Dalat

Bezienswaardigheden Dalat 

Iets wat verscholen in de betoverende natuur van Vietnam, zul je Dalat vinden. Niet meteen een stad die in lijn ligt met grote steden als Hanoi, maar was het tijdens de koloniale periode onder Frankrijk wel een belangrijke plek waar ze de hitte konden ontvluchten. Het gebied rond Dalat is namelijk een stuk koeler vanwege de ligging op zo een 1500 meter hoogte en zijn er ook nog tal van rivieren en natuurlijk het weelderig groen te vinden. Dalat bezienswaardigheden omvatten ook de vele landbouwvelden die een lust voor het oog zijn, vooral wanneer de aanplant in volle bloei is.  

Mooiste Dalat bezienswaardigheden 

De hoge ligging zorgt al meteen voor een mooi uitzicht met de heuveltoppen in de verte. Die zijn grotendeels nog bedekt met maagdelijk bos en wordt het bos doorkruist met tal van kreken en rivieren. Die bieden de mogelijkheid om er een verkoelende duik te nemen, kan er voor gekozen worden om een boswandeling te maken. De stad zelf valt op door de aparte architectuur met de tal van gebouwen uit de koloniale periode. Het valt zeker op tijdens een wandeling door het centrum.

Het mooiste is echter ook hetzelfde wat de Fransen toendertijd zo naar Dalat trok en zijn het de bezigheden rond de stad zelf. Om even daar te blijven: Er zijn tal van restaurants te vinden die naast gerechten uit de Internationale keuken, ook lokale gerechten op het menu hebben. Wat te doen in Dalat met regen mag dus ook geen problemen opleveren en kan je wanneer het weer wat opgeklaard is, ook een bezoek brengen aan de verschillende tempels zoals de Linh Quang pagode. 

Wat te doen in Dalat 

Bij aankomst zal er zeker gevraagd worden of je een fiets of scooter wenst te huren. Dat is een kans die je niet mag laten liggen omdat je zo op jouw eigen tempo de meeste bezienswaardigheden zelf kan bezoeken. Ondertussen maak je dan gelijk kennis met de vriendelijke bevolking en de Vietnamese cultuur. Er zijn tal van winkels te vinden en de markt en zijn die de moeite zeker waard voor een bezoek. Wat gelijk ook zal opvallen, is de kabelbaan die van en naar het Truc Lam klooster gaat. De baan heeft een lengte van zo een 2.5km en geeft het een prachtig uitzicht op de stad en omgeving. Ook leuk zijn de restaurants die er allemaal verspreidt door de stad voorkomen. Dalat staat ook bekend om de vele meren die er te vinden zijn en lenen die zich uitstekend voor een avontuur met een gehuurde kano.  

Activiteiten Dalat 

Er wordt goed gebruik gemaakt van de weelderige natuur in Dalak en kan dat bezichtigd worden op de rug van een olifant of gewoon te paard. Er worden verder adventure tours georganiseerd waar je in de gelegenheid wordt gesteld om langs de vele berghellingen omhoog te klimmen. Wat is er te doen in Dalat is ook een vrij overbodige vraag voor golfliefhebbers en kunnen ze er hun hart ophalen op het prachtig golfveld en zijn er ook andere faciliteiten zoals tennisbanen te vinden.

Het nachtleven is ook bruisend met de vele clubs en bars en zij die natuurlijk open tot in de late uurtjes. Er zijn een aantal hotels te vinden, maar kan ook gekozen worden voor verblijf in een guesthouse. Deze bieden gelijk een aparte sfeer en voelt het na een paar dagen aan alsof je deel uitmaakt van de familie. Vergeet ook niet stevige schoenen mee te nemen wanneer je van plan bent om een tour te nemen door het bos en de natuur te mogen aanschouwen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!