gold.

Nog een tip van de grote investeerders is om 5% tot 10% van je vermogen in edelmetalen te beleggen. Het grootste deel daarvan in goud.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!