Stedentrip Ljubljana – 5x tips en leuke dingen om te doen

Afgelopen zomer heb ik samen met mijn ouders en broertjes een rondreis door Slovenië gemaakt. Zij zijn begonnen in de bergen, in het noorden en hebben hier genoten van alle outdoor activiteiten die Slovenië te bieden heeft. Ik kwam een week later aan in Ljubljana, waar we drie dagen hebben een soort stedentrip hebben gemaakt en de stad hebben verkend. Alle ins & outs van de Sloveense hoofdstad zijn in deze blog te vinden!

Ljubljana
De prachtige grachten hebben ze ook in Ljubljana!

5x tips en leuke dingen om te doen

1. Mooiste uitzichtpunt van de stad

Ik zal gelijk maar met DE highlight beginnen! Midden in Ljubljana bevindt zich een kasteel op een berg. Dit is een lange tijd geleden gebouwd om de stad te beschermen teken de Turken. De toren van dit kasteel is prachtig en door de berg sta je erg hoog vergeleken met de rest van de stad. Super mooi uitzicht dus! Om het makkelijk te maken (en leuk) hebben ze een kabelbaantje gebouwd om naar het kasteel te komen. Easy peasy!

Uitzicht over de stad Ljubljana vanaf het kasteel
Uitzicht over de stad Ljubljana vanaf het kasteel

2. IJs en cocktails bij Cacao

Door de stad heen heeft Cacao meerdere locaties. Aan de gracht midden in het centrum is de meest populaire. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat is hier het lekkerste ijs van Ljubljana te vinden. Soms moet je hier wel even voor in de rij staan, maar het is het waard. Ook lekker, de Aperol Spritz van Cacao! Of andere cocktails natuurlijk, maar deze wordt het meest gedronken in Slovenië.

3. De lokale markt in Ljubljana

Midden in de stad op een plein bevindt zich dagelijks een markt. In de ochtend wordt hier veel fruit verkocht, maar vooral ’s avonds is het hier super gezellig! Elk restaurant uit de stad lijkt een kraampje hier te hebben waar je kleine hapjes kan halen. Die je dan lekker op de picknicktafels ernaast kan op eten. Omdat het zo druk is zijn deze waarschijnlijk niet vrij, maar gewoon vragen of de mensen wat willen opschuiven! Dat vinden ze alleen maar gezellig ?.

Tip: Ook aan lekkere wijnen is hier geen gebrek. Laat je adviseren door de kenners bij de kraampjes, Slovenië is namelijk een geweldig wijn land!

Ljubljana markt
‘S middags is er ook veel kunst te vinden op deze markt!

4. Ljubljana per fiets of boot?

De twee bekendste vervoersmiddelen van Ljubljana zijn de fiets of de boot. De fiets, omdat de stad nog vlakker is dan ons eigen kikker landje en de boot, omdat er een prachtig kanaal door Ljubljana stroomt! Voor welk vervoersmiddel kies jij?

Ljubljana boot kanaal

TIP: Als je toch met de bus gaat, zorg dat je je kaartje vooraf bij een automaat koopt. Deze staan op verschillende plekken naast de busstations. In de bus het niet mogelijk om te betalen en de meeste buschauffeurs waren naar mijn mening niet erg behulpzaam.

5. Hotel tips voor Ljubljana

Hotels en andere accommodaties zijn best prijzig in Ljubljana. Vooruit boeken loont omdat er een tekort is aan goede accommodaties.. De prijzen worden namelijk erg duur als je dicht bij je vertrek data pas gaat boeken. Wil je echt veel waar voor je geld? Boek dan voor 45 euro per nacht een privé kamer in het leuke kleinschalige Hotel Deznik of voor 40 euro per nacht een kamer inclusief ontbijt bij bed & breakfast Atticus. Beide zijn super goed beoordeeld en zitten altijd snel vol dus wees er snel bij!

Meer leuke dingen doen in Slovenië? Lees dan de blog van één van onze collega’s: leuke dingen doen in Slovenië.

Meer leuke stedentrips?

Ben je helemaal gek van stedentrips? Wij ook! We hebben een hele pagina toegewijd aan leuke stedentrips van zowel binnen als buiten Europa. Een overzicht van alle leuke stedentrips is hier te vinden.

Tot de volgende blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!