Sihanoukville

Bezienswaardigheden Sihanoukville

Stranden langs het vasteland heeft Cambodia niet veel en maakt dat Sihanoukville zo bijzonder. Het gaat hier om een havenstad die naast de nodige commerciele activiteiten, ook veel te bieden heeft voor toeristen. Er zijn namelijk ook prachtig witte stranden te vinden, helder water en natuurlijk alles eromheen. De rust van de stranden staat in schril contrast tot de drukte van de stad met haar vele bars en nachtclubs.

Aan vertier geen gebrek in Sihanoukville, overdag of in de avond. De ligging maakt deze plek ook ideaal om als tussenstop te dienen voor het bezoeken van andere toeristische trekpleisters. Zo zijn er een aantal eilanden voor de kust te vinden waar er ook geen gebrek is aan eindeloos witte stranden en een prachtige natuur.

Mooiste Sihanoukville bezienswaardigheden

Het moet er wel gelijk bij gezegd worden, dat Sihanoukville steeds meer van zijn rust kwijtraakt omdat er flink aan de weg wordt getimmerd om tal van ressorts en andere soorten van vertier op te zetten. Gelukkig zijn er nog plekken waar je als toerist wel gewoon de benen kan strekken op het strand en daarna een duik kan nemen in het frisse water. Het is wel belangrijk om de plek te bezoeken wanneer het hoogseizoen al voorbij is omdat het anders wel flink druk is en er niet veel sprake zal zijn van rust.

Wat Sihanoukville wat apart maakt van overige toeristische plekken, is de drukte die ook wel zijn eigen charme heeft. Aan restaurants, bars en nachtclubs ontbreekt het er niet en bieden die ook weer genoeg om te doen. Wanneer het er dus op neerkomt op: wat is er te doen in Sihanoukville, zal de vraag zeker ruim beantwoordt kunnen worden.

Wat te doen in Sihanoukville

Gelijk op zoek gaan naar een hotel dichtbij het strand natuurlijk, maar is het veel verstandiger om de reservering online al te hebben geplaatst. De rust van het strand is iets wat jou gelijk zal wegvoeren van de drukke straten. Die hebben echter ook wel hun eigen charme en is de stad een plek bij uitstek voor het shoppen, de vele restaurants bezoeken en ook alvast te kijken wat je nog meer nodig zal hebben voor de doorreis.

Het plaatsje wordt namelijk voornamelijk gebruikt als tussenstop om de paradijselijke eilanden voor de kust te bezoeken. Veel toeroperators hebben er ook hun kantoor en is het een goed idee om de verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Activiteiten Sihanoukville

Het is natuurlijk niet alleen het strand wat Sihanoukville te bieden heeft en is er ook de prachtige Wat Leu tempel te bezoeken. Deze wordt nog altijd gebruikt door de bevolking en valt de tempel op door zijn wat afwijkende architectuur. Wie de drukte van de stad wil ontvluchten, zal het een ware verademing vinden om het Ream Nationaal park te bezoeken. Dit park bevindt zich op een afstandje varen van Sihanoukville en biedt ook een kijk op het traditioneel leven in de verschillende vissersdorpen.

Wie er liever zelf erop uit wil trekken, kan een scooter huren en daarmee de dorpen buiten de stad een bezoekje brengen. Wat te doen in Sihanoukville in de regen mag zeker geen problemen opleveren omdat de vele markten, ook in de avond, eetkraampjes en de gezellige drukte binnen de stad ook genoeg te bieden hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!