Sukhothai

Sukhothai bezienswaardigheden

Sukhothai is een kleine stad in het zuiden van Noord-Thailand. De plek ligt op zo een 427 kilometer ten noorden van hoofdstad Bangkok. Een kijkje terug in de tijd onthult dat Sukhothai, Siams eerste hoofdstad was. Thailand heette vroeger Siam. Sukhothai was eerst een klein, florerend koninkrijk rond 1238 tot 1438. Sukhothai betekent vertaalt niet voor niets de dageraad van geluk.

De derde heerser, koning Ramkhamhaeng breidde Sukhothai uit naar Laos. Ook naar het westen en naar het zuiden naar het Maleisische schiereiland. Deze koning wordt verder beschouwd als de grondlegger van de Thaise natie. Daarom wordt Sukhothai ook gezien als de geboorteplaats van de Thaise architectuur, kunst en de taal.

Sukhothai wordt nu gevormd door een nieuwe en een oude stad. En vooral het oude gedeelte is belangrijk. Want de tempels en monumenten zijn gerestaureerd en staan onder andere in het Sukhothai Historical Park. Dit park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt het bijna al raden welke bezienswaardigheden Sukhothai herbergt. Voornamelijk historische.

Mooiste Sukhothai bezienswaardigheden

Een van de belangrijkste Sukhothai bezienswaardigheden is het Sukhothai Historical Park in het oude gedeelte van Sukhothai. Dit park heeft een oppervlakte van ongeveer 70 vierkante kilometer waar je ruim 190 historische ruïnes kunt bewonderen. De stad is eigenlijk één grote attractie, omringd door muren, met daar omheen weer grachten om de stad te beschermen.

Het gebied bestaat uit vijf delen waarbij je voor elk een kleine toegangsprijs betaalt. Een van de mooiste tempels in Sukhothai is, Wat Mahathat. Deze tempel staat als het spirituele centrum van het oude koninkrijk. Andere ook mooie tempels zijn Wat Chang Lom, Wat Sa Si, Wat Si Chum en Wat Sri Sawai. Uniek aan de Wat Si Chum tempel, die twee kilometer ten noorden van het park ligt, is de gigantische Boeddha. Het kost je zeker een hele dag om alle tempels te kunnen zien.

Gelukkig kun je bij de ingang van het Historical Park ook een fiets huren. Op de fiets kun je ook genieten van al het moois, zeker als je fietsen beter vindt dan lopen. Met de fiets kun je je ook veel sneller verplaatsen in het Historical Park.

Wat te doen in Sukhothai?

Wat is er te doen in Sukhothai, behalve tempels op de fiets bezoeken? In het nieuw deel van Sukhothai kun je een bezoekje brengen aan het Ramkhamhaeng National Park. Ook is er nog een leuke activiteit te doen op de fiets, de Sukhothai Bicycle Tour. Laat je begeleiden door een gids op de fiets naar onontdekte plekjes van Sukhothai. Zo kom je ook meer te weten over het lokale leven in Sukhothai.

Verder heeft deze historische stad ook een natuurreservaat voor olifanten, de Boon Lott’s Elephant Sanctuary. Het reservaat is een gebied van 500 hectare waar Thaise olifanten verspreid leven. Hier worden er geen shows gegeven. Bovendien is het aantal toeristen dat per dag toegelaten wordt beperkt. Onthoud dat je van tevoren moet reserveren om een bezoekje te brengen.

Activiteiten Sukhothai

Overal kan het weer plotseling omslaan. Wat te doen in Sukhothai met regen? Zowel in het oude als het nieuwe gedeelte van Sukhothai is het geen probleem verblijf te vinden. Voor verblijf is het nieuwe gedeelte populairder, maar is 12 kilometer verwijderd van het oude gedeelte. Als je van plan bent het historisch park te bezoeken, is het handiger te verblijven in de oude stad van Sukhothai.

Voor zij die gesteld zijn op luxe, zijn er hotels. Als je iets goedkopers wilt, kun je gemakkelijk een guesthouse vinden. Daarnaast zijn er ook hostels die goed voorzien zijn. Het is aangenaam vertoeven in de verblijven van de nieuwe en de oude stad van Sukhothai.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!