Ninh Binh

Ninh Binh bezienswaardigheden

Ninh Binh is de hoofdplaats van provincie Ninh Binh, een schitterend plattelandsstad. Niet te verwarren dus met de provincie Ninh Binh die veel groter is. De plaats Nihn Bihn ligt op zo een 100 kilometer afstand verwijderd van Hanoi, naar het zuiden toe. Het kost je zo een 3 uurtjes om Ninh Binh te bereiken vanuit Hanoi. Vergeleken met de bruisende hoofdstad Hanoi, is Ninh Binh een van de rustigste plaatsen van Vietnam.

Als je gesteld bent op rust en stilte van het platteland is Ninh Binh de ideale plaats voor jou. Uiteraard wil je een bezoekje brengen aan de bezienswaardigheden Ninh Binh bezit. Het is in ieder geval meer dan alleen een plattelandsstad. Het gebied wordt gekenmerkt door grote kalkstenen bergen met daartussen groene rijstvelden. Natuurschone rivieren, meren en bijbehorende grotten completeren het geheel.

Mooiste Ninh Binh bezienswaardigheden

Als je dacht dat de natuur alles was, heb je het mis. Er zijn meer Nihn Bihn bezienswaardigheden en beslist de moeite waard. Zo zijn er acht pagodes waarvan de mooiste toch de Bich Dong Pagoda is. Niet alleen omdat de entree gratis is, maar de ingang alleen al geeft een mysterieus en adembenemend gevoel tegelijk. Verder tref je bij Bich Dong enkele grotten aan.

Ninh Binh zelf is als plaats een bijzonder mooi en groot bezienswaardigheid. Je kunt dat het best van bovenaf zien. Hoe je dat doet? Het Hang Mua viewpoint. En om een zonsopkomst erbij van hieruit te mogen zien, is gewoon een magische ervaring. Je moet er wel wat voor doen. 5 uur ’s morgens bij het viewpoint aanwezig zijn, 20 minuten de trap op en de toegangsprijs betalen van ongeveer € 4. Belangrijk is dat je water bij je hebt voor de klim.

Wat te doen in Ninh Binh?

Genoten van alle natuurschoon, de groene rijstvelden en de heel hoge kalkstenen bergen. Wat is er te doen in Ninh Binh verder? Er zelf op uit trekken. De meeste hostels of hotel in de stad, verhuren fietsen en scooters. Op de fiets of scooter is het prettig om het platteland verder te leren kennen. Zo kun je zelf op zoek naar mooie en leuke plekken in Ninh Binh. Relaxen terwijl je toch Ninh Binh verkent?

Kies dan voor de heel populaire boot tour door het Cuc Phuong National Park. Hierbij vaar je in een klein bootje op de rivier. Je hebt keuze uit 2 boot tours, Tam Coc en Trang An. De boot tour van Tam Coc duurt ongeveer 1,5 uur terwijl de boot tour van Trang An tweemaal zo lang duurt. Nu vaar je langs de rijstvelden, de kalkstenen bergen en vaar je zelfs door een grot heen. Dat geeft een ander gevoel van al het moois.

Activiteiten Ninh Binh

Niet altijd heb je het weer mee. Wat te doen in Ninh Binh met regen? Genieten van een schitterend verblijf. Er zijn namelijk bamboe bungalows beschikbaar midden in de natuur. Deze bamboe bungalows zijn op palen opgezet langs de rand van een klein meer. Zo blijf je niet alleen droog, maar kun je nog steeds genieten van een geweldig uitzicht. En van al het groen om je heen.

Als de bungalows al bezet zijn, kun je ook kiezen voor een homestay. Veel hostels zijn er niet op het platteland. Wel zijn er aardige Vietnamese gezinnen die ruimte vrij voor je hebben in hun huisje. Je krijgt echt een goede kamer voorzien van al het nodige. Vaak word je ook uitgenodigd om samen met het gezin te genieten van het avondeten.

Zo maak je kennis met de traditionele Vietnamese keuken en leer je ook over hun gewoonten. Een prettige ervaring en reis die je niet licht zult vergeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!