Instagram tips Maleisië – 3x prachtige tempels & moskeeën

Maleisië is een mengelmoes van culturen. Je vindt er onder andere moskeeën, tempels en kerken. In deze blog geef ik enkele Instagram tips en neem ik je mee naar een aantal mooie religieuze gebouwen. Als je deze gebouwen bezoekt, neem dan zeker je camera mee. De plekken zijn namelijk Instagramwaardig! Tot slot geef ik ook tips hoe je mooie foto’s kunt schieten.

Instagram tips Maleisië – 3x prachtige tempels & moskeeën

1. Melaka Straits Moskee

We starten deze mini-lijst van Instagram tips met een Moskee aan het water. Ik had nog nooit een moskee aan het water gezien. Ik was in Malakka en had al mijn sightseeing gedaan. Toch bleek dat ik één ding over het hoofd had gezien. Ik zou eigenlijk dezelfde dag vertrekken naar de hoofdstad Kuala Lumpur. Ik besloot snel een Grab te bestellen en naar de Melaka Straits moskee te gaan. Ik kwam aan in de vroege ochtend en er was bijna niemand.

Instagram tip: schiet de mooiste foto’s wanneer je komt tijdens zonsopkomst of zonsondergang.

Leuk weetje: in de stad Malakka zijn er dingen waar je wordt herinnerd aan Nederland. Malakka was namelijk van 1641 tot 1795 in handen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). En Malakka was van 1818 tot 1825 in handen van de Nederlandse overheid. Midden in het centrum kun je het stadhuys vinden. Ook is er een Jonker straat.

2. Thean Hou tempel

Kuala Lumpur oftewel KL in de volksmond heeft heel veel tempels. De Thean Hou tempel is een Chinese tempel die aardig wat indruk op mij heeft gemaakt. De tempel ligt niet centraal in Kuala Lumpur. Maar wees niet getreurd, want met Grab ben je er binnen een halfuur. Entree van de tempel is gratis. Toen ik er was waren er een paar Chinese stelletjes die gingen trouwen in de tempel. Dat was erg leuk om te zien.

Instagram tip: Ook bij deze tempel geldt: voor de mooiste kiekjes ga je of vroeg in de avond of tegen sluitingstijd. De tempel is geopend van 8:00 uur ’s ochtends tot 22:00 uur ’s avonds.

3. Federal territory moskee

De federal territory moskee heet in het Maleisisch Masjid Wilayah Persekutuan. Deze moskee heeft de invloeden van de blauwe moskee in Istanboel. Bij aankomst moeten de vrouwen en mannen zich omkleden. Er geldt namelijk een dresscode. Het is namelijk belangrijk dat je je in de moskee bedekt. Gelukkig hoef je niet zelf een outfit mee te nemen. Bij binnenkomst kun je kiezen uit verschillende kleuren.

  • Instagram tip: Omdat de moskee blauw is, dacht ik dat een blauwe outfit wel mooi zou staan voor op de foto. Wat vind jij?
  • Entree tip: Je krijgt een rondleiding en entree is gratis. Houd er rekening mee dat de moskee op zaterdag en zondag gesloten is.

Tips om mooie instagram foto’s te schieten

Tijdens mijn reis heb ik geen speciale camera meegenomen. Alle foto’s zijn geschoten met mijn iPhone 7. Als je solo reist kun je gerust anderen vragen om een foto van je te maken. Schaam je hier niet voor! Ik vraag gewoon altijd of mensen 10 shots kunnen maken van mij en dan neem ik verschillende poses aan. Zit dé foto er niet tussen? Dan vraag ik een andere toerist.

Ook handig is het om een statief aan te schaffen en dan je telefoon of camera op de zelfontspanner te zetten. Vermijd druktes en ga zo vroeg mogelijk of tegen het einde van de middag! En ohja, geef niet op. Het is echt niet moeilijk om mooie foto’s te maken. Oefening baart kunst.

Meer leuke tips voor Maleisië?

Van Kuala Lumpur en omgeving tot Singapore, van canopy walks in het hart borneo tot scooteren in de omgeving van Mount Kinabalu. Chillen op tropisch eiland Langkawi en leuke dingen om te doen in Kuching, Sarawak. We hebben inmiddels al heel wat kilometers door Maleisië gereisd en de beste tips voor je verzameld. Je vind al dit moois natuurlijk op de Maleisië pagina, check it out!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!