Top 10 – Mooiste eilanden en stranden van Palawan Filipijnen

Het prachtige Filipijnse eiland en regio Palawan is de laatste jaren meermaals uitgeroepen tot het mooiste eiland ter wereld en werd dit jaar (2019) nogmaals genomineerd. Palawan is vooral bekend om haar leuke eiland tours vanuit El Nido en natuurlijk de enorme ondergrondse rivier in Sabang. Hoewel het toerisme op Palawan de afgelopen jaren enorm is gegroeid, zijn er nog steeds heel veel mooie, onontdekte plekken en verborgen stranden te vinden op en rond Palawan

In deze top 10 komen een aantal bekende stranden van Palawan aan bod maar ook een paar echte, ongerepte pareltjes. Ben jij er klaar voor om ze allemaal te ontdekken? Begin dan nu door te klikken op onderstaande foto. Het is namelijk een enorme 32 megapixel 360° graden panorama foto die ik onlangs met een drone hebt gemaakt. Kijk rond alsof je er zelf bent!

360 panorama foto van een klein eiland en strand nabij Coron, Palawan
Klik op de foto om de 32 megapixel 360° graden panorama foto te openen en klik nogmaals door tot hij helemaal in je beeld staat.

Tip: Op je telefoon kan je na het openen van de foto links onderin op het kompas klikken, dan kan je letterlijk rondkijken door je telefoon te bewegen!

Top 10 – De mooiste eilanden en stranden van Palawan, Filipijnen

1. Nacpan Beach

Gelegen net boven de toeristische hotspot El Nido en Per Tricycle of auto goed bereikbaar (ongeveer 45 min.). Dit prachtige lange strand is in vergelijking met El Nido een stuk rustiger, en zitten inmiddels wel al wat hostels en barretjes maar het ademt nog heerlijke rust uit.

Tip: Alles over El Nido, eiland tours, vliegtickets, duiken en een PADI halen lees je hier.

2. Corong Corong Beach

15 minuutjes van El Nido, ten zuiden van het centrum ligt dit prachtige strand genaamd Corong Corong Beach. Tijdens ons verblijf in El Nido kwamen we hier maar al te graag, nog niet super druk zoals het strand van El Nido zelf en je hebt hier een prachtig uitzicht op de nabij gelegen eilanden. Oja, de zipline die eroverheen komt is een leuke toevoeging. Om zelf te doen, of lekker te kijken naar anderen die het aandurven!

Corong Corong Beach, nabij El Nido
Corong Corong Beach, nabij El Nido

3. Malcapuya Island

De kleur van zand en het azuurblauwe water is hier echt….om over naar huis te schrijven. Geen photoshop of andere tools nodig, dit is puur natuur!

4. Banana Island

Een super klein eilandje welke vaak een uurtje of 2 wordt bezocht tijdens de verschillende eiland tours tussen El Nido en Coron. Niet alleen hele mooie stranden maar ook een prachtig rif met veel koraal dus perfect om even lekker te snorkelen.

Tip: Meer weten over Coron? Lees de blogs met de beste scheepswrakken en duik lokaties rond coron hier. Natuurlijk kunnen ook deze prachtige tips en luxe hotels voor Coron (voor minder dan 70 euro) niet achterwege blijven.

5. Debotunay Island

Zo’n typisch eiland uit de Filipijnen die je terug ziet in Expeditie Robinson. Dit eiland ligt op 20 minuten varen van Coron en is (helaas) een hotspot geworden voor de vele eiland tours in de regio. In de video hieronder begint het wat grijs maar als je iets door spoelt zie je de pracht van het bounty eiland gefilmd met een drone.

6. Paradise Beach

Paradise beach is ook een hotspot welke voorkomt in de welbekende ‘Tour D‘ vanuit El Nido. Zorg dat je vroeg bent om het eiland even helemaal voor jezelf te hebben en zorg dat je voor 10-11uur weer weg bent om de massa te ontwijken. Tour D is namelijk erg populair en om nog goed te kunnen genieten van dit mooie strand kan je het beste zorgen dat je er vroeg bent.

7. Nagtabon Beach

Met een lengte van bijna 700 meter is dit strand met poederwit zand één van de mooiste van het eiland Palawan. Het strand ligt relatief dichtbij de hoofdstad, Puerto Princesa. Het is er meestal nog erg rustig en het is met uitstek perfect om te genieten van de omgeving, een balletje te slaan of gewoon lekker de dobberen in het water. Je kan namelijk heel ver de zee in lopen zonder te hoeven zwemmen omdat het heel langzaam dieper wordt.

