Koh Yao Yai

Koh Yao Yai is een van de ongerepte eilanden van Thailand. Dit eiland is een echt paradijs met spectaculaire stranden, rubber en kokosnootplantages, schilderachtige zonsondergangen en een fantastisch zeeleven.

Je kunt je helemaal dompelen in hun lokale cultuur. Je kunt ook varen met de traditionele longtailboot. Je hoeft je helemaal niet druk te maken hoe je zult verplaatsen. Er zijn tuktuks beschikbaar, maar je kunt ook scooters huren als je alleen wilt reizen.

Mooiste Koh Yao Yai bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden kun je vinden in Koh Yao Yai. De Son Bay Beach is een van de mooie bezienswaardigheden. Je kunt hier het lokale deel van het leven hier verkennen. Opgroeien als een eiland bewoner is heel anders dan hoe wij zijn opgegroeid in een stad.

Maar hier krijg je te zien hoe het is om op te groeien als eilandbewoner. Het is heel prettig om te zien met veel gelach, stoeien in de zon, zand en zee. De Glow Elixir Beach is daarentegen een afgelegen strand met wit zand en kristalhelder water. Het is heel rustig hier, je vind ook geen andere mensen hier.  De Koh Yao Yai bezienswaardigheden zijn super mooi.

Deze strand zit met palmboomranden, een ongerept stuk zand en kristalhelder water. De stranden zijn makkelijk te bereiken, omdat er aanwijzingen zijn gemaakt met borden.

Wat te doen in Koh Yao Yai?

Wat is er te doen in Koh Yao Yai? In Koh Yao Yai kun je heel wat doen. Een bezoek aan Ban Rim Nam mag niet ontbreken. Dit is een Cafe en bar. Je kunt hier letterlijk chillen en lekker eten. Er wordt ook gebarbecued hier waardoor je dus niet naar je kamer hoef te gaan, maar kunt kamperen hier.

In de Chada Cafe kun je in de koele ruimte heerlijke ijskoffie drinken. Er zijn nog meer spannende dingen te doen in Koh Yao Yai. Deze zijn de healing sessies. Je kunt je lichaam, geest en ziel healen. Dus als je pijntjes of kwalen hebt die niet genezen kun je bij Dr. Saad zijn.

Hij is een blinde medische masseuse die al meer dan 30 jaar mensen van over de hele wereld van pijn geneest. Dr. Saad heeft een krachtige spirituele helende energie die je al vanaf zijn aanwezigheid kunt voelen.

Activiteiten Koh Yao Yai

Wat te doen in Koh Yao Yai met regen? Vind je snorkelen leuk dan kun je het kleurrijke onderwaterwereld verkennen. Er is ook mogelijkheid tot duiken hier met geweldige duikplekken waaronder Shark Point, Anemone Reef en King Cruiser Wreck.

Tijdens snorkelen en speedboottocht kun je ook de torenhoge rotsformaties zien. Er is een breed scala aan zeeleven te zien. Kajakken is ook mogelijk hier. Je kunt kajakken door de mangroven, dieren bespioneren in het wild of trek door de kokosnootplantage naar het uitkijkpunt.

Een activiteit die je niet makkelijk ziet is de ATV tour. Met de ATV kun je ander perspectief van het eiland zien. Je gaat offroad door oerwouden, plantages en palmentuinen. Je hebt ook uitzicht op de oostkust door lokale dorpjes en een verborgen strand.

Pracht van Koh Yao Yai

Koh Yao Yai is een prachtig eiland om heel veel te beleven. Het is een van de laatst overgebleven ongerepte eilanden in Thailand. Een ongelooflijke plek voor pure schoonheid en rust. Hier kun je helemaal op je gemak voelen.

Vooral met de nieuwe mensen die je tegenkomt. Het eten is ook verrukkelijk. In jouw eigen land is er ook Thais eten, maar hier wordt het op de juiste manier door de juiste mensen bereid. Heerlijk om te smullen. Er zijn ook winkels waar je leuke spullen kunt kopen als aandenken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!