Sapa

Sapa bezienswaardigheden

Sapa ligt in het noordwesten van Vietnam en maakt deel uit van de provincie Lào Cai. Sapa ligt trouwens dicht bij de grens met buurland China. Het is een mooie Vietnamese stad omringd door de Hoang Lien bergen terwijl het gelegen is in een vallei. Als je door het gebied trekt, zie je vanzelf elk van de bezienswaardigheden Sapa te bieden heeft. Maar hoe kom je in Sapa?

Er zijn twee mogelijkheden waaruit je kunt kiezen vanuit de hoofdstad Hanoi. De bus of de nachttrein. De nachttrein vertrekt logisch in de avond tussen 21:30 en 22:00. Met de trein duurt de reis naar Sapa 8,5 uur waarna je ook nog met een shuttlebus de berg op moet. Je kunt kiezen voor de bus waarbij je weer twee mogelijkheden hebt, de dagbus of de nachtbus. Met de bus ben je er in ieder geval binnen 5,5 uur en de bus maakt tussenstops.

Mooiste Sapa bezienswaardigheden

Als we het hebben over de Sapa bezienswaardigheden, dan springt de hoogste berg van Vietnam meteen in gedachten. Want die ligt in Sapa, de Fansipan berg. Met een bergklimwandeling van enkele dagen kun je deze berg van 3134 meter een bezoekje brengen. Of je kunt er sneller zijn met een kabelbaan rit, maar deze is wel duurder.

Je kunt verder ook genieten van het uitzicht op de terrasvormige rijstvelden. Deze zijn groen in de maanden mei tot en met september. Verder kun je ook een unieke plek in de bergen rondom Sapa bezoeken voor geweldige uitzichten, Heaven’s Gate. Om er te komen, moet je wel een scooter huren die als een motor werkt. Je hebt dus ook een rijbewijs nodig voor de verzekering.

Er zijn ook watervallen te bewonderen in Sapa. Deze zijn de Silver Waterfall die je aantreft bij Heaven’s Gate. Ook kun je in het zuidenwesten van Sapa de Love Waterfall bezoeken. Deze is vergeleken met de Silver Waterfall dichter bij van Sapa, op zo’n vier kilometer afstand.

Wat te doen in Sapa?

Prachtige uitzichten, hoge bergen, groene terrasvormige rijstvelden. En nu. Wat is er te doen in Sapa? Waar Sapa vooral bekend om staat, is trekking. Dit kun je in Sapa town regelen met de gidsen. Deze gidsen worden de Hmong vrouwen genoemd en gaan kleurrijk traditioneel gekleed. Bij aankomst in Sapa zul je waarschijnlijk meteen door enkele van hun een aanbod krijgen voor een trekking tour of een shopping tour.

De trekking tour is een wandeling door de omgeving zodat je de unieke plekken van Sapa ziet. En ook nader kennismaakt met het lokaal leven. De populairste trekking route is van Muong Hao Valley. Je kunt kiezen uit een eendaagse of een meerdaagse trekking. Het is een flinke, maar leuke wandeling door de rijstvelden. Kronkelende paden die steil afdalen soms met ook steile paden omhoog. Met een gids is het zeker te doen en zeker de moeite waard.

Activiteiten Sapa

Als je kiest voor een meerdaagse trekking tour, kun je overnachten in een homestay. Of in een lokaal huis gericht op de trekking toerist. Wat te doen in Sapa met regen want het is niet altijd droog. Allereerst moet je verblijf hebben waarbij je keuze hebt tussen hotels en homestays. Hotels liggen in Sapa zelf terwijl de homestays meer in de dorpen rondom Sapa zitten. Het bekendste dorp is Tan Va en heeft ook veel homestays met prachtige uitzichten. Zo steun je ook de lokale bevolking.

Als je verblijf geregeld is, zijn er goede restaurants voor heerlijk eten. Je kunt genieten van traditioneel Vietnamees eten in Sapa zoals het gerecht Bun Cha. Zelfs vegetariërs komen aan hun trekken en er zijn ook goede opties als sfeer meer voor jou betekent. Prettige reis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!