6x prachtige natuur hotspots en tours in Vietnam + tips

Vietnam heeft de toerist veel te bieden. Het land is mega. Er wonen meer dan 96 miljoen inwoners en daarmee behoort Vietnam tot de 15 volkrijkste landen ter wereld. In de hoofdstad Hanoi is het dan ook knetter druk en je moet goed uitkijken voor het verkeer, denk aan de scooters. Maar Vietnam heeft meer te bieden dan alleen drukte. In deze blog neem ik je mee naar een aantal natuur hotspots van Vietnam die je niet mag missen!

6x prachtige natuur hotspots en tours in Vietnam

Natuur Vietnam

1. Onontdekt Binh Quoi village

Toen ik een foto zag van Binh Quoi village kon ik niet geloven dat het in de buurt zou zijn van Ho Chi Minh. Ho Chi Minh heette vroeger Saigon. Het is een drukke stad en als je even uit de drukte wilt dan kun je naar Binh Quoi Village. Deze village is op ongeveer 25 minuten rijden vanaf het centrum van Ho Chi Minh.

Binh Quoi village - natuur in Vietnam

Entree tot het natuurpark is gratis. Ergens anders had ik gelezen dat de Binh Quoi village ook wel ’toeristenvillage’ wordt genoemd. Ik heb hier echter niks van gemerkt. Ik zag bijna geen toeristen. Dit park is echt een oase van rust! Je schiet hier echt prachtige plaatjes! In het park bevindt zich ook een restaurant waar je kunt eten en drinken.

Binh Quoi village - natuur in vietnam

2. Waterval spotten in Da Lat (Elephant Waterfall)

Ik had op Instagram hele gave kiekjes gezien van de Elephant waterval. Ik trok mijn sportschoenen aan en keek via Google Maps hoe ver het was om vanuit het centrum bij de waterval te komen.
Het was iets van 30 kilometer en dus was het geen optie om er lopend naar toe te gaan, dus koos ik ervoor om te Grabben! De waterval heeft de naam Elephant waterfall, omdat de steen eruit zag als het hoofd van een olifant.

Da Lat Watervallen, Vietnam natuur

Tip: Handige App Grab

Grab is een handige App die ik zeker aanraad om te installeren op je telefoon. Via Grab bestel je een taxi en binnen een paar minuten arriveert je taxi. Je kunt kiezen voor een auto of een scooter en het handige is dat de prijs er van te voren opstaat. Zo weet je dus zeker dat je de juiste prijs betaalt.
Toen mijn Grab arriveerde vertrokken we naar de Elephant Waterfall.

Het was een flinke rit van 50 minuten. De entree is niet meer dan een paar euro. Tip: trek goede schoenen aan. Het is nogal een hike. Mijn Grabchauffeur wachtte op mij, omdat hij anders de hele rit terug moest naar het centrum zonder klant. Uiteraard heb ik hem wat extra’s gegeven.

3. Het wereldberoemde Ha Long Bay

Ga je naar Vietnam dan mag je Ha Long Bay niet missen! Er worden verschillende tours aangeboden. Je hebt dagtours, maar ook tours met overnachting. Ben je een echte feestbeest dan kun je een party cruise tour boeken. Ik verbleef zelf in Cat Ba. Vanuit Cat Ba worden er ook tours georganiseerd.
Ik had zelf een dagtour voor omgerekend € 20. Hier zat lunch en drinken bij in. Ook kon je gratis kajakken. Wij bakten er niks van, zoals je kan zien op de foto. En dus was het voor ons geen Ha Long Bay, maar een Ha Long Way!

Kajakken in de natuur van Vietnam

4. Mooiste uitzicht in Vietnam bij de Mua Caves

De stad Ninh Binh is zelf niet heel spectaculair, maar vanuit Ninh Binh kun je naar de Mua Caves. Het is absoluut één van de mooiste natuur hotspots in Vietnam. Ik heb een maand door Vietnam gereisd en ik vond dit het mooiste uitzicht in Vietnam!

Het is een hele klim. Trek goede schoenen aan en ik was dan ook een aantal keer buiten adem. Onderweg kwam ik een aantal Vietnamezen tegen die met mij op de foto wilden :).

5. Boottocht bij Trang An

Tijdens mijn reizen verblijf ik in hotels en in hostels. Ik wilde een keer meemaken hoe het is om in een homestay te verblijven. Overal waar ik keek zag ik hele goede recensies van Friendly homestay in Tam Coc. Het was ver van het centrum, maar omdat de homestay zo’n goede score had wilde ik er toch naartoe.

Eenmaal aangekomen kregen we van de eigenaren Hoa en Tua een dikke knuffel. Superruime kamers met ontbijt en je kunt er gratis fietsen lenen. De eigenaren kunnen geen Engels. Communicatie verliep via Google Translate. Zelfs het woord oké werd ingesproken op Google Translate. Het voordeel dat de homestay zo ver was van alles is dat we hierdoor veel door de natuur hebben gefietst. We hebben 30 kilometer gefietst naar Trang An. Hierna hebben we onszelf getrakteerd op een drie uur durende natuur boottocht. Prijs van de boottocht was maar € 7. Trang An is nog niet heel erg ontdekt en dus minder toeristisch.

Tip: Friendly homestay zelf boeken? Deze link brengt je direct naar het hostel op Booking.com

6. Het authentieke Sapa

Sapa, Sapa, Sapa dat is wat ik elke keer tegenkwam als ik Vietnam intypte via de zoekbalk van mijn grote vriend Google. Vanuit Hanoi duurt het zo’n 6 uur met de bus om er te komen. Bij het busstation stonden ons een aantal mama´s op te wachten om te vertrekken naar onze homestay. In Sapa hebben wij 3 dagen gespendeerd. We gingen met onze ´mama´s hiken door het dorp en leerden meer weten over hoe de bevolking hier leeft. In Sapa leeft namelijk de Hmong bevolking.

Bergens en natuur in Vietnam

Meer reistips voor Vietnam

Vietnam heeft naast de prachtige natuur nog veel meer te bieden. We schreven eerder al over de leukste en hipste koffiebarretjes in Hanoi, het allerbeste streetfood in Vietnam en en natuurlijk ook over de 5x MUST DO bezienswaardigheden van dit prachtige land. Heb jij ze allemaal al gelezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!