8. Marimegmeg Beach

Op ongeveer een half uur vanuit El Nido met een Tricycle vind je dit prachtige strand. Het ligt op haar beurt weer 15 minuten onder Corong Corong Beach welke je hierboven als het goed is al hebt gezien. Check de drone video om een goed beeld te krijgen van de lokatie! Helaas was het niet zo zonnig toen de video werd opgenomen, ik weet uit eigen ervaring dat het een stuk mooier oogt als de zon goed schijnt.

9. Hidden Beach

Nouja, echt ‘hidden’ is het inmiddels al lang niet meer. Toegegeven, je komt er niet zomaar omdat het omgeven is door hoge rotspartijen. Je ziet het vanaf zee niet zomaar liggen zegmaar. Het strand is tegenwoordig standaard onderdeel van ‘Tour C‘ vanuit El Nido en verwacht zeker in de middag hordes met toeristen. Wil je het strand echt voor jezelf, zorg dan dat je er vroeg bent (en ook weer op tijd vertrekt.

Hidden beach, een niet meer zo verborgen strand op Palawan.

10. Helicopter Island

Gekke naam voor een eiland en strand maar het woord gaat dat het eiland vanuit een bepaalde hoek op een helikopter lijkt. Ik moet je eerlijk bekennen, ik zie het niet. Ik ben echt om het hele eiland gevaren maargoed, dat doet er niet toe. De stranden zijn er wel prachtig! Het eiland is tevens onderdeel van de El Nido eiland tours, onder andere ‘Tour C‘.

Top 10 mooiste stranden van Palawan op de kaart

Het benoemen en laten zien van al deze prachtige stranden is natuurlijk hartstikke leuk, maar wat heb je eraan als je de stranden daarna niet hebt opgeslagen en niet meer weet terug te vinden? Ik heb daarom speciaal voor jullie alle stranden in deze top 10 opgeslagen op een google map zodat je zelfs tijdens je vakantie met een druk op de knop terug kunt navigeren naar deze blog en vanuit hier alle hotspots altijd binnen handbereik hebt.

Tip: Zelf alle hotspots opslaan op je persoonlijke Google map? Dat kan natuurlijk ook! Hoe dat precies werkt lees je in onze blog – Tips om een goedkope reis te plannen en te maken.

Ongerepte Balabac eilanden, Palawan

Balabac Eilanden, Palawan
Balabac, Filipijnen

Het is je misschien al opgevallen maar het gros van deze lijst zijn stranden uit het noorden van Palawan. Vooral de regio van El Nido en Coron zijn sterk vertegenwoordigd. Dit is niet helemaal eerlijk – in het zuidelijkste puntje van Palawan zijn namelijk minstens net zulke mooie stranden te vinden. Feit is echter dat deze stranden nog amper ontdekt zijn omdat ze simpelweg moeilijk te bereiken zijn. Er woont vrijwel niemand en er zijn niet of nauwelijks tours die de eilandjes en bijbehorende stranden bezoeken. Er is daarom nog weinig informatie te vinden over de stranden aldaar.

Om je alvast een idee te geven hoe prachtig de Balabac eilanden zijn is raad ik je aan om onderstaande video eens te bekijken. Je valt bijna van je stoel zo mooi!

Weer terug naar Palawan & Balabac

De ongerepte eilandengroep van Balabac is dan ook de voornaamste reden dat ik begin volgend jaar (alweer) terugkeer naar de Filipijnen. Ik ben van plan om deze eilanden en stranden op eigen houtje te gaan ontdekken om een goed beeld te kunnen scheppen van de regio. Ik krijg namelijk echt geen genoeg van Palawan!

Tip: Wil je alles weten van Balabac? Houd dan absoluut onze YouTube / Facebook / Instagram en voorpagina in de gaten! Over enkele maanden kun je de eerste blogs over Balabac al verwachten.

Meer informatie over reizen in de Filipijnen

Zorg ervoor dat je onze Filipijnen pagina eens bekijkt! Deze pagina staat namelijk boordevol reistips. Van de mooiste plekjes & reisinspiratie tot de leukste hostels, van budget tips tot leuke dingen om te doen. We hebben al veel gezien en gedaan in de Filipijnen en dat delen we graag met jullie. Check it out!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!