Mekong Detla

Bezienswaardigheden Mekong Delta 

Het is een naam die de meesten onder ons wel bekend voor zal komen en is het een gebied dat vaker in het nieuws verschijnt, vooral tijdens de regenperiode daar wanneer de Mekong Delta geteisterd wordt door overstromingen. Door de jaren heen heeft de bevolking zich echter weten aan te passen en brengen de overstromingen ook voordelen met zich mee.

Maar ook tijdens de andere seizoenen maakt de bevolking er het beste van en valt het meteen op dat veel van het leven zich niet alleen vlak lang, maar ook op het water afspeelt. Zo er tal van markten te vinden waar de venters allemaal hun waar in een boot ter verkoop aanbieden. Ook de klanten komen er allemaal met de boot. De Mekong Delta bezienswaardigheden zijn verspreid over een groot gebied en zijn er ook nog wat bouwwerken uit de Kmerperiode te vinden. 

 

Mooiste Mekong Delta bezienswaardigheden 

De delta neemt een belangrijke plaats in binnen Vietnam en leeft de bevolking er voornamelijk van de visvangst en landbouw. Op de vele eilanden binnen de delta, valt er veel te zien. Met een tour kan je een trip maken via de verschillende waterwegen en onderweg op een aantal plaatsen stoppen. Wie echter meer wil zien van de delta, kan gewoon zelf een boot huren en zo ook een bezoek worden gebracht aan plekken waar niet veel toeristen langskomen. Vergeet niet een trip te boeken naar het Tra Su Cajuput park en kan er daar genoten worden van de ongerepte natuur met tal van unieke vogelsoorten die er te zien zijn. Ook een bezoek waard zijn de Sarus kraanvogels in het Tram Chim National Park.  

Wat te doen in Mekong Delta 

De natuur is er uitbundig aanwezig en is ook de leefwijze van de personen daar wat uniek. Vergeet dus niet om zo een drijvende markt te bezoeken en geeft het een apart gevoel wanneer je niet alleen onderhandeld over de prijs, maar ook het aanbod bekijkt van exotische producten. Een van de bekendste van is de Chau Doc drijvende markt en kan er hier eerder gesproken worden van een ware drijvend dorp.

Kenmerkend voor de regenperiode zijn de Linh vissen, een soort vis die ten overvloede te vinden is wanneer het water aan het stijgen is. Ook zelf een paar aan de haak slaan is mogelijk en is het een vis die in veel lokale gerechten wordt verwerkt. Wat is er te doen in de Mekong Delta is dus niet seizoenverbonden omdat zelfs tijdens de regenperiode er activiteiten voor toeristen gaande zijn. 

Activiteiten Mekong Delta 

Niet alleen een bootje huren en rondvaren tussen de tal van kanalen, kreken en dorpen, maar kan je ook gewoon over land veel beleven. Huur een scooter of fiets bijvoorbeeld en ontdek de specialiteiten van de Mekong Delta. Een mooi gebied binnen de delta, is Ben Tre. Het is vrij landelijk met uitgebreide landbouwgebieden en een vriendelijke bevolking. Ideaal om er zelf op pad te gaan en kan ook het verblijf lokaal bij een familie guesthouse worden geregeld. Wat te doen in de Mekong Delta in de regen is in deze een retorische vraag omdat juist tijdens de regenperiode wat van de beste aspecten van de delta naar boven komen. Het is wel belangrijk om vooraf goed te informeren naar de plekken die het tijdens de regenperiode wel normaal toegankelijk zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!