MUST DO: The Gibbon Experience in Laos

Vanuit Chiang Rai (Thailand) nam ik de lokale bus naar Huax xay (Laos) en eenmaal aangekomen besefte ik dat het dan eindelijk zover was! Een van mijn redenen dat ik naar Laos wilde reizen is The Gibbon Experience. Die ochtend gingen we met onze backpacks richting het kantoor van de Gibbon Experience en even later zaten we klaar om de instructie video te bekijken van wat ons te wachten stond.

Start van de Gibbon Experience

Hiken door de jungle

We werden middels een truck richting de jungle vervoerd waar onze 2 gidsen op ons stonden te wachten met onze harnassen. Met onze harnassen aan liepen we richting het begin van de jungle, we werden uitgezwaaid door super lieve kindjes van het dorp. We hebben ongeveer 2,5 uur gelopen door de jungle wat zwaarder was dan ik had verwacht. We moesten natuurlijk naar een hoog punt klimmen om vervolgens naar beneden te ziplinen. Ondertussen hebben we ergens geluncht. Wij kregen broodjes (eindelijk na 8 weken een broodje!) en de gidsen aten sticky rice.

Ziplinen in de jungle

We hebben die dag 10 ziplines gedaan waaronder 2 van meer dan 500 meter. Dit is echt heel erg leuk om te doen en een ervaring op zich. Het uitzicht is echt adembenemend. De laatste zipline bracht ons bij onze treehouse, de enige manier om daar te komen!

Slapen in een boomhut

De treehouse is groot met ongeveer 3 verdiepingen. De eerste verdieping is het platform waar je aankomt met de zipline, De tweede verdieping is de algemene ruimte met een keukentje, zithoek en hangmatten en op de derde verdieping zijn de slaapruimtes en de douche. Stel je hier overigens geen echte verdieping bij voor want het is allemaal zo open als maar kan. De douche is afgeschermd met een houten plankje en vanuit daar kun je de jungle zien! De beste douche in m’n leven! Natuurlijk heeft zo’n treehouse ook mindere dingen hoor, spinnen, muggen, bijen en andere vliegende/kruipende insecten all over the place! Gelukkig hadden we een goed muggennet boven ons bedje om ons te beschermen tegen het ongedierte in de nacht.

De boomhut waar je de nacht zult doorbrengen
De verschillende verdiepingen in de boom
Het bed waar je zult slapen. Best comfortabel!

The day after: was het het waard?

Stipt 5.30 uur ben ik opgestaan om te genieten van de zonsopkomst! Wat een magisch moment van zo’n bijzondere plek! Vóór het ontbijt hebben we 5 ziplines gedaan en na het ontbijt hebben we er nog 7 gedaan die ons steeds een stukje dichterbij de beschaving brachten. Na de ziplines hebben we nog een flink stuk naar beneden moeten hiken. We hebben de dag afgesloten met een lunch en daarna werden we teruggebracht naar het kantoortje met een hele ervaring erbij! Wat was dit awesome!

Gibbon Experience
Een van de vele ziplines met prachtig uitzicht over de jungle van Laos!
Gibbon Experience groep
Gibbon Experience groep

Kosten Gibbon Experience

De Gibbon Experience kost je zo’n 100$ per dag. Redelijk prijzig dus, maar een deel van deze kosten gaat naar het behoudt van de jungle + het is het zeker weten waard! Meer informatie vind je op de website van de Gibbon Experience.

Meer jungle?

Ben je wel van de jungle avonturen? Check dan onze prachtige Canopy Walk met drone beelden gemaakt met zonsopkomst diep in de jungle van Borneo. Ook kunnen we overnachten in Ulu Ulu Nationaal Park op Borneo absoluut aanraden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!