Phu Quoc

Bezienswaardigheden Phu Quoc 

Dat Vietnam beschikt over grote delen ongerepte natuur die gelukkig ook alle bescherming genieten, is al bekend en mag ook Phu Quoc zich daaronder plaatsen. Dit eiland beschikt over een natuurpark dat voorkomt op de Unesco lijst en spreekt dat al boekdelen. Het zijn de stranden die zo een aantrekkingskracht uitoefen op de vele toeristen die het eiland elk jaar een bezoek brengen. Die komen met het vliegtuig of via de boot aan en vormt verblijf in Phu Quoc geen probleem. De faciliteiten zijn allemaal toegesneden op de toeristen en is er voor een bezoek aan het eiland geen visa nodig. Op het laatste moment van gedachten veranderen en een bezoek aan Phu Quoc brengen is dus ook mogelijk. 

 

Mooiste Phu Quoc bezienswaardigheden 

Het eerste wat je wellicht zal bezoeken bij Phu Quoc, zijn de stranden en vallen die op door hun schone witte zanden en helder water. Niet alleen de stranden zelf, maar ook de hele omgeving doet keurig aan en kunnen er tal van activiteiten ontplooid worden nabij het strand. Een dagje naar het strand is dus snel voorbij en zul je er zeker terug gaan voor nog meer. Er is de keuze uit andere Phu Quoc bezienswaardigheden zoals de Boeddhistische tempels zoals de Sung Hung Pagode uit de 10de eeuw.

Naast het bezichtigen van de indrukwekkende historie van het gebied, is de beste manier om de lokale bevolking te leren kennen, door een vissersdorp te bezoeken. Daar is er ook weinig veranderd en kan je uit de eerste hand vernemen hoe de bevolking door de eeuwen heeft zich heeft weten stand te houden. Zo een dorp staat in schril contrast met de 5-sterren hotels op het eiland en al hun moderne faciliteiten.  

 

Wat te doen in Phu Quoc 

Zwemmen en liggen te zonnen op het strand natuurlijk en kan dat tijdens het hoogseizoen wel een uitdaging zijn omdat het dan vol zit met toeristen. Geen nood, want op en nabij het strand valt er nog genoeg te doen. Zo kan er in de verschillende bars en restaurants genoten worden van een verkoelend drankje en laat jij je verwennen door de vele visgerechten. Liefhebbers van de Internationale keuken komen er ook ruim aan hun trekken. Na het strand te hebben bezocht kan je zelf op stap naar de verschillende dorpjes en historische bezienswaardigheden.

Met een gehuurde fiets of scooter kom je overal. Raak je de weg kwijt, dan zal de vriendelijke bevolking je maar al te graag een helpende hand bieden. Ook een bezoek aan de avondmarkt is alle moeite waard en geniet je van de sfeer die er te proeven is. De weer vele unieke gerechten zijn er ruimschoots aanwezig en zijn er tal van kraampjes te vinden die souvenirs aanbieden. Wat is er te doen in Phu Quoc zal zeker naar volle tevredenheid afgerond worden. 

Activiteiten Phu Quoc 

Wie het liever wat rustiger aandoet en gewoon binnen de stad wil blijven, kan ervoor kiezen om overdag de Duong Dong markt te bezoeken. Daar zal het duidelijk worden wat de streek allemaal te bieden heeft op het gebied van producten en kom je zeker volbeladen aan bij het hotel. Op de vraag, wat te doen in Phu Quoc met regen, is er ook bevredigend een antwoordt te geven en valt er veel te doen in de vele restaurants en bars. In de avonduren zijn er een aantal hippe clubs open en zijn die bijzonder in trek bij de toeristen. Vergeet ook niet eerst een bezoek te brengen aan de avondmarkt.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!