Con Dao

Bezienswaardigheden Con Dao 

Bij de eilandengroep Con Dao voor de kust van Vietnam, is het elk jaar weer een drukte wanneer tal van toeristen ernaar komen. De aantrekkingskracht komt van de prachtige stranden en het helder water dat ideaal is om er te snorkelen en duiken, maar ook de overige Con Dao bezienswaardigheden. De eilanden namen in het verleden een wat minder prettige rol op zich door dienst te doen als plek waar gevangenen tijdens het Frans koloniaal bewind werden vastgezet en waar later gevangen genomen Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog onder slechte omstandigheden werden vastgehouden. De naam Duivelseiland komt ook vanuit dat verleden, maar is daarvan nu gelukkig niets meer te merken. Integendeel, is Con Dao nu een van de veiligste plekken in Vietnam en gaat dat mooi samen met de vriendelijke bevolking. 

Mooiste Con Dao bezienswaardigheden 

Er zijn prachtige stranden verscholen in de verschillende baaien zoals Dam Tre Bay en Con Son Bay. De eerste leent zich bij uitstek ook voor het bewonderen van het mangrovebos en de vele vogels die zich daar nestelen. Bij de andere stranden zijn er ook koraalriffen te zien en is snorkelen of duiken onder begeleiding een optie om alles van dichtbij te bewonderen. Voor liefhebbers van outdoor sports, is Ong Dung Primary Forest de plek om niet alleen de natuur te bewonderen, maar ook deel te nemen aan de vele activiteiten zoals kano varen, hengelen en ook nog duiken naar de koraalriffen.

Liefhebbers van ongerepte natuur komen ook aan hun trekken in het Con Dao National Park. Het is zal dus wel een druk schema worden wanneer al deze plekken bezichtigd worden en is het beter om het verblijf in Con Dao ruim te nemen. Aan hotels en overige logeerfaciliteiten is er geen gebrek en moet je wel rekening houden met de enorme toestroom aan toeristen tijdens het hoogseizoen. 

Wat te doen in Con Dao 

Een bezoek aan de vele prachtige stranden en de ongerepte natuur hoort er allemaal bij, maar valt er natuurlijk meer te doen. Zo worden er speciale activiteiten ontplooid voor toeristen zoals duiken naar de koraalriffen of boottochten. Wie er nieuwsgierig naar is, kan een bezoek afleggen naar de voormalige gevangenis en het bijhorend museum. Wat is er te doen in Con Dao kan ook aangevuld worden door er zelf op uit te gaan en het eiland te verkennen.

Hoewel de meeste plekken zich binnen loopafstand bevinden, komt een scooter of fiets zeker van te pas om de wat verder gelegen plekken te bezoeken. Wat is er te doen in Con Dao is ook afhankelijk van het hotel waar je voor kiest. Er is de keuze om voor eentje te kiezen die vlak langs het strand ligt, maar zijn er ook mogelijkheden om voor een eenvoudig guesthouse te kiezen die in een dorp landinwaarts ligt. 

 

Activiteiten Con Dao 

Er bevinden zich langs het strand tal van faciliteiten waar je gebruik van kan maken. In de periode februari tot juli is het water helder genoeg om een zicht van 20 tot 30 meter te hebben, ideaal dus om te duiken of gewoon te snorkelen. Er bestaat ook de mogelijkheid om Hon Bay Canh eiland te bezoeken om er de schildpadden te zien nestelen. Wie het eiland zelf wil verkennen, kan kiezen uit een aantal tours die je meer landinwaarts laten trekken. Dat kan je trouwens ook zelf ter hand nemen door een scooter te huren. Vergeet daarbij niet de Phu Hai gevangenis te bezoeken en de vele afgelegen stranden waar je ongestoord een duikje kan nemen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!