Mae Hong Son

Mae Hong Son bezienswaardigheden

Mae Hong Son is de hoofdplaats van een provincie in Thailand die dezelfde naam draagt. Mae Hong Song ligt in het noordwesten van Thailand en is een trekpleister voor backpackers. Vooral voor backpackers die graag trekken naar rustige oorden waar de natuur nog vrijwel onaangeroerd is. Mae Hong Song ligt ongeveer 924 km verwijderd van de hoofdstad Bangkok. Je kunt er op drie manieren naartoe waarbij de snelste met het vliegtuig is waarbij je landt in Chiang Mai.

Je kunt ook met de bus er naartoe vanuit Bangkok of met de trein. Je zult in ieder geval eerst aankomen in Chiang Mai waarna je jouw reis kunt vervolgen met als eindbestemming Mae Hong Song. Nog een bekende Thaise backpackersstad is Pai, maar Mae Hong Song is in vergelijking rustiger. De toeristenstroom is minder. Gedurende de reis naar Mae Hong Song geniet je al van het landschap en de natuur.

Verder grenst deze noordwestelijke provincie aan Birma. Ook is het aan alle kanten ingesloten door hoge bergketens. Meer dan 80% van Mae Hong Song bestaat uit ongerepte bossen, die bijna het heel jaar door mist verborgen worden. Op zich al een mooi uitzicht naast de andere bezienswaardigheden Mae Hong Son te bieden heeft.

Mooiste Mae Hong Son bezienswaardigheden

Wat cultuur betreft, verschilt Mae Hong Song met de rest van Thailand. Dat komt doordat de plaats dichtbij de grens met Myanmar ligt. En dat zie je zeker terug in de Mae Hong Song bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Zoals de tempels die anders zijn dan de Thaise tempels. In de tempels van Mae Hong Song zijn duidelijk de Birmese invloeden terug te zien. De meest unieke tempel hierbij is de Wat Phra That Doi Kong Mu.

Het is een tempel in Birmese stijl gesticht in 1860 en bevindt zich op de top van de Kong Mu-heuvel. Het is een complex met verschillende gebouwen dat vanuit vrijwel elke plek in Mae Hong Song te zien is. Leuker is het feit dat je hiernaartoe kunt klimmen en van hieruit een prachtig uitzicht hebt over bijna heel Mae Hong Song. Er is namelijk een viewpoint bij de tempel. Verder is het een plek voor kalmte en jouw gemoedsrust.

Wat te doen in Mae Hong Son?

Je bent tot rust gekomen en je hebt nu zin in activiteit. Wat is er te doen in Mae Hong Son? Je kunt een geweldige trekking regelen, waarbij je door de ongerepte natuur wandelt. Zoals eerder vermeld, komen er weinig toeristen. Dat maakt de trekking trip origineler, zoals wanneer je een meerdaagse trekking trip regelt. Want dan kun je geïsoleerde dorpjes een bezoekje brengen.

Activiteiten Mae Hong Son

Een andere activiteit die je kunt regelen in Mae Hong Song is de Mae Hong Song loop. Een lange, maar bovenal gezellige en indrukwekkende scooter- of motorrit. De loop is in totaal 600 km waarbij de start in Chiang Mai plaatsvindt. Na Chiang Mai kom je aan in het gezellig stadje Mae Sariang. Vervolgens rijd je door naar Pai om dan de loop te beëindigen waar je het begonnen was, in Chiang Mai.

De loop is een speciale manier om van de pure natuur te genieten, het gebied te verkennen en meer te zien van de machtige bergen. Soms kun je de loop niet regelen vanwege slecht weer. Wat te doen in Mae Hong Son met regen? Als je op bent naar privacy zijn er voldoende guesthouses. Backpack hostels zijn er helaas niet of misschien nog niet. Je blijft in ieder geval droog terwijl je toch nog kunt genieten van al het schone van de natuur van Mae Hong Song. Terwijl je ook volledig tot rust komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!