Avontuurlijke Siq trail in Wadi Mujib – Een must-do in Jordanië

Wadi Mujib is goed te vinden met de app Maps.me wanneer je navigeert naar het ‘ticketoffice’. De auto parkeer je naast de entree en bijna iedereen staat zich daar klaar te maken om naar binnen te gaan. In de Wadi Mujib kun je verschillende trails doen, de Siq trail is de enige die je zonder gids mag doen. Genoeg reden om hiervoor te kiezen dus! Verdwalen is namelijk onmogelijk. Het is gewoon 1 weg rechtdoor en wanneer je aan het einde komt, dan ga je dezelfde weg weer terug. Op de heenweg klim je dus de watervalletjes omhoog en op de terugweg glij je gewoon erlangs af!

Tip: Deze blog is onderdeel van een rondreis door Jordanië. Lees de blog met de volledige reisroute + tips hier.

De weg naar de Wadi Mujib

Kosten en openingstijden Wadi Mujib

Het is het laagste punt op aarde maar (na Petra) mijn absolute hoogtepunt. De kosten voor Wadi Mujib zijn 21 JD = € 27,- p.p. inclusief reddingsvest en je kunt waterschoentjes huren voor 5 JD = € 6,-. Ik raad je echter aan om voor je reis waterschoentjes aan te schaffen bij de ANWB of Decathlon. Waterschoenen zijn namelijk ook erg aan te raden wanneer je in de Dode Zee wil.

Tip: Je kunt elke dag met de Siq trail starten van 08.00 tot 16.00 uur. Om 18.00 uur moet je terug zijn bij het bezoekerscentrum.

Siq trail - Wadi Mujib - Jordanië
Het begin van de Siq trail
Siq trail - Wadi Mujib - Jordanië
Het begin van de Siq trail

De Siq trail

De Siq trail mag je dus zonder gids doen en duurt ongeveer 2-3 uur. Wij hebben er zelf 2 uur over gedaan en hebben ruim de tijd genomen. Zodra je je hebt omgekleed en je het gebied binnenkomt, zie je als eerste de kloof waar je doorheen gaat lopen. Deze kloof wordt steeds smaller en geeft een prachtig uitzicht! Aan het begin van de trail sta je tot je enkels in het water maar naar mate je vordert heb je zelfs een stuk waar je moet zwemmen. Die stukken zijn echter niet heel lang, gemiddeld sta je tot je knieën in het water.

Het water is fris, maar helemaal niet koud! Onderweg kom je enkele obstakels tegen zoals stroomversnellingen, watervalletjes en rotsen waar je overheen moet klimmen. Er hangen op veel plekken touwen waar je je aan vast kan houden en bij de moeilijkere punten staat personeel om je eventueel te helpen. Na het laatste obstakel zie je om de hoek een hoge waterval en is er ruimte om hier even van te genieten! Daarna ga je dezelfde route weer terug.

Siq trail - Wadi Mujib - Jordanië
Een van de watervallen die je moet beklimmen tijdens de Siq trail

Meenemen naar de Siq Trail in Wadi Mujib

  • Kleding die nat mag worden, sport kleding is hiervoor erg geschikt.
  • Waterschoenen.
  • Waterdichte tas als je iets wil meenemen.
  • GoPro.
  • Genoeg drinkwater (of filter het water zelf met je lifestraw!)

Zonnebrand heb je niet nodig aangezien je continue in de schaduw zal lopen.

Meer tips voor Jordanië of het Midden-Oosten?

Word dan lid van de nieuwe Jordanië backpackers NL + BE Facebook groep, lees onze reisblogs over het Midden-Oosten en natuurlijk de andere reisblogs over Jordanië!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!