Phang Rang

Phan Rang bezienswaardigheden  

Bij het denken aan een vakantie in Vietnam, komt zeker het beeld naar voren van de prachtige natuur en de vriendelijke bevolking. Een bezoek aan Phan Rang zal daarbij niet teleurstellen en valt er in het dorp gelijk de rust op in vergelijking met andere toeristische trekpleisters. Omdat Phan Rang bezienswaardigheden nog vrij onbekend zijn bij veel toeristen, is het er rustig vertoeven voor zij die de drukte willen ontwijken. De meeste bewoners van het dorp vinden er hun bestaan in de visserij. Op culinair gebied is dat ook gelijk te merken aan het aanbod en mag een bezoek aan de markt niet ontbreken. 

Mooiste Phan Rang bezienswaardigheden  

Het dorp zelf doet eenvoudig aan en is er apart van de markt, wat restaurants en winkels, niet meer te zien. Het is in de omgeving van Phan Rang dat de meeste bezienswaardigheden zich bevinden. Om dat allemaal te kunnen bezichtigen, zul je wel eerst over vervoer moeten beschikken. Met een scooter kom je overal en zijn er een aantal verhuurbedrijven te vinden in Phan Rang. Er bevinden er zich een aantal andere dorpen in de omgeving en zijn die zeker de moeite van het bezoeken waard. Zo maak je gelijk kennis met de lokale bevolking en zijn die maar al te graag bereidt om je wat reistips te geven.

Een bezoek aan het Nul Chua Nationaal park mag niet ontbreken en valt er daar te zien dat de omgeving van Phan Rang over een unieke flora en fauna bestaat. Het klimaat is er namelijk wat droger en geeft dat meteen aan dat je niet zo gauw door een regenbui overvallen zal worden. De turtle beach is ook weer zo een bezienswaardigheid en ontleend het zijn naam aan de schildpadden die er hun eieren komen leggen. Niet alle stranden zijn echter voor schildpadden “gereserveerd” maar zijn er nog vele waar het helder water uitnodigt naar een duik. 

Wat te doen in Phan Rang? 

Omdat het om een plek gaat die relatief onbekend is bij toeristen, zijn er niet veel logeermogelijkheden beschikbaar. Het goedkoopst komen de guesthouses uit die door families worden beheerd. Daar kan men jou ook wel de laatste reistips geven en zijn maaltijden inbegrepen bij het huren van een kamer. De eerste dag zal opgaan in het verkennen van de stad zelf en is het altijd een drukte aan het strand wanneer de vissersboten terugkomen met hun vangst. Wat is er te doen in Phan Rang heeft meer betrekking op de activiteiten in de omgeving, van het bezoeken van het Nationaal park, tot aan de omliggende dorpen. De wegen op zich vormen ook een ontspanning en rij je vaker langs adembenemende plekken.  

Activiteiten Phan Rang 

Rust zul je er dus voornamelijk vinden en moet je daarvoor zeker in Phan Rang zijn. Verkennen van de omgeving kan het best op eigen houtje gebeuren en zijn er tal van rustige stranden te vinden voor een ontspannend duikje of even te liggen zonnen. Wat te doen in Phan Rang met de regen kan aardig opgevuld worden met het brengen van bezoeken aan de kleine restaurants en houden de buien er nooit lang aan. Een bezoek aan het Núi Chúa Nationaal park mag niet over het hoofd gezien worden en zijn er nog de vele kleine dorpjes die een bezoek waard zijn. Dat alles kan met een scooter zelf verkend worden. Ook een bezoek aan de Bãi Bien Nuoc Gnot is de moeite waard om er de prachtige waterval te bezichtigen en ziet de omgeving er prachtig uit. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!