Chiang Rai

Chiang Rai bezienswaardigheden

Chiang Rai ligt in Thailand en is de hoofdstad van provincie Chiang Rai, dezelfde naam dus. Als je wilt genieten van de natuur in Thailand en rust dan is Chiang Rai zeker aan te bevelen. Het is rustiger dan ergens anders in Thailand, omdat minder toeristen de plaats aandoen. Daarom heerst er een relaxte sfeer en dat is aangenaam voor zij die gesteld zijn op rust. Provincie Chiang Rai ligt in het uiterste noorden van Thailand.

Als je goed rondkijkt, zal het je opvallen dat de cultuur en gewoonten in Chiang Rai anders zijn dan in de rest van Thailand. Dit komt doordat Chiang Rang vanwege de ligging heel lang geïsoleerd was van de rest van Thailand. In de stad van Chiang Rai valt het misschien niet op maar je zult het wel zien als je de plaats verder van de stad af verkent. Zoals de bergstammen bijvoorbeeld. Verder word je niet langer in de spanning gehouden over de bezienswaardigheden Chiang Rai voor jou heeft.

Mooiste Chiang Rai bezienswaardigheden

Wat bezienswaardigheden aangaat in Chiang Rai, dan zijn het ongetwijfeld de tempels. De mooiste hierbij is tempel Wat Rong Khun, die ook wel bekend staat als de Witte Tempel. En ja, het is een tempel volledig in het wit met een aparte bouwstijl. Als je al bekend bent met boeddhistische tempels zul je merken dat ze toch ietsje anders. Het bouwwerk is heel indrukwekkend.

Zelf als je moe bent van tempels, zul je toch wel even stil blijven bij het zien van deze tempel. De tempel ligt buiten de stad en het duurt ongeveer een half uur rijden om er te komen. Voor vervoer heb je keuze uit de lokale bus, een tuktuk of taxi. Als je de toeristische drukte wilt vermijden, kun je ’s morgens vroeg ernaartoe. Of na 2 uur in de middag. Naast de Wat Rong Khun is er niet zo lang geleden, namelijk in 2016, een nieuwe tempel geopend, de Wat Rong Seua Ten.

De bouwstijl lijkt heel sterk op die van de populaire Witte Tempel. Alleen is de Wat Rong Seua Ten compleet blauwgekleurd. Beslist ook een lust voor het oog en de moeite waard een bezoekje te brengen. Vanuit het centrum moet je richting het noorden om de tempel te bezoeken en dat kan gemakkelijk met de tuktuk. Deze zijn de meest bijzondere Chiang Rai bezienswaardigheden. En er zijn nog meer tempels die je kunt bezoeken.

Wat te doen in Chiang Rai?

Wat is er te doen in Chiang Rai naast tempel hunting? Een reisje naar de Gouden Driehoek natuurlijk. Chiang Rai wordt ook wel de toegangspoort naar de Gouden Driehoek genoemd. Omdat het gemakkelijk is om van hieruit het gebied te bereiken. Dit gebied is het grensgebied van Thailand, Myanmar en Laos. Vroeger stond het bekend om opiumteelt, maar de regering probeert verandering hierin te brengen. Nu tref je er meer koffie- en theeplantages aan.

Activiteiten Chiang Rai

Andere activiteiten voor de toerist zijn onder andere een wandelingetje maken naar de Khun Korn Waterfall. Een ruim zeventig meter hoge waterval. De waterval bereik je na een half uur te wandelen door het oerwoud en je wordt er toch wel aardig nat van.

Theeliefhebbers kunnen daarnaast een uitstapje regelen naar de Mae Salong theeplantages. Je kunt in dit bergdorpje ook de thee proeven. Koffieliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan de Doi Chang coffee farm, die gemakkelijk vanuit de stad te bereiken is met de scooter. Die kun je trouwens in de stad huren.

Wat te doen in Chiang Rai met regen? Chaing Rai heeft aardig wat hostels en guest houses als je echt binnen moet blijven. De prijzen vallen ook reuze mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!