Fit op vakantie ? 30 dagen buikspier & bodyfit challenge 2020

Daar zit ik dan op 2 januari met mijn dikke kerst-pens. Een vakantie in februari / maart geboekt… En nu? Fit op vakantie gaan lijkt vanaf hier onmogelijk. Sinds de dagen korter werden en de klok werd verzet heb ik eigenlijk alleen maar met mijn luie reet op de bank gehangen. Netflix draaide overuren. De zakken chips en koekjes zijn met honderden gesneuveld en daar kwam ook nog eens die fijne decembermaand achteraan. Lekker bourgondisch vreten en zuipen tot je geen pap meer kan zeggen. Lekker joh!

Fit op vakantie is fijn

Ik ben van nature best een bezig bijtje. Het tegenovergestelde van iemand die het liefst de hele dag aan het strand ligt te bakken met een cocktail in de hand. Nee, dat is echt niks voor mij. Ik beklim graag vulkanen, ik duik en snorkel graag in de zee en vind hiken op mooie plekken gewoon heerlijk. Wel zo fijn om dan een beetje fit te zijn. Ga je niet fit op vakantie dan heb je het onnodig zwaar tijdens dat soort activiteiten of ontwijk je alles wat een beetje zwaar is. Dat wil ik dus absoluut voorkomen!

30 dagen buikspier en bodyfit challenge

Doe jij ook mee? Doe eens gek! Het is 2020. Daag jezelf uit en doe gewoon lekker mee. Je hebt niks te verliezen, toch? En nee ik verwacht echt niet dat je je foto’s deelt. Doe gewoon lekker mee zonder dat iemand het ziet! Tenzij je graag gezien wil worden natuurlijk =)

Startpunt van de challenge

Op het moment van schrijven weeg ik om en nabij 73 kilo. Net iets teveel voor mijn lengte (1.70). Ik ben vooral ontevreden over mijn buik dus daar ga ik ook de focus op leggen de komende periode. Ik voel me gewoon niet fit, mijn conditie is slecht en opdrukken lukt me amper 15 keer achter elkaar. Dat moet beter kunnen!

Full body workout

Omdat ik niet alleen een strakkere buik wil maar ook gewoon in het algemeen wat fitter en sterker wil worden, ga ik niet één maar twee 30-dagen challenges doen – tegelijkertijd. Eén challenge gericht op de buikspieren en één challenge gericht op een full body workout. Ik heb de voor het gemak de desbetreffende video’s hieronder gezet zodat ik deze elke ochtend makkelijk kan vinden en snel aan de slag kan zonder te zoeken.

De hele workout is gericht op doe-het-zelf-thuis. Je hebt geen gewichten of materiaal nodig. Alles kan gewoon vanuit huis en kost je slechts 30 minuten per dag. Do it!

1. Dagelijks herhalen (full body workout)

Elke ochtend start ik met onderstaande video. Het is een soort full body workout van 10 minuten zodat je lekker warm bent voor de opvolgende buikspier video van de dag.

https://www.youtube.com/watch?v=3sEeVJEXTfY

2. Elke dag één buikspier challenge

Voor deze playlist pak je elke dag de opvolgende video. Je begint bij video 1 en eindigt op video 30. De video’s duren in het begin ongeveer 8 minuten, verder in de challenge maximaal ongeveer 15 minuten.

https://www.youtube.com/watch?v=f1ojV-wJ93s&list=PLmP-4qxDY1uctg8gjjxQP2nrFmJ0aAB_6

3. Bovenlichaam workout

Tot slot als afsluiter is deze video gericht op het bovenlichaam (duurt 5 minuten). Dit ik juist weer nadat ik de buikspieroefeningen heb gedaan.

https://www.youtube.com/watch?v=_q_-adYzkh0&

Tip: Voor vrouwen is het denk ik wenselijker om bijvoorbeeld een billen en benen workout te doen in plaats van het bovenlichaam als afsluiter, zoals te zien in deze video.

Meer goede voornemens voor 2020

Met alleen een beetje bewegen kom je er niet dus ik zal meer moeten doen om fit te worden. Wat ik niet wil is een streng dieet gaan volgen. Dit houd ik namelijk nooit lang vol en zorgt in 9 van de 10 gevallen alleen maar voor een Jojo effect. Wel ga ik minder uit eten de komende maand. Minder friet, minder McDonald’s, pizza. shoarma en ook minder chips en koekjes. Voor de rest wil ik blijven eten zoals ik al deed.

Tot slot heb ik ook besloten om een maand lang géén alcohol te drinken. Ik houd erg van speciaalbiertjes en dit is waarschijnlijk de moeilijkste challenge voor mij, maar ook 1 die de grootste impact gaat hebben op mijn lichaam.

Wish me luck!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!