Mae Sariang

Mae Sariang bezienswaardigheden

Mae Sariang ligt in Noord-Thailand, een rustige plaats die deel uitmaakt van de Mae Hong Son Provincie. Wat meteen opvalt is de prachtige ligging van de stad langs de rivier. Het is verder omgeven door uitgestrekte groene rijstvelden. Maar ook door schitterende bosrijke bergen. Terwijl je een wandeling door de stad maakt, zullen de vele oude teakhouten huizen je ook opvallen.

De plaatselijke Thaise bevolking is vriendelijk, ook al is Mae Sariang een bijna ongerept gebied. Niet veel toeristen bezoeken de stad en daarom is er ook aanzienlijk wat behouden van de traditionele Thaise cultuur gebleven. Toch is de toerismesector wel in ontwikkeling want de stad is een stop voor de bekende motorroute, de Mae Hong Son loop.

Mae Sariang is niet alleen de ideale plaats om tot rust te komen. Want de bezienswaardigheden Mae Sariang omvat, bieden aan jou voldoende opties voor leuke wandelingetjes en mooie uitzichten.

 

Mooiste Mae Sariang bezienswaardigheden

In Mae Sariang kun je je bezighouden met onder andere het bezoeken van grotten en tempels. Daarnaast kun je ook trekkingen door de jungle regelen, en als je moe bent, relaxen in de natuurlijke warmwaterbronnen. Van alle Mae Sariang bezienswaardigheden is de Wat Phrathat Chom Thong een van de mooiste. Het is een tempel op een heuvel met een gigantisch Boeddhabeeld erbij.

Het is maar even klimmen. Als je er bent, word je ook nog getrakteerd op een pittoresk uitzicht van de vallei en de stad. Andere bezienswaardigheden zijn de grotten die te vinden zijn in Mae Sariang, zoals de Tam Boran Buddha Cave en Kaew Komol Cave. Uniek hierbij is de Tam Boran Buddha Cave waarin vele gouden en jade Boeddhabeelden te bezichtigen zijn.

De Kaew Komol Cave is een van de populairste grotten van Thailand omdat je gekristalliseerde calciet in kunt bewonderen.

Wat te doen in Mae Sariang?

Het bergachtige gebied en het oerwoud van Mae Sariang maken het perfect voor trekking. Je kunt een eendaagse of meerdaagse trekking regelen bij de geust houses of reisbureaus in de stad. Onderdeel van een meerdaagse trekking, is overnachten in een inheems dorp. Heel authentiek omdat je in contact komt met het ongerepte van het gebied. En je komt weinig andere toeristen tegen.

Trekking gedaan en de heuvels beklommen om de tempels te zien. Je bent de grotten ingegaan om te zien wat voor moois die herbergen. En daarna, wat is er te doen in Mae Sariang? Als je vermoeid geraakt bent van de eerste bezienswaardigheden, kun je naar een andere om af te koelen. Of beter gezegd opwarmen en relaxen in een warm bad van de warmwaterbronnen.

Het zijn de Mae Um Long Luang warmwaterbronnen en liggen ietwat verafgelegen. Je kunt de plek alleen met eigen vervoer bereiken. Het vervoer kun je huren bij lokale guest houses zoals scooters en fietsen. De Mae Um Long Luang warmwaterbronnen worden gevormd door twee grote baden. Beide zitten in een privé bamboe hut waarin je kunt relaxen tegen een laag tarief.

Het is een serene, groene setting die ook veel weg heeft van het romantische. Mocht je wat te eten en te drinken willen, komt het in orde. Want er is een eettentje erbij.

Activiteiten Mae Sariang

Niet zo leuk om erop uit te trekken als het regent. Wat te doen in Mae Sariang met regen? Je kunt ervoor kiezen binnen te blijven in de guest houses of de hotels langs de rivier. Of je kunt ook genieten van lokaal eten in de restaurants die ook langs de rivier zitten. Verder wordt er in het weekeind markt gehouden, vanaf vrijdag tot en met zondag. Je kunt dan lokale producten kopen, zodat je naast de foto’s nog wat overhoudt aan je trip.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!