Pai

Pai bezienswaardigheden

In het noordwesten van Thailand tref je het klein dorpje Pai aan. Het wordt ook wel een hippie-dorpje genoemd omdat het bekend is onder de hippies die er vaak naar toe gaan. Maar het is ook heel populair onder de backpackers. Als je vanuit Chaing Mai op de scooter ernaar toe rijdt, is het al een hele belevenis. Natuurschoon, frisse lucht, rustige sfeer, kortom een leuke rit naar een leuke plaats.

Het is een klein dorp dat je binnen 30 minuten hebt gezien. Echter, wat de omgeving jou te bieden heeft, zorgt er zeker voor dat je niet snel weer weg wilt. En nog meer, als je erachter komt welke bezienswaardigheden Pai voor jou verborgen houdt.

Mooiste Pai bezienswaardigheden

Een van de mooiste Pai bezienswaardigheden is de Pai Canyon en ligt slechts een paar kilometer verwijderd van het dorp. Het is een prachtige kloof met hele smalle paden. Aan weerszijden van de paden zijn er steile afgronden. Dus, je kunt er spannende maar gezellige wandelingen maken. Helaas niet aangeraden voor zij met een zwak hart of als je last hebt van hoogtevrees.

Zeer belangrijk dat je goede schoenen bij je hebt. Slippers zijn echt afgeraden. Minder positief zijn de ongelukken die toch wel plaatsvinden. Maar met goed schoeisel en voorzichtigheid, lukt het zeker wel zonder ongelukken te genieten van deze echt mooie canyon. En als je de zonsondergang kunt pakken, dan is je wandeling door de Pai Canyon compleet.

Pai heeft ook een speciale plaats voor een bijzonder uitzicht, Yun Lai Viewpoint. Het ligt op ongeveer 10 minuten rijden vanaf Pai. Vooral de zonsopkomst is simpelweg prachtig. Je hoeft er niet speciaal om de zonsopkomst ernaartoe want het uitzicht door de dag alleen al is mooi.

Wat te doen in Pai?

Wat is er te doen in Pai? Want je hebt nu de bezienswaardigheden bezocht, maar er is nog meer zoals de watervallen. De bekendste zijn de Mo Paeng waterval en de Pambok waterval. Zwemmen is toegestaan bij beide. Uniek hierbij is dat je in het regenseizoen zelfs kunt glijden van de Mo Paeng waterval. Een ander unicum van Pai is de 800 meter lange bamboo bridge.

Zo kun je ook van de omgeving, de natuur en van een stevige wandeling genieten. Verder kun je ook een trip regelen naar de Lod Cave. Deze grot ligt op ruim een uur rijden vanuit Pai. Een gids begeleid je de grot in op een bamboevlot. Los van de grot is de weg alleen al vanaf Pai hiernaartoe indrukwekkend. Hou dus rekening met de tijd zodat je ook foto’s kunt schieten. De kosten voor de vlot bedragen tussen de 400 tot 500 baht.

Activiteiten Pai

Bezienswaardigheden bezoeken, wandelen over de canyon, klimmen naar een viewpoint en watervallen bezoeken. Nu wil je wel even relaxen. En dat kan bij de Fluid Swimming Pool. Je mag voor 60 baht de hele dag bij het zwembad liggen. Als je wilt zonnen kan dat ook. De mensen zorgen voor muziek en er is heerlijk eten verkrijgbaar. Is trouwens ook een goede plek om andere toeristen te ontmoeten. Het wordt wel druk met backpackers.

Als het regent, kun je helaas niet zonnen. Dus, wat te doen in Pai met regen? Dit klein dorp heeft verrassend genoeg meerdere eetgelegenheden. Dit heeft te maken met het feit dat veel backpackers hier komen. Er zijn ook wel barretjes waar je dagelijks kunt genieten van livemuziek. Het dorp heeft verder twee hoofdstraten waar je in de middag veel gezellige eettentjes kunt bezoeken.

Mooi weer of niet, er valt een hoop te beleven en te zien in Pai. En te genieten van heerlijk eten. Want met name de eettentjes hebben elk iets anders te bieden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!