Chiang Dao

Chiang Dao bezienswaardigheden

In de provincie Chiang Mai gelegen in Noord-Thailand vind je de stad Chiang Dao. Slechts 80 kilometer in een vallei ten noorden van Chiang Mai gelegen tussen groene bergen. Chiang Dao betekent “stad van sterren” en komt van de vroegere naam Piang Dao. Dat betekent “op het niveau van de sterren”. De naam is logisch als je bedenkt dat de plaats boven de Mae Nam Ping-kloof ligt. En op de groene hellingen van Doi (“berg”) Chiang Dao.

Chiang Dao is de plek als je weg wilt van stadsdrukte en het echte platteland wilt ervaren. Het is een klein dorp dat over het algemeen rustig is en biedt al het moois van Noord-Thailand. Het berglandschap bestaat uit onder andere de derde hoogste berg van Thailand, Doi Luang Chiang Dao. Deze staat 2225 meter hoog. De berg is ook een van de voornaamste bezienswaardigheden Chiang Dao heeft.

Mooiste Chiang Dao bezienswaardigheden

Andere Chian Dao bezienswaardigheden zijn de populaire Chiang Dao-grot en de Wat Tham Pha Phlong. De Chiang Dao-grot is aardig groot, tot wel 12 km lang. En het zit vol met indrukwekkende stalactieten. De entree kost 20 baht, geld dat nodig is voor de verlichting met elektriciteit. Zo hoef je niet met een eigen zaklantaarn of iets dergelijks te lopen.

Wat Tham Pha Phlong is een tempel, gebouwd aan een zijde van de Doi Luang Chiang Dao. Het is een combinatie van tempel en grot. Om de tempel te bereiken moet je een klim doen van 500 treden omhoog. Lonend is het zeker wel, want vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over de vallei. En over de naburige bergen.

Wat te doen in Chiang Dao?

Er is nog meer te doen als je de belangrijkste locaties bekeken hebt. Wat is er te doen in Chiang Dao? Natuurliefhebbers, met name de vogelwaardnemers halen hun hart op. Chiang Dao is namelijk de thuisbasis van meer dan 300 tropische vogelsoorten. Hier tref je onder andere de gigantische boomklever aan en ook de fazant van Hume. De kans groter om meer soorten vogels te spotten, als je de Doi Luang Chiang Dao beklimt.

Geniet je van boswandelingen en kamperen dan kun je een trekking tocht organiseren. Dit kun je regelen vanuit meerdere guesthouses waarbij je bovendien een gids kunt boeken. De gids begeleidt jou tijdens de trekking door de jungle naar de top van de derde hoogste berg van Thailand. Je kunt kiezen uit trektochten van twee dagen met een zonsopgang op de top. Of een trektocht van een dag.

Activiteiten Chiang Dao

Voor zij die meer actie willen, is er een crossmotor trip die je kunt doen van Chiang Dao naar Pai. Hierbij rijd je door een inheems lokaal dorp Wiang Haeng. Wel is het advies dat je de trip het best in de droge tijd kunt maken, ook al beschikt je over een crossmotor. Het leukst aan de rit is het adembenemend landschap van mistig bos tot uitgestrekte bergen. Het is een onverharde weg en is daarom in de regentijd niet te doen.

Wat te doen in Chiang Dao met regen? Gedurende het regenseizoen is rijden op de crossmotor door het landschap afgeraden en ook andere activiteiten buiten. Wat je wel kunt doen, is genieten van de gerieflijkheid van de beschikbare verblijven. Bekend hierbij zijn de ressorten van de Chiang Dao Nest. Niet alleen het verblijf is goed te noemen maar er is ook goed eten te krijgen. Je hebt keuze uit de westerse keuken en de Thaise keuken.

Er zijn nog meer verblijven want het aanbod is uitgebreid. Zo kun je ook genieten van het landschap terwijl je lekker droog blijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!