Mae Sot

Mae Sot bezienswaardigheden

Mae Sot ligt in het uiterst oosten van Thailand. Het is een belangrijke plaats, omdat het een grensplaats is die ligt aan de bekendste grensovergang, namelijk die tussen Thailand en Myanmar. Vooral voor mensen die op doorreis zijn naar Myanmar, is Mae Sot heel geschikt voor een dag of twee. Het is zeker een leuke plaats maar niet voor lang vertoeven. De plaats biedt niet veel aan activiteiten. Toch is vooral de grote culturele diversiteit leuk.

Als toegangspoort tot het land van Myanmar, vroeger Birma, is de stad al jaren een steunpunt voor Birmese vluchtelingen. Ook voor verdreven migranten uit Myanmar heeft Mae Sot uitkomst geboden voor een beter leven. Geschat wonen er nu nog steeds zo’n 200.000 Birmezen in Mae Sot. De vluchtelingen wonen al vele jaren in Thailand.

Toch is er nog steeds een strijd tegen de Thaise regering om het volledige Thaise staatsburgerschap te krijgen. Thailand erkent het concept van de vluchtelingenstatus nog steeds niet. Maar het is dus niet gek dat de Mae Sot vaak ‘Little Birma’ wordt genoemd. En de bezienswaardigheden Mae Sot te bieden heeft? Er valt helaas niet veel te zien in Mae Sot.

Mooiste Mae Sot bezienswaardigheden

Hoewel er geen indrukwekkende bezienswaardigheden zijn, kun je toch iets van de plaats zelf zien. De Mae Sot bezienswaardigheden die je kunt aandoen, zijn onder andere de tempels. Hoewel deze mooi te noemen zijn, is het geen reden om er lang te blijven. Je hebt niet meer dan een dag of twee nodig als je de tempels een bezoekje wilt brengen.

Het leukste na de tempelbezoekjes is, de markt een bezoekje brengen. Op zich is dat leuker, zeker als je houdt van shoppen. Je kunt onder andere veel Birmese spullen vinden.

Wat te doen in Mae Sot?

Hoewel er weinig tot geen bijzondere bezienswaardigheden zijn, kun je wel genieten van de overall sfeer. Het is een culturele mix met een ruim aanbod aan bars en restaurants. Het belangrijkste aan Mae Sot is dat je gemakkelijk van hieruit naar Myanmar kunt reizen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je reisdocumenten in orde zijn zoals een geldig visum voor Myanmar. Wat is er te doen in Mae Sot?

De plaats is niet groot en daarom kun je de plaats goed te voet verkennen. Als je ver van Mae Sot verblijft. is het natuurlijk wel handig dat je een fiets of scooter huurt. Je kunt in Mae Sot zelf ook fietsen of scooters huren om je gemakkelijker te verplaatsen. En te genieten van de omgeving.

Activiteiten Mae Sot

Als je de markt hebt bezocht en genoeg dingen hebt gekocht, is het tijd voor het inwendige. De stad biedt een ruim aanbod aan bars en restaurants. Dit heeft vooral te maken met de vele buitenlanders die er verblijven omdat zij vrijwilligerswerk doen. De gelegenheden zijn niet alleen voor de vrijwilligers, maar ook voor jou als toerist. Zo kun je ook genieten van wat de Thaise keuken allemaal te bieden heeft.

Wat te doen in Mae Sot met regen? Je kunt bij slecht weer bijvoorbeeld kiezen om binnen te blijven. Dit vormt geen probleem in Mae Sot, ondanks het een kleine stad is. Er zijn volop accommodaties beschikbaar. Dit heeft, net als in het geval van bars en restaurants, ook te maken met de buitenlanders die komen voor vrijwilligerswerk. De eigenaren van de verblijven, richt zich vooral op deze groep.

Dat wil niet zeggen dat de backpacker of de toerist op doorreis naar Myanmar niet geholpen wordt. Integendeel zijn er meerdere hostels beschikbaar in de stad. Er zijn nieuwe erbij gekomen. Naast de hostels zijn er ook goede guest houses waar je zeker prettig kunt verblijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